Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 mai 2018

TAUR


Imagini pentru ideograma taur
TAUR - 20 Aprilie 2018, h 5.01 - 21 Mai 2018, h.4.02.
Semn feminin, de pamant, fix.
Planeta guvernatoare - VENUS.
Verbul caracteristic - EU AM.
Sugerand un cap de taur, ideograma semnului simbolizeaza cercul spiritului ce sustine si ilumineaza semiluna sufletului.
Ideograma nu contine linii drepte, asadar semnul este de natura sentimentala.
Este Pamantul hranitor, apar primele flori. Reprezinta consolidarea naturii in deplina sa putere, acolo unde energia primaverii este concentrata.
In tema natala semnul Taurului arata latura materialista a individului, aprecierea sa concreta asupra realitatii, tenacitatea, fixitatea, si nevoia sa de a-si pastra picioarele pe pamant.
Cuvinte cheie: talent artistic, bun gust, achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, confort, interes, securitate, bani, incapatanare, gelozie, placere, fertilitate, rabdare.
Anatomie: maxilarul inferior, gat, laringe, limba, ceafa, voce, sistemul metabolic.
Culoare: galben.
Metal: cupru.
CUPRUL - (numit si arama) este un element din tabelul periodic avand simbolul Cu si numarul atomic 29. Acesta este un metal de culoare roscata, foarte bun conducator de electricitate si caldura.
Cuprul este folosit inca din cele mai vechi timpuri. Acesta a jucat un rol important in civilizatia umana, fiind folosit simplu sau in combinatii la obiecte casnice, statui, obiecte de arta, podoabe, monede, arme.
Cuprul care are o puritate de peste 99% este folosit la fabricarea conductelor de gaz si de apa, a materialelor pentru acoperisuri, a ustensilelor si a unor obiecte ornamentale. Deoarece cuprul este un bun conducator de caldura, se utilizeaza la boilere si alte dispozitive ce implica transferul de caldura. Sub forma de folie de cupru laminata, pe un strat izolator, se foloseste la fabricarea circuitelor imprimate. Acestea pot fi simplu strat, cu folie pe o singura fata, sau dublu strat, cu folie pe ambele fete. Pentru realizarea circuitelor imprimate cu mai multe straturi, se realizeaza sandwich-uri din circuite dublu placate si izolatoare.
Exista mai mult de 400 aliaje ale cuprului, fiecare cu o combinatie unica de proprietati, ca sa se potriveasca mai multor aplicatii, procese de fabricatie si medii.
Nici un alt metal nu are o gama de culori comparabila cu cel al cuprului si aliajelor sale. Rosul cuprului, auriul alamelor si bronzului aluminiu, ciocolatiul brun al bronzului mangan, patina verde si albul stralucitor al argintului nichel permit proiectantilor sa exploateze cuprul in moduri infinite.
Ca efecte benefice, cuprul (oligoelement) ajuta organismul sa utilizeze fierul din sange, reducand actiunile radicalilor liberi asupra tesuturilor. Consumarea alimentelor ce contin cupru (cereale, legume, fructe), previne anumite afectiuni sau deficiente.
Proprietatile igienice ale cuprului au fost binecunoscute din experienta si traditie la egipteni, greci, romani si azteci. Egiptenii au folosit cuprul ca agent pentru sterilizarea apei potabile si rani. Hipocrate trata plagile deschise si iritatii ale pielii cu cupru.
Asadar, cuprul a fost si este considerat un metal care poate stimula vindecarea, mai ales datorita capacitatii sale de a armoniza fluxul energetic din organism.
Bratara (pentru Ascendentul in Taur): cupru.
Cristalul (pentru Ascendentul in Taur): Smarald, safir, azurit, chihlimbar, acvamarin.
Indicat ca cei cu Ascendentul in Taur sa poarte ceva de culoare galbena - vestimentatie sau obiect. Ei vin prin intrupare cu un surplus energetic subtil de nuanta galbena, creandu-se, astfel, o armonizare.


sursa foto: diez.md
surse - si - Dan Ciuperca - Astrologia in noua era
- si - Wikipedia
- si - http://copperalliance.eu/ro/



Niciun comentariu: