Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 mai 2018

Cântarea Marei Compasiuni


Cântarea Marei Compasiuni
În timp ce puteți asculta cu siguranță Cântecul de mare compasiune, deoarece ați putea asculta orice alt "cântec", această piesă sonică particulară poate fi folosită ca o formă puternică de meditație și / sau ca o modalitate de a angaja The Mandala of Great Compassion , este un mijloc de a transforma suferințele personale în stări compasiune ale minții iluminate.
Mantra, OM MANI PEME (PADME n.b.) HUM, este mantra centrală a acestui Cântec. Are o tradiție îndelungată în Tibet ca mijloc de a se conecta cu stările luminate de spirit care sunt în mod intrinsec compasiune în natură. Mantra se traduce ca "Bucurați-vă de bijuteria din lotus". Și așa cum am menționat în scurta descriere a acestui cântec, bijuteria este compasiune, iar lotusul este inima.
În acest context, este important să înțelegeți că compasiunea este o stare empatică a minții prin care vă mărturisiți și aveți empatie față de suferința voastră sau a altei ființe simțitoare.
Ascultarea cântecului ca o meditație sănătoasă
Rămâneți conștient în centrul pieptului sub stern. Chakra inimii dvs. se află în zona din fața coloanei vertebrale, vizavi de stern. Puteți asculta melodia cu atenția dvs. doar odihnindu-vă în acest domeniu. Sau, dacă preferați, vă puteți imagina că există un lotus alb deschis în regiunea chakrei inimii, iar înăuntru, în centrul acestui lotus, este un diamant clar. Pe măsură ce continuați să ascultați cântecul, s-ar putea să vă simțiți că vibrațiile sonore produc emanații de lumină provenite de la diamantul din centrul chakrei inimii dvs. sau puteți simți alte expuneri senzoriale interne, toate acestea fiind expresii ale conștiinței voastre înnăscute .
Faceți clic aici pentru a asculta și / sau descărcaThe Song of Great Compassion.
Mandala de mare compasiune
Acest cântec este potrivit pentru a amplifica beneficiile The Mandala of Great Compassion, deoarece codurile de sunet din meditația sonoră transporta Shakti (de exemplu, energia) de compasiune luminată. Pentru a folosi meditația sunetului ca ajutor pentru crearea Mandalei, ascultați piesa în timp ce vă angajați pe The Mandala așa cum este descris mai jos.
Mandala de Preliminari de Mare Compasiune
Marea Mandala se referă la toate fenomenele care se petrec în univers în acest moment. Sunteți în centrul mandalei, care este viața voastră, pentru că din perspectiva voastră personală, veți experimenta lumea. La rândul său, fiecare persoană din jurul nostru este, de asemenea, în centrul mandalei sale. Ca rezultat, nici unul dintre noi nu experimentează lumea în același mod, deoarece centrele noastre (percepția noastră senzorială personală și căile de a fi) sunt diferite.
Practica Mandalei de Mare Compasiune se bazează pe înțelegerea faptului că în orice moment nenumărate ființe suferă.
Suferința - din perspectiva tantrei budiste - este rezultatul atașării experienței senzoriale. Astfel, atunci când cineva simte o pierdere simțită prin simțurile sale, există suferință.
Ca oameni, putem experimenta suferința în jurul valorii de aproape orice - pierderea unei relații, posesiuni, bani, sănătate și așa mai departe. Lista este practic fără sfârșit.
Practica
În momentele de suferință personală - de orice natură - inclusiv din punct de vedere mental, emoțional, spiritual sau fizic, este timpul ideal pentru a crea Mandala de Mare Compasiune.
Mandala de mare compătimire conferă o profundă înțelegere a naturii suferinței voastre, care vă permite să vă depășiți și să vă transformați experiența suferinței. În același timp, ea construiește meritul spiritual pe măsură ce emanați compasiune tuturor ființelor simțitoare din cosmos.
Practica nu necesită un anumit tip de postură, tămâie, rugăciuni sau chiar timp liniștit. Ideal se face în căldura foarte apăsătoare a propriei suferințe - în momentul în care se întâmplă.
Există trei părți în centrul atenției, al mantrei și al unirii dintre vedere și emanație.
Focusul atenției
Plasați-vă conștientizarea în centrul pieptului în spatele sternului și în fața coloanei vertebrale. Aceasta este locația generală a chakrei inimii voastre, și de aici generați energiile de mare compasiune.
Mantra
Mantra pentru această practică este cea a Buddha de Compasiune Infinită, numită Chenrazig (în Tibet) sau Avalokiteshavara (în sanscrită).
Acest Buddha are multe forme, unul având o mie de brațe și o mie de mâini, iar în fiecare mână este un ochi care mărturisește suferința ființelor din samsara. Este vital să înțelegeți că această figură a lui Buddha nu este nimic mai puțin decât natura cea mai înaltă spirituală. Nu este separat de tine, ci mai degrabă o ființă arhetipală care reprezintă o calitate inerentă propriei ființe - compasiune.
Conform înțelegerii tantrice, mantrele poartă energia zeității pe care o corespund și zeitatea se află în câmpurile vibratoare ale mantrei în sine. Dar divinitatea în tantra budistă este diferită de zeii creatori și de zeițele altor religii. Aceste zeități tantrice sunt manifestări ale puterilor sau aspecte ale conștiinței proprii. Cântând mantra în tăcere sau afară, activați divinitatea reziduală a acelei mantre. Mantra folosită în această practică este Om Mani Peme Hum.
Privelistea
Pentru a intra în practica Mandalei de Mare Compasiune, îți dai seama că, indiferent cât de mizerabil ești în acest moment, există și alte ființe care suferă în moduri asemănătoare cu tine.
După ce aveți în minte acest concept mental, simțiți-vă în centrul unei mandale uriașe care umple tot spațiul. Nu există nicio parte sau parte a universului care se află în afara acestei mandale tridimensionale care te are în centru. Aceasta este Vederea.
Emanaţie
Pur și simplu concentrați-vă atenția în chakra inimii. Respirați în mod natural și ori de câte ori inhalați, repetați în mod silențios mantra, astfel încât să simțiți energia ei vibratorie subtilă în inimă. Pe măsură ce expiră în mod normal, trimiteți emanațiile de compasiune din inima voastră către toate celelalte ființe simțitoare care, ca tine, suferă în acel moment.
Nu este nevoie să faceți altceva decât să intenționați ca emanațiile mantrei și sentimentele de compasiune să fie trimise din inima voastră.
În funcție de nivelul dvs. de sensibilitate la astfel de lucruri, puteți simți acest lucru doar ca o idee sau, de fapt, puteți simți energiile vibraționale ale compasiunii care radiază din chakra inimii voastre pentru toate ființele suferinde.
Dacă sunteți conștienți de lumina spirituală, puteți vedea, de asemenea, diverse lumini colorate emise din inima voastră în beneficiul altor ființe suferinde. Dacă apare vreun fenomen cum ar fi luminile sau sunetul sau alte experiențe senzoriale neobișnuite, lăsați-le să fie. Nu te concentra pe ele. Nu sunt de ce faci asta. Ele sunt un efect secundar al energiilor subtile ale conștiinței.
Motivul acestei practici este acela că sporește conștiința de sine în jurul suferințelor tale personale și construiește meritul spiritual prin eliberarea unei energii benefice în lume.
Nu trebuie să suferiți pentru a face această practică. Puteți face acest lucru ori de câte ori doriți să trimiteți energii benefice ființelor simțitoare. Dar când te afli în suferință, schimbă atât calitatea și înțelegerea suferinței tale.
Natura compasiunii
În rădăcină, compasiunea înseamnă să simțiți . Astfel, când simțim compasiune pentru alte ființe, ne simțim împreună cu ei. Nu este același lucru cu simpatia, care îmi pare rău pentru cineva.
Compasiunea recunoaște că noi toți suferim, și când extindeți compasiunea la altul, sunteți martor - nimic mai mult și nimic mai puțin. Și totuși, prin puterea de a fi o mărturie iubitoare sau grijuliu pentru alții, ajutăm într-un mod misterios să transformăm atât suferința lor, cât și suferința noastră.
Când simțim compasiune pentru altul, am putea sau nu să alegem să extindem bunătatea iubitoare. Dragostea iubitoare este o acțiune conștientă care extinde îngrijirea la o altă ființă. Acest lucru ar putea lua forma de a face ceva pentru a atenua suferința ca în îngrijirea fizică sau extinzându-ne emoțional, pur și simplu fiind prezent pentru persoana.
O modalitate de a privi relația dintre compasiune și bunătate iubitoare este că compasiunea pură este pur și simplu o mărturie empatică a unei situații, în timp ce bunătatea iubitoare extinde acea compasiune în acțiune.
În acest context, The Mandala of Great Compassion , este o formă subtilă de bunătate iubitoare.
Faceți clic aici pentru a asculta și / sau descărca The Song of Great Compassion
Intrarea în câmpurile lui BuddhaCântarea Marei Compasiuni a fost extrasă dintr-o meditație sonoră mai lungă în timpul unei retrageri de trei zile.
În cursul acestei retrageri de meditație, în 2016, Tom a canalizat coduri sonore de la zeități tutelare (meditație) în scopul împuternicirii spirituale, iluminării și eliberării de sine.
Acest eveniment a fost inspirat de ființe care locuiesc în Sambhogakaya , tărâmul luminii și sunetului pur.
Setul complet de înregistrări de atelier constă în 7 CD-uri sau descărcări MP3.
Pentru mai multe informații, vizitați Magazinul .

© 2018 Tom Kenyon Toate drepturile rezervate www.tomkenyon.com

Nu poți folosi muzica mea cu niciun videoclip, grafică, meditație sau copie plasată peste ea. Nu puteți posta muzica mea pe You Tube sau pe vreun astfel de suport. Mesajul propriu-zis poate fi copiat și împărțit, dar nu muzica mea. Dețin drepturile de autor asupra întregii mele muzicale și nu pot fi folosite, distribuite sau copiate în nici un fel pe orice suport.



Niciun comentariu: