Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 iunie 2019

BALANȚA


Imagini pentru simbol zodia balanta simbol
BALANTA – (23 septembrie - 23 octombrie).
Semn masculin, de aer, cardinal.
Planeta guvernatoare - VENUS.
Verbul caracteristic - EU ECHILIBREZ.
Sugerand o Balanta cu cele doua brate ale sale, ideograma semnului simbolizeaza prin linia de jos, fizicul, iar prin cea de deasupra metafizicul. Semiluna metafizicului este indreptata in sus, simbolizand justitia pura si divina. Natura superioara a Balantei este obiectiva si intangibila pentru materie. Cele doua linii nu se ating niciodata, sugerand detasare. Nu este strict rational, deoarece ideograma nu este alcatuita numai din linii drepte. Ideograma sugereaza si apusul soarelui, astrul zilei scurgandu-se dupa orizont, astfel, noaptea va domina in curand; Balanta arata echilibrul intre zi si noapte.
Balanta - este semnul inceputului toamnei, in momentul cand zilele sunt egale cu noptile - echinoctiu de toamna, Este timpul culesului viilor.
In tema natala, Balanta reprezinta semnul armoniei in relatiile umane; semnifica sectorul unde sunt alegeri de facut.
Cuvinte cheie: echilibru, justete, armonie, alegere, sociabilitate, diplomatie,
arbitraj, conciliere, ezitare, uniune, casatorie, opozitie, estetism, pace, seductie, complementaritate, colaborare, echitatie, snob, conventional, gust, placere, inconstanta, prevenire.
Anatomie - rinichi.
Culoare - galben.
Metal - cupru.
CUPRUL - (numit si arama) este un element din tabelul periodic avand simbolul Cu si numarul atomic 29. Acesta este un metal de culoare roscata, foarte bun conducator de electricitate si caldura.
Cuprul este folosit inca din cele mai vechi timpuri. Acesta a jucat un rol important in civilizatia umana, fiind folosit simplu sau in combinatii la obiecte casnice, statui, obiecte de arta, podoabe, monede, arme.
Cuprul care are o puritate de peste 99% este folosit la fabricarea conductelor de gaz si de apa, a materialelor pentru acoperisuri, a ustensilelor si a unor obiecte ornamentale. Deoarece cuprul este un bun conducator de caldura, se utilizeaza la boilere si alte dispozitive ce implica transferul de caldura. Sub forma de folie de cupru laminata, pe un strat izolator, se foloseste la fabricarea circuitelor imprimate. Acestea pot fi simplu strat, cu folie pe o singura fata, sau dublu strat, cu folie pe ambele fete. Pentru realizarea circuitelor imprimate cu mai multe straturi, se realizeaza sandwich-uri din circuite dublu placate si izolatoare.
Exista mai mult de 400 aliaje ale cuprului, fiecare cu o combinatie unica de proprietati, ca sa se potriveasca mai multor aplicatii, procese de fabricatie si medii.
Nici un alt metal nu are o gama de culori comparabila cu cel al cuprului si aliajelor sale. Rosul cuprului, auriul alamelor si bronzului aluminiu, ciocolatiul brun al bronzului mangan, patina verde si albul stralucitor al argintului nichel permit proiectantilor sa exploateze cuprul in moduri infinite.
Ca efecte benefice, cuprul(oligoelement) ajuta organismul sa utilizeze fierul din sange, reducand actiunile radicalilor liberi asupra tesuturilor. Consumarea alimentelor ce contin cupru(cereale, legume, fructe), previne anumite afectiuni sau deficiente.
Proprietatile igienice ale cuprului au fost binecunoscute din experienta si traditie la egipteni, greci, romani si azteci. Egiptenii au folosit cuprul ca agent pentru sterilizarea apei potabile si rani. Hipocrate trata plagile deschise si iritatii ale pielii cu cupru.
Asadar, cuprul a fost si este considerat un metal care poate stimula vindecarea, mai ales datorita capacitatii sale de a armoniza fluxul energetic din organism.
Bratara (pentru Ascendentul in Balanta): cupru.
Cristalul (pentru Ascendentul in Balanta): Opal, Lapis Lazuli, Olivin.
Indicat ca cei cu Ascendentul in Balanta sa poarte ceva de culoare galbena - vestimentatie sau obiect. Ei vin prin intrupare cu un surplus energetic subtil de nuanta galbena, creandu-se, astfel, o armonizare.
surse - si - Dan - Astrologia in noua era
- si - Wikipedia 
foto: astrocafe.ro


Niciun comentariu: