Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 mai 2018

PLOPUL

PLOPUL - trasatura definitorie - PESIMISMUL.
PLOPUL - este de natura artistica.
Anul acesta - 30 Aprilie 2018, h. 11.29 - 10 Mai 2018, h. 19.13, Soarele in Taur.
Si - 2 August 2018, h. 9.59 - 12 August 2018, h. 20.22, Soarele in Leu.
Si (a fost) - 30 Ianuarie 2018, h.1.00 - 8 Februarie 2018, h. 21.42, Soarele in Varsator.
Ca si NUCUL, PLOPUL detine trei decade in zodiacul arboricol - doua in oglinda in Varsator si Leu, si una in Taur. Acest zodiac da date despre partea psihica a unei entitati. Nu este de mirare ca manifestarea predominanta in societate este lunatica si pesimista. Cu cat detinem mai multa informatie pe care o trecem prin propriul nostru filtru, cu atat reusim sa tinem in frau experientele de acest fel, alchimizandu-le. Alchimizarea se petrece in forul interior, astfel incat in societate sa emitem aspecte normale, utile, constructive.
Aceste personalitati trebuie sa-si antreneze o imaginatie pozitiva.
PLOPUL (a doua decada a Taurului, Leului si Varsatorului) ascunde un suflet pesimist. Un vant puternic ii rupe uneori tulpina, dezgolind un trup gaunos, lipsit de miez. Sufletul nascut in aceste decade este foarte poetic, senzual, sensibil, dar speriat de raspunderea implicarii in materie, de duritatea vietii de aici. In consecinta reactiile sale sunt speculatii, abilitati prin care cauta sa castige timp, sa vada de unde bate vantul si cum sa-si indoaie tulpina mladioasa in fata lui - dupa lozinca “capul plecat, sabia nu-l taie”. Nu are incotro, trebuie sa aiba imaginatie, sa fie un artist pentru asa ceva. Plopul din Taur isi concentreaza pesimismul in lupta pentru avere, Plopul din Leu isi reformeaza jocul actoricesc, Plopul din Varsator se inspira din solutii colective… pentru toti pesimistii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLOPUL - foarte frumos, subtire si decorativ, acest copac poseda o scoarta foarte sensibila, care crapa in conditii nefavorabile. Nativul are nevoie de societate si de multi prieteni, fara a se amesteca insa cu ceilalti ori a permite familiarisme din partea oricui - caci are oroare de asa ceva. Cu o inteligenta mereu vie, cu mult bun simt, el isi va trasa drumul prin viata plin de gratie si de calm, chiar daca e supus unor multiple accidente sentimentale ori incercari de alta natura. Nu-si exteriorizeaza niciodata grijile ce-l framanta, dand impresia unei seninatati sau a unei veselii dezinvolte. In realitate este foarte pesimist, dar are mult curaj si nu se va plange nimanui. In forul sau interior pot exista conflicte puternice provenite din imprejurari exterioare potrivnice, nimic insa nu transpare in afara, el organizandu-se intotdeauna la fel de bine. Singura conditie pentru a se mentine pe linia de plutire e un anturaj potrivit si cativa prieteni buni, alternate din cand in cand cu starile sale obisnuite de singuratate. Poate dovedi uneori un dezvoltat simt practic si trebuie sa fie atent de a nu cadea in patima lacomiei, caci atunci va deveni foarte dur si isi va folosi rau ingenuozitatea.
Dragoste: E o fire prea independenta si prea sensibila pentru a-si gasi fericirea in casnicie - pe care nu o va ocoli insa. Mai mult nu se va lamenta, el isi va manifesta increderea in celalalt in situatiile de criza, initiativa in rupturile definitive neapartinandu-i, de regula. Exista insa si cazuri - mai rare, e drept - ''de Plopi'' fericiti in mariaje. Iubeste mult copiii, acestia fiind o mare realizare pentru el.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PLOPUL - stiintific Populus L., face parte din categoria foioaselor (arbori ale caror frunze cad toamna). Plopii pot atinge inaltimea de 35–40 m.
Plopul are cca. 50 de varietati raspandite în emisfera nordica. In Europa centrala si rasariteana sunt mai raspanditi plopul negru (Populus nigra), plopul argintiu (Populus alba), plopul tremurator (Populus tremula) si plopul cenusiu (Populus canescens), existand si o serie de hibrizi in pepinierele de pomi unde apare frecvent (Populus canadensis).
Arborii cresc repede, au un lemn moale, nu sufera prea mult daca s-au rupt sau au fost taiate din crengi, tulpina creste mai departe, fiind un arbore putin pretentios, din care motiv este folosit si la recultivarea cu plop a terenurilor virane, a haldelor rezulate din lucrarile miniere, sau a carierelor de piatra abandonate, precum si de-a lungul cailor ferate.
Plopul fiind un lemn de esenta moale este folosit la confectionarea pantofilor de lemn. Plopul este utilizat pe scara larga pentru fabricarea hartiei.
Trunchiul este predispus la putrezire, ceea ce il face foarte instabil in timpul furtunilor severe. In afară de faptul ca plopul este destul de fragil, acesta poate fi si afectat de insecte si boli, ceea ce il face si mai expus la intemperii.
sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA _ COLECTIA 17 _ ELTA UNIVERSITATE  si... Wikipedia.


Niciun comentariu: