Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 iunie 2019

SEELF ESTEEM - Stima de sine, de Jeniffer Hoffman


Dorința de extindere a energiei  (în munți, de pildă) este stopată de limitările pe care trebuie să ne protejăm de extinderea energiei noastre în potențiale necunoscute și este vorba de teama noastră de schimbare și dorința noastră de a evita consecințele dureroase.
Așadar, ne-am propus să ne extindem și să ne mutăm în această direcție și apoi ne-am blocat. Există mai multe motive și sunt foarte importante, deoarece acestea se referă la nevoile noastre de bază și la cele mai profunde temeri ale noastre. Orice schimbări ne duc la ieșirea din „zona noastră de confort” și pe teritoriul  necunoscut. Dacă nu suntem pregătiți pentru asta atunci vom bloca propriul progres, pentru că înainte de a face orice fel de schimbare de viață trebuie să ne adresăm nevoilor noastre de  siguranță și securitate. Aici simțim că suntem în controlul realității noastre și nu vom fi copleșiți de schimbările pe care le dorim.
Apoi există stima de sine care este necesară pentru a ne vedea pe noi înșine ca puternici și în controlul schimbărilor, pe care le considerăm. Am eșuat ultima dată când am încercat ceva nou? O să greșim de data asta?
Ce prețuim mai mult, fiind în control sau existând în noi potențiale?
Cum putem găsi un echilibru între aceste două valori foarte, foarte importante?
Ce este mai important pentru noi, siguranța sau transformarea?
Acestea nu sunt întrebări ușoare deoarece implică probleme de viață foarte importante. Și e foarte tentant să vă întoarceți la trecut, să vă amintiți un eșec vechi și să folosiți același motiv pentru a nu încerca din nou... Vizualizarea intenției ce înseamnă asta? Intenția pe care o stabilim pentru transformare trebuie să fie însoțită de încredere, să o vedem până la capăt și să fim pregătiți corect, în loc să renunțăm atunci când ne confruntăm cu provocări. Este totul parte a călătoriei noastre  în ascensiune și indiferent de cât de speriați suntem acum vom ajunge la un punct în care  vom intra în transformare cu încredere, vom permite să ne extindem în noi potențiale și să vedem temerile ca un fel de mâncare alternativă opțională în locul cursului principal și să ne ocupăm de ele, pe măsură ce avansăm pe calea noastră extinsă.
Dacă vrem să fim iubiți de alții trebuie să ne iubim pe noi înșine!
Dacă ați fost judecați, criticați, trădați sau ignorați de poporul din viața voastră, atunci aveți puțină - dacă e cazul, puțină stimă de sine. Dacă nu te-au prețuit atunci nu trebuie să fi valoros. Și fără stima de sine, nu poți avea iubire de sine.
Dar puteți crea o bază puternică a stimei de sine (prin muncă în mental și perseverență mai ales. n.m.)
(Asta ne învață la cursul Stima de sine - Self Esteem...)

foto: (c) Viocomsa
Sursa: site-ul (c) enlighteninglife.com

Niciun comentariu: