Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 aprilie 2018

NUCUL



NUCUL - trasatura definitorie - LUNATIC - traieste intr-o lume fantastica si numai de el stiuta.
NUCUL este de natura practica.
Anul acesta - 20 Aprilie 2018, h.5.01 - 30 Aprilie 2018, h.11.28, Soarele in Taur.
Si - 23 Octombrie 2018, h 13.11 - 2 Noiembrie 2018, h.13.37, Soarele in Scorpion.
Si - 2 Noiembrie 2018, h.13.38 - 12 Noiembrie 2018, h. 12.43, Soarele in Scorpion.
Decada Nucului se afle in Taur si in Scorpion, in oglinda, plus inca o decada in Scorpion.
NUCUL (prima decada a Taurului, primele doua decade ale Scorpionului) este un lunatic. Reactiile sale sunt niste contradictii - cand se plange, cand face pe suparatul, in acelasi timp loial si necinstit, tandru si agresiv. Are in el o neincredere, o extrema timiditate in fata situatiilor, de aici placerea de a le incurca, complica, razbunandu-se pe ele. Nucul, nu stii in ce an face nuci si cand face oare cum vor fi, seci sau cu miez? E lunatic pana se hotaraste, dar atunci nucile sale sunt cele mai hranitoare fructe. Lunaticul din Taur incearca sa determine o siguranta si stabilitate materiala, deci iluzorie. Primul lunatic din Scorpion isi cauta resurse de curaj in fata dorintelor de putere sexuala, al doilea lunatic din Scorpion raspunde pentru riscuri contradictorii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NUCUL - frumos si cu gusturi rafinate, pare uneori putin artificial, lipsit de spontaneitate – ceea ce in mare parte e adevarat. El isi construieste o imagine pentru ceilalti in functie de imprejurari, ca o masca de protectie, fiind in genere timid. Aceasta nu inseamna insa ca e lipsit de indrazneala si atunci cand crede ca e timpul sa actioneze, o va face fara prea multe ezitari (si uneori chiar fara scrupule fata de ceilalti). Are o inteligenta foarte dezvoltata si multilateral-aplicativa, slujindu-se de ea pentru a patrunde in esenta lucrurilor, ori (dupa caz) pentru a-si conduce cu mare precizie toate actiunile pe care le initiaza. Reflexiv, singuratic si adesea original, oscileaza in comportarea sa sociala intre a fi fascinant si a se retrage in sine, taind toate legaturile cu ceilalti. Este foarte contradictoriu si de aceea pare in numeroase situatii capricios si inconsecvent. Cu toate acestea, el isi cunoaste foarte bine interesele si actioneaza constant pentru a le atinge. Nu e usor de inteles un nativ Nuc, trecerile sale de la manifestarea unor trasaturi pozitive la cea a unora negative fiind foarte derutante. Se intalnesc totusi ades nativi Nuc foarte fideli si generosi. Are un excelent simt al proportiilor si al ansamblului, putand deveni un mare strateg. Ajunge adesea celebru, sau, daca nu, va avea parte de o viata foarte interesanta, cu multi prieteni si dusmani si plina de riscuri.
In dragoste e destul de imprevizibil si de abscons – foarte captivant insa. Poate da dovada uneori de cruzime si chiar de sadism. Ii place de asemenea sa-si subjuge partenerul pana la anularea completa a voinţei lui.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NUCUL - Juglans regia L., este un arbore din familia Juglandaceae, raspandit in zona temperata si mediteraneana, atat ca flora spontana, cat si in culturi
Zonele importante ale culturii nucului cuprind Franța, Serbia, Grecia, Bulgaria si Romania (in Europa), China(in Asia), California (in America de Nord) si Chile in America de Sud. Mai recent, cultura nucului s-a raspandit pe scara larga si in alte regiuni: Noua Zeelanda si sud-estul Australiei
Nucul este un arbore viguros, care poate ajunge la 30 de metri inaltime. Are trunchiul gros si scoarta neteda, argintiu-cenusie. Are crengi puternice, coroana foarte larga si bogata.
In Romania, nucul este cultivat in toata tara, fie in nucete compacte, fie ca arbori izolati in livezi, vii, pe marginea soselelor, in gradini si curti. In stare salbaticita creste prin paduri din zone deluroase, pana la altitudinea de 800 m, mai frecvent in regiuni cu influente mediteraneene (Banat, vestul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei).
Nucul este considerat un fel de aristocrat al lemnului, folosit la mobila de lux, dar si la decorare unor obiecte - bordul masinilor de lux, yahturilor, patul armelor, casete de bijuterii, instrumente muzicale.
In scop terapeutic se folosesc frunzele, florile, fructele, coaja.
Exista mai multe specii de NUC - Juglans nigra, Juglans boliviana, Juglans cinerea...

sursa -  ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN - si... Wikipedia - si... ELTA UNIVERSITATE
sursa foto: https://maminineta.wordpress.com/2012/10/21/nucul/


Niciun comentariu: