Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 mai 2018

FRASINUL


Imagine similară
FRASINUL - trasatura definitorie - AMBITIE.
FRASINUL - este de natura magica.
Anul acesta - 21 mai 2018, h. 4.03 - 31 mai 2018, h. 13.59, Soarele in Gemeni.
Si - 22 noiembrie 2018, h.10.50 - 2 decembrie 2018, h. 7.59, Soarele in Sagetator.
Decada Frasinului se afla in Gemeni si in Sagetator in oglinda. Frasinul din Gemeni capata caracteristicile Gemenilor, cel din Sagetator din caracteristicile acestuia.
Zece zile societatea se afla sub influenta magica a Frasinului. Ofera o mana de ajutor in gestionarea constienta a gandurilor, prin AICI si ACUM.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
FRASINUL - este prezentabil, cu lemn rezistent, cu fibre lungi si suple si avand multe crengi. Simpatic, in general, dispretuit uneori pentru viata adesea dezorganizata si neprincipiala pe care o duce, Frasinul doreste sa aiba o existenta exact dupa regulile pe care si le-a trasat si sa-si atinga obiectivele cu orice pret. Are in plus pretentia ca toti sa se poarte cu el ca si cum ar fi un bibelou de pret si sa dovedeasca un atasament servil la idealul sau de fericire. E egoist, dar sunt momente in care se dezice de linia sa obisnuita de conduita si se arata complet dezinteresat. Da dovada de multa intuitie, ceea ce-l va ajuta in anticiparea corecta a unor evenimente importante. Nu e prea conformist, dar felul sau de a se comporta atrage multe persoane in jurul lui. Are multa sansa, pe care adesea o extinde si asupra prietenilor si cunostintelor sale. Este foarte ambitios, pretentios si nu se incurca prea mult in consideratii si scrupule. Obiectivele sale, precum si caile de atingere a lor ii sunt foarte clare si nu vede nici un impediment in a-si urma drumul in viata, asa cum considera el de cuviinta.
Dragoste: Nu va face nici o concesie in dauna idealului sau de fericire conjugala si va da dovada de multa imaginatie in realizarea lui. Atrage multi reprezetanti ai sexului opus, dar nu se lasa prins decat de persoana care-i convine din toate punctele de vedere.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
FRASINUL (prima decada a Gemenilor si Sagetatorului) este un ambitios cu un caracter dezinvolt, realizand ca orice vorba, gand sau fapta indreptate spre el afecteaza imediat pe cel care le emite. Are ragaz sa-si aleaga placerile, generozitatile, poate jongla cu destinul sau - nu si al altora ca Alunul. Reactiile lui sunt mici delectari, ambitii de a-si bate joc de cine nu-l suporta, de a se distra cu antrenarea propriilor dusmani. Astea il fac fericit dar isi compromite existenta, traind in anturajul vibratiilor de ura la care a contribuit singur. Pentru propriile succese insa lucreaza ca nimeni altul, analizand deosebit de exigent o necesitate. Ambitiosul Gemeni e ajutat de intuitie dar se pierde din curiozitate, ambitiosul Sagetator devine foarte pios in fata unui sentiment religios.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Frasinul (Fraxinus) - face parte din familia Oleaceae, originar din regiunile temperate ale emisferei nordice. Cuprinde circa 65-75 specii de arbori si cateva de arbusti. Specia comuna in Europa, raspandita si in Romania, este Fraxinus excelsior.
Atinge inaltimea de 40 metri. Tulpina sa prezinta in partea tanara scoarta de culoare cenusie-verzuie, iar in partea bazala de culoare cenusiu-negricioasa. Infloreste in luna aprilie, inainte de aparitia frunzelor.
Frasinul creste relativ repede si produce un lemn foarte valoros pentru industria mobilei si pentru industria materialelor sportive. Scoarta si frunzele sale isi gasesc intrebuintari in medicina naturista.
Frasinul comun (Fraxinus excelsior L.), cunoscut si sub numele de frasin european, este o specie din genul Fraxinus, nativa in majoritatea statelor Europei, din Portugalia pana in Rusia, cu exceptia nordului Scandinaviei si sudului Iberiei. De asemenea, este considerata nativa in Asia de sud-vest, din nordul Turciei, pana la lantul muntos al Caucazului. In nord ajunge pana in regiunea Trondheimsfjord din Norvegia. Specia este larg cultivata si naturalizata in Noua Zeelanda si in locatii din Statele Unite si Canada (Nova Scotia, New Brunswick, Quebec, Massachusetts, Connecticut, New York, New Jersey, Maryland, Ontario, Ohio, Kentucky si British Columbia.
Specii:
- Frasin american (Fraxinus americana L.)
- Frasin de câmp (Fraxinus angustifolia Vahl.)
- Frasin comun (Fraxinus excelsior L.
- Mojdrean (Fraxinus ornus L. - in Romania se intalneste in regiunile sudice pe un areal restrans la padurile de deal si campie, de-a lungul vaii Muresului, de la Lipova pana la Gura Ariesului, Muntii Poiana Rusca, Banat de-a lungul Dunarii, Platoul Mehedintiului, Defileul Oltului, Teleajen, Buzau, Dobrogea.
- Frasin de Pensilvania (Fraxinus pennsylvanica Marsh.) numit și Frasin verde

sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA  _ ELTA UNIVERSITATE
- si... WIKIPEDIA
sursa foto: miculmester.blospot.com


Niciun comentariu: