Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 iunie 2019

GEMENI


Imagini pentru zodia gemeni simbol
GEMENI (21 Mai - 21 Iunie)
Semn masculin, de aer, mobil.
Planeta guvernatoare - MERCUR.
Verbul caracteristic - EU GANDESC.
Sugerand cele doua fete ale unui individ, ce-l imping uneori pe Om sa se autodepaseasca pentru a realiza unitatea in sine, ideograma semnului (doi stalpi ai intelepciunii legati impreuna) simbolizeaza cele doua linii ale destinului, unite prin doua linii orizontale ale fizicului, nivelul de jos - fizicul si cel de sus - metafizicul. Semnul nu contine curbe - simbolul este detasat si cerebral. In aceasta faza, planta isi indreapta tulpina catre Soare pentru a respira aerul de care are nevoie. Influxurile primaverii se disperseaza.
In tema natala semnul Gemenilor exprima dualitatea, dubla personalitate, binele si raul. Arata modul in care nativul comunica cu anturajul.
Cuvinte cheie: curiozitate, comunicare, gand, adolescenta, mobilitate, superficialitate, vivacitate, adaptabilitate, inmultire, adunare, respiratie, vibratie, revelatie, informatie, difuzie, dualitate, scriere, studiu, inconstanta, imprastiere, risipire, convingere, intelectualitate, elocventa, ingeniozitate.
Anatomie: maini, brate, umeri, plamani. sistem respirator, sistem nervos.
Culoarea - violet.
Metal: mercur.
MERCURUL - (υδράργυρος, greaca Hydrargyros, latina „argentum vivum”, „vif argent”, „argento vivo” sau argintul viu), este un element chimic reprezentat prin simbolul Hg si care are numarul atomic 80. In tabelul periodic al lui Mendeleev, acesta apartine blocului d. Un alt element care este intalnit in aceleasi conditii este bromul.
Mercurul este singurul metal care este intalnit in starea de agregare lichida in conditii standard de temperatura si presiune; este un metal non-combustibil, greu, de culoare argintie, care se va contracta sau isi va mari volumul odata cu cresterea temperaturii, facandu-l un material ideal pentru termometre. Comparativ cu alte metale, este un slab conductor termic si un usor conductor de electricitate.
Este usor volatil, eliberand vapori toxici daca este incalzit. Prezinta un punct unic de topire, -38,83 °C, un punct de fierbere de 356,73 °C, vaporizandu-se la 360 °C.
Principalul minereu de mercur, cinabrul, a fost extras in mod continuu inca din anul 415 i.Hr.; istoric, existau cinci areale miniere pentru extragerea mercurului: districtul Almeden din Spania, districtul Idrija din Slovenia, districtul Monte Amiata in Italia, precum si locatii variate din Peru, Statele Unite si regiuni din Rusia, Ungaria, Mexic si Austria.
Mercurul dizolva aurul, zincul si multe alte metale formand aliaje cu acestea denumite amalgame. Deoarece fierul este o exceptie de la aceasta regula, recipientele de fier au fost folosite in comerțul cu mercur. Incalzirea mercurului in aer conduce la formarea oxidului de mercur.
Mercurul este intrebuintat in unele celule de electroliza drept catod de mercur, la extragerea aurului si argintului, in diferite instrumente si aparate de precizie ca: termometre, barometre, manometre, densiometre, pompe de vid inaintat, etc., la prepararea unor alifii medicinale, la prepararea fulminatului de mercur, a cinabrului, in lampile redresoare de curent alternativ, in lampile pentru raze ultraviolete, la prepararea de amalgame.
In cadrul Conventiei de la Minamata privind mercurul, organizata de catre Programul Ecologic al Natiunilor Unite, 140 de tari s-au angajat sa inceteze emisiile de mercur. Convenția a fost semnata la data de 10 octombrie 2013.
Bratara (pentru cei cu ascendent in Gemeni): cupru.
Cristal(pentru cei cu ascendent in Gemeni): Agata. Citrin, Piatra Lunii.
Culoarea violet il ajuta pe cel cu ascendentul in Gemeni, armonizandu-i bagajul energetic cu care s-a intrupat - o esarfa, un portofel..., de purtat.

surse - si - Dan Ciuperca - Astrologia in noua era
- si - Wikipedia
sursa foto: zenivers.ro


Niciun comentariu: