Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 mai 2018

CASTANUL


Imagini pentru poze castan comestibil
CASTANUL - trasatura definitorie - SIMTUL DREPTATII - JUDECATOR
CASTANUL - este de natura practica.
Anul acesta - 10 mai 2018, h.19.14 - 21 mai 2018, h.4.02, Soarele in Taur.
Si - 12 Noiembrie 2018, h.12.44 - 22 Noiembrie 2018, h.10.49, Soarele in Scorpion.
Decada Castanului se afla in Taur si in Scorpion, in oglinda. Castanul din Taur capata caracteristicile Taurului, cel din Scorpion din caracteristicile acestuia.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Acest copac este frumos, foarte aspectuos si puternic. Are o sanatate buna si da impresia ca ia toate rautatile vietii in piept. In realitate dovedeste un ''talent'' innascut de a se pune in situatii neplacute, caci e total lipsit de tact, atragand adesea dezaprobarea celorlalti. Fara a fi prea timorat din aceasta cauza, braveaza si persista in situatia ingrata in care deja se afla, facandu-si un punct de onoare din a-i contraria sistematic pe ceilalti. Acest comportament ascunde insa o fire emotiva si sensibila care are nevoie de multa intelegere. Locul in care creste Castanul trebuie sa fie larg aerisit, el putandu-se astfel exercita in calitatile sale pragmatice, ce-l fac adesea sa treaca in categoria ''supravietuitorilor''. Are un simt al datoriei care-l ''recomanda'' ca dusman intrasigent al tuturor celor ce calca legile scrise si nescrise ale convietuirii umane. Pentru el conteaza foarte mult sa nu fie singur ori intr-un anturaj ostil, in acest din urma caz inchizandu-se in sine si uscandu-se din ce in ce mai mult. Tendintele sale agresive il tin deoparte de rafinamente si subtilitati, indreptandu-l in schimb spre un comportament adesea ireverentios si foarte masculin - masculinizat.
Dragoste: Este senzual, fara a se arata insa ca atare, caci conceptiile sale morale sunt severe. Are nevoie de multa afectiune si atentie si de un ideal sentimental: va fi adesea nefericit in acest domeniu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CASTANUL (ultima decada a Taurului si Scorpionului) este un judecator, parca sta cu barbia in palma, in acelasi timp indoindu-se de el si temandu-se de ceilalti. Sensibilitatea, bunul simt, discretia, finetea de a nu-l deranja pe altul, sunt motivele reactiilor lui de tipul sentintelor, dar asemenea “castane” sunt cam tari pentru altii. Nu incearca sa indrepte oamenii ca Ulmul. E frumos si viguros, dar mahnit, fara gratie si feminitate. Judecatorul din Taur se crede realmente un stapan, judecatorul din Scorpion e talentat, ambii deosebit de pragmatici si materialisti in viata.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Imagini pentru poze castan comestibilCastanul salbatic sau Castanul porcesc, (Aesculus hippocastanum Lin.), este un arbore din familia Sapindaceae. Este raspadit in sud-estul Europei, in special in centrul si sudul peninsulei Balcanice, precum si in regiuni din vestul si nord-vestul Europei. Castanul salbatic are dimensiuni destul de mari, putand atinge o inaltime de pana la 40 m. Tulpina sa are un diametru de 80 cm.
Este o planta melifera.
Exista si castanul rosu - Aesculus carnea - Europa de Est, zona Balcanilor si Muntii Caucaz.
Castanul comestibil sau castanul dulce, (Castanea sativa), este un arbore din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei Mici.
Castanul comestibil este un arbore foios, cu o radacina ramuroasa, tulpina dreapta, cilindrica, de dimensiuni mari, atingand frecvent inaltimea de 20–35 m, cu un trunchi care la maturitate poate atinge adesea 2 m in diametru. Arborii foarte batrani pot ajunge la diametrul de 4 m, in cazuri extreme chiar si pana la 6 m.
Castanul comestibil este cultivat in multe zone ale Europei, fiind cunoscut si cultivat inca de pe vremea Romei antice, cand a fost introdus treptat in regiuni mai nordice decat arealul sau natural. Mai tarziu, incepand cu Evul Mediu timpuriu, castanul comestibil a inceput sa fie cultivat de calugari in gradinile manastirilor. Astazi, in afara livezilor, exemplare vechi de sute de ani pot fi gasite în intreaga Europa, din Anglia pana in Romania si din Italia pana in Germania.
Mai exista cateva specii de castan:
In Asia – Castanul Japonez (Castanea crenata) si Castanul Chinezesc ( Castanea mollissima) sunt cele mai cunoscute. Pe langa acestea mai exista si alte specii precum Castanea davidii, Castanea henryi sau Castanea seguinii.
In America –Castanea dentata (castanul American), Castanea pumila (cunoscut si sub denumirea de castan pitic), Castanea alnifloria, Castanea ashei, Castanea floridana si Casanea paupispina.
sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA _ COLECTIA 17 _ ELTA UNIVERSITATE
- si... Wikipedia.


Niciun comentariu: