Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 iunie 2019

SCORPION


Imagini pentru simbol zodia SCORPION simbol
SCORPION – (23 octombrie - 22 noiembrie)
Semn feminin, de apa, fix.
Verbul caracteristic - EU DORESC.
Planeta guvernatoare - MARTE, PLUTO.

Ideograma semnului contine acelasi M ca la Fecioara (materia primitiva), dar aici se termina cu o coada cu ac in varf(coada Scorpionului). Din nou cele trei nivele de constiinta ca la Fecioara, dar ele lucrand diferit - nivelul prim, cel mai de jos, imbibat de dorinta animala, nivelul al doilea - cu tendinta de a se dezvolta, nivelul al treilea, incorporand abilitatea regenerarii(Phoenix). Ultima trasatura a simbolului este curbata in sus, terminandu-se cu o sageata, umpland intreg simbolul cu o dorinta pamanteasca. 

Semnul desemeaza timpul mortii naturii(vegetatia dispare) si al supravietuirii sale in samanta.
In tema natala semnul Scorpionului reprezinta sexualitatea, moartea si renasterea.
Cele trei grade:
Simbolul Scorpionului este mai degraba materialist si sexual, caci acest animal ucide prin acul ascutit si veninul ce se afla in varful cozii sale.
Simbolul Sarpelui este mai spiritual si ezoteric, caci el ucide prin veninul ce se gaseste in gura sa(in dinti). Sarpele este un semn de intelepciune, initiativa si mister.
Forma cea mai evoluata a semnului Scorpionului este Vulturul, ce il imobilizeaza pe Sarpe, regasindu-si aripile de spiritualitate.

Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, ranchiuna, razbunare, secret, ocult, initiere, ezoteric, instinct, autoanaliza, dorinta, tentatie, posesiune, insecuritate, ambitie, disecare, reformulare.

Anatomie: organele genitale. nas.
Culoare: rosu(nuante mai inchise).
Metal: fier, plutoniu.

FIERUL: este un metal aflat in prima grupa a metalelor tranzitionale, grupa numarul 8. Este elementul chimic cel mai intalnit pe Terra, formand cea mai mare parte a nucleului acestei planete si este al patrulea element ca abundenta in scoarta terestra. 
Ca masa insa, fierul ocupa primul loc pe Pamant. In prezent se considera ca 80% din nucleul interior al Pamantului este format din fier. Sub forma de diverse combinatii, el formeaza 5% din scoarta terestra, insa in stare pura se gaseste doar accidental (in meteoriti). Se presupune de asemenea ca planeta Marte isi datoreaza culoarea rosiatica unui sol bogat in oxid de fier.
Fierul este in prezent cel mai utilizat metal, cuprinzand 95% din productia mondiala de metale, ca si masa. Datorita combinarii unei rezistente inalte cu un pret redus, el se foloseste in prezent mai ales in cadrul aliajelor, pentru realizarea de diverse piese si structuri.
Alaturi de cobalt si nichel, fierul este unul dintre cele trei materiale feromagnetice care fac posibila aplicarea practica a electromagnetismului la gene ratoare electricetransformatoare si  motoare electrice.

PLUTONIU - este un element chimic din grupa actinidelor, aflat in pozitia 94 din tabelul periodic al elementelor. Este un element chimic artificial si in natura, urme de plutoniu se gasesc in zacamintele bogate in uraniu.
Plutoniul metalic are aspect argintiu. Este foarte reactiv. Metalul se dizolva usor în acid clorhidric sau percloric. 
Plutoniul este materialul fisionabil esential pentru armele nucleare moderne. Plutoniul poate fi folosit pentru fabricarea armelor radiologice. 
Reactioneaza cu carbonulhalogeniiazotul  si siliciul. La expunerea la aer umed, formeaza oxizi si hidruri. Plutoniul pulbere se aprinde spontan.

Bratara (pentru Ascendentul in Scorpion): fier

Cristalul: beril, obsidian - lacrima apasului, topaz, acvamarin.

Cel cu Ascendentul natal in Scorpion este indicat sa poarte asupra sa culoarea rosie (element vestimentar sau un obiect), pentru a mai armoniza energia martiana, dat fiind faptul ca prin intrupare are deja o doza semnificativa. 


Surse: - si... Dan Ciuperca - Astrologia in noua era
            - si... Wikipedia.
foto: horoscop.garbo.ro


Niciun comentariu: