Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 mai 2018

Raport energetic - mai 2018


Ochiul acului. În luna mai avem atât o sărbătoare a primăverii, o nouă creștere și fertilitate cât și un apel universal la primejdie... pe 12-13 mai 2018 (vezi meditație pentru Geea organizată de www.tomkenyon.com). E un joc interesant de energie și un simbol puternic al locului în care ne aflăm acum. Pe de o parte suntem în primejdie și pe de altă parte intrăm în puterea noastă creativă. Una este calea fricii, cealaltă e calea transformării, evoluției  și ascensiunii.
Simbolic, una dintre cele mai letale (primejdii) din lume este urechea - „ochiul acului”, calea care pare atât de îngustă încât nu credem că putem trece prin ea. Putem, dar trebuie să eliberăm bagajele noastre energetice. Nu e ușor, dar avem deja un început cu toată munca pe care am făcut-o în ultimele decenii... și mai ales din ianuarie 2018. Hai să ne dăm voie să creăm realitatea și lumea în care vrem să trăim!
Luna plină trecută, din 29 aprilie (Scorpion) a fost un puternic agent de curățare a energiei, care a stabilit un ton rezonant pentru o lună care va fi marcată de tranziții puternice. Energia de tranziție este disponibilă; trebuie să decidem cum vrem să o aplicăm pentru a face față schimbării. Vom vedea că toate planetele personale – Mercur, Venus, Marte schimbă semne, iar Uranus se mută în Taur încheind un ciclu care a început în 2011. (Uranus tranzitează Taurus în cca. 7 ani: începând de marți, 15 mai 2018 – până în anul 2025). Deci avem o mulțime de energie pentru schimbare, dar ne trebuie o destinație, un scop bine definit, încercând să evităm spațiile întunecate, frica, judecata vecinului, invidia, critica excesivă pe care – noi o creăm deliberat... Ne este atât de greu să ieșim din acel, acele „blocaje”? Nu știm unde vom ajunge când ne mutăm, ieșim în aer liber, căutând un loc nou de aterizare și sperând că este mai bine decât a fost înainte...
În primul rând trebuie să ne comprimăm bagajul emoțional pentru a trece prin „ochiul acului”, și în al doilea rând trebuie să ne permitem să creăm schimbarea. Este un proces de „permisiune și primire”. Să avem mai puțini „stăpâni” de genul alcoolism, sex ori lăcomie... Ne amintim că facem aceste alegeri zilnice, pas cu pas, chiar dacă nu ne dăm seama... și tot noi decidem la care energii ne putem alinia și integra.
În Biblie, Matei 19:24, spune: „E mai ușor ca o cămilă să treacă prin ochiul (urechea) acului, decât pentru un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu”. Referirea la „om bogat” - metaforic vorbind este o interpretare greșită; cred ar trebui să fie „om împovărat”,  iar poverile de aici se referă la karma, vinovăția, rușinea și tot ce ne împovărează, care se referă, de asemenea la durerea, suferința (nevindecată) din trecut. Atunci când purtăm povara trecutului e imposibil să ajungem, să trecem prin portalurile înguste dintre dimensiunile mai înalte, care sunt libere de karma...
Imagini pentru planeta uranus pozeUranus în Taur. Integrarea 3D/5D accelerează creșterea vibrațiilor, începând cu trecerea lui Uranus în Taur; urmează 7 ani în care energia revoluționară apărută din cauza „iluminării” întunericului - simbolizat prin evidențierea corupției, a manipulării, crize artificiale, sferturi de adevăr... Uranus din Berbec are o legătură cu Eris – războinicul sufletului pentru justiție (dreptate)... E ușor să criticăm corupția, dar cu un efort sisific trebuie să întreprindem acțiuni colective, ieșind din spațiul sigur, comod pentru binele comun (în România, mai ales, dacă nu am fost la vot când trebuia – odată la 4 ani, suportăm consecințele!...n.b.).
În luna „florilor” avem o mulțime de schimbări planetare, mai mult decât în mod normal – Mercur în Berbec, Taur și apoi Gemeni, Venus în Gemini și Cancer, Marte se mută de la Capricorn la Vărsător. „Ghidul” Chiron trece de la Pești la Berbec. Ce înseamnă asta? Vom fi deschiși la schimbare. Vom lucra mai bine cu unii decât cu alții.
Luna nouă în Taur (casa IX-a) este pe 15 mai, ora 14:48, ora României) și Uranus în Taur  (ora 18:18) tot în ziua lui Marte, 15 mai 2018.
Scurtă paranteză: Uranus – vocea lui Dumnezeu efectuează o revoluție în jurul Soarelui în 84 de ani și 7 zile; fiecare semn zodiacal îl tranzitează în aproximativ 7 ani. Se deplasează pe orbită parcă rostogolindu-se, ceea ce îl face unic, excentric, non conformist, idealist, refuzând în a fi clasificat într-un anume fel. În astrologie Uranus este un arhetip al libertății individuale, al sufletului pasionat, nepotolit, pentru care imposibilul nu există, „cerul este limita...!” Uranus e electrizant, magnetizant, energizant și iluminat... Acționează asemenea electricității prin impulsuri bruște, scurtcircuite, distrugător atunci când opunem rezistență influenței sale. Excentric și bulversant în societate ne zguduie, ne presează să ne amintim că suntem indivizi creativi și unici... așa încât apare intuiția științifică, atracția spre ocult și fenomene spirituale care ne leagă de conștiința universală.
Dar noi suntem pregătiți. Această Lună nouă (în Taur, casa IX) deschide ușa prin care voința divină intră în viața noastră. Ego-ul poate refuza să răspundă acestei chemări divine, dar (cred că) trebuie să acceptăm sincer.... „Facă-se voia Ta Doamne!”
Iată porunca dintâi: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta.” Marcu 12:30. Adică, iubește-te pe tine însuți, mai întâi...
Taurul în sine mai reprezintă sângele din corpul fizic care se transformă în spermă și ovule, care în alchimie se traduce prin „sarea pământului”. Taurul - prin sânge leagă, hrănește, vitalizează toate sistemele (organele) din interior. Taurus ne amintește și despre valorificarea talentelor, achiziții, împământare, pragmatism...
„Mă simt din ce în ce mai bine...!” sau „Eu sunt puternic, ca un Taur viguros!” pot fi mantrele zilnice cu care lucrăm... Luna plină din Săgetător (29 mai) și Casa IX-a „a lui Dumnezeu” indică o creștere a energiei pe parcursul lunii, astfel încât posibilitățile de vindecare, realizare a viselor să devină materiale, palpabile. Va fi o lună mare, cu mult verde, apoi galben și violet... cu momente sălbatice din natură și bineînțeles, luna nouă din 15 mai, aduce noi potențiale, noi începuturi, creșteri în spirala vieți...
Fii strălucitor!

Viocomsa (c) toate drepturile rezervate
Surse -și Adriana Tudosa;
- și Jennifer Hoffman; enlighteninglife.com
foto 2: publika.md


Niciun comentariu: