Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 iunie 2019

RAC (CANCER)


Imagini pentru zodia rac simbol

RAC (CANCER) – (21 iunie - 22 iulie)
Semn feminin, de apa, cardinal.
Planeta guvernatoare - LUNA.
Verbul caracteristic - EU SIMT.
Sugerand clestii unui crab, ideograma semnului simbolizeaza uniunea cercului spiritual cu semiluna sufletului, a spermei masculine cu ovulul feminin (fertilitatea), intr-un act de a da si a lua printr-un gest de protectie; semnul este sensibil, emotiv, intelegator, compatimitor (fara linii drepte).
Esoteric, Cancerul reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea manifestata, reprezinta potentialul inconstient al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara.
Este semnul debutului de vara. Este anotimpul florilor. Seva urca in vegetatie. Cancerul corespunde perioadei din an cand zilele sunt cele mai lungi (solstitiu de vara); este deci triumful luminii - dar o lumina netraditionala, esoterica.
In tema natala semnul Cancerului arata radacinile individului, bazele sale, ereditatea si locul unde el se simte ca acasa, domiciliul sau. Este semnul fecunditatii si al cresterii.
Cuvinte cheie: sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, gestatie, trecut, patriotism, alimentatie, romantism, mama, inconstienta, imaginatie, capriciu, instabilitate, barfa.
Anatomie: stomac, duoden, sani.
Culoarea - verde.
Metal - argint.
ARGINTUL - este elementul chimic cu numarul atomic 47. Este un metal pretios, care a folosit in cursul istoriei la baterea monedelor si pentru crearea de bijuterii. In prezent, argintul are si o gama larga de intrebuintari industriale.
Fiind un foarte bun conducator de electricitate, este folosit in electrotehnica si electronica, fie ca atare, fie sub forma de depuneri galvanice. Deoarece este foarte ductil, se pot realiza prin tragere fire extrem de subtiri, iar prin turnare si ambutisare, conectori si pastile pentru contacte electrice. Este metalul cu cea mai mare conductibilitate electrică și termică.
Face parte, impreuna cu aurul, platina, paladiul, iridiul din categoria metalelor pretioase.
Primele mine de argint au aparut mai inainte de perioada 3000 i.Hr. Argintul a fost un metal cunoscut de toate civilizatiile antice, insa spre deosebire de aur, este foarte rar gasit in stare naturala, lucru care explica faptul ca daca ar fi mai abundent, tot nu ar putea fi folosit decat mai tarziu. Cu toate acestea, cand a aparut prima oara in Egipt, a fost mult mai valoros decat aurul.
Argintul a fost rafinat prin cupelatie, proces inventat de haldeeni in jurul lui 2500 i.Hr si descris in Biblie. Acest proces consta in incalzirea metalului topit intr-o cupa poroasa si ingusta numita cupel, peste care se aplica un jet puternic de aer. Acesta oxida celelalte metale, precum plumb, cupru si fier, lasand doar argintul (si aurul daca era prezent) in stare globulara de metal topit.
Bratara (pentru cei cu ascendentul in Rac (Cancer): Argint.
Cristal (pentru cei cu ascendentul in Rac (Cancer): Smarald, Piatra Lunii, Rubin, Onix Negru.
Cel cu Ascendentul natal in Rac (Cancer) este indicat sa poarte asupra sa culoarea verde (element vestimentar sau un obiect), pentru a mai armoniza energia lunara, dat fiind faptul ca prin intrupare are deja o doza semnificativa.
surse - si - Dan Ciuperca - Astrologia in noua era
- si - Wikipedia
 foto: mayra.ro

Niciun comentariu: