Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 octombrie 2016

LUNA NOUA IN SCORPION 30 octombrie 2016 (ora 19:39, ora Romaniei)

"Cand nu stim ce trece, spunem ca este timpul." (Ion Dumitrescu-ELTA UNIVERSITATE)
Setari-dorinte in faza de Luna Noua (faza crescatoare: 1-14 noiembrie)
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra noi energii, noi motivatii, idei noi, oameni noi, locuri noi, noi provocari.
Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Scorpionului in harta natala a fiecaruia.
Ascendentul momentului de Luna Noua in Scorpion este in Gemeni pe gradul 25:31, adica va trebui sa analizam comunicarea (cu noi), relatia cu rudele apropiate, studiul individual - capacitatea de a vedea ambele fete (laturi) ale unei povesti, adica binele cu raul,  sanatate versus boala, bucurie versus suferinta, intuneric /lumina. Spre exemplu, in aceste zile,  exista mult intuneric in Siria, in Irak, in toate zonele de conflict. Intunericul apare din manie ce se transforma in ura... Am ales planul fizic, emotia,  dualitatea pentru a experimenta..., a invata din greseli pe care repetandu-le constient devin "pacate"...
Scorpionul sau Hercule versus Hydra
Mercur guvernatorul Gemini se afla in Scorpio, semnul Scorpion e descris mitologic foarte bine de Hercule in lupta lui cu Hydra.
...Cea cu noua capete..., fiecare cap al Hydrei reprezinta o problema care trebuie rezolvata in drumul catre iluminare, elucidare/cucerirea stapanirii de SINE. Trei dintre aceste capete simbolizand dorintele legate de bani, sex sau confort. Urmatoarea grupa se refera la frica, ura, dorinta de putere. Ultimele trei capete reprezinta viciile mintii: egoism, mandrie, razbunare. In lupta cu acest monstru otravitor, nu mijloacele comune vor fi de mare ajutor, deoarece prin taierea unui cap, cresc altele doua in acelasi timp. Lupta lui Hercules cu Hydra care locuia intr-o mlastina statuta a durat pana cand el si-a amintit sfatul Invatatorului sau: "Ne ridicam doar ingenunchind." Astfel, Hercule a ingenunchiat, a apucat Hydra cu mainile goale si a ridicat-o in sus. Monstrul puternic in intuneric si noroi si-a pierdut puterea fata de cele noua capete cand razele soarelui au cazut asupra lui.
Doar prin umilinta, credinta (ingenunchere), discriminare (recunoasterea problemei), acceptarea unui sfat bun (Invatatorul), mintea superioara, o alta dimensiune (deasupra capului, lumina Soarelui), Hercule devine victorios.
Lectia Soarelui din Scorpion este un proces de curatare si transformare. Hydra a fost scoasa din noroi, din noroiul materialist - zicem noi... Intervine aici moartea aparenta a naturii care supravietuieste - in continuare - in samanta. Toate probele/testele Scorpionului au loc in planul fizic care sunt rezolvate, intr-un final prin trezire din anestezie, iluminare, intelepciunea care emana din mintea superioara eterna si divina.
Despre anestezie, apropo, stim un lucru simplu: alimentatia denaturata duce la o stare numita anestezie. Un mar bun versus un fruct stricat. In spatele faptelor este acceptarea, este o decizie. Mai pe romaneste, in orice operatie chirurgicala se administraza o substanta pentru ca pacientul sa nu simta durerea. Alimentatia naturala (in primul rand, fara carne, mezeluri, etc.), ne scoate din starea de anesteziati. Hrana VIE - ne ajuta, pas cu pas sa ne indreptam spre sanatate, pace, spre linistea interioara... Pentru cei initiati, iata aforismul lunii:
"Medicina ascunde sanatatea pentru ca aceasta nu se poate vinde!" (Elta)
Avem din nou (grave) greve in sistemul sanitar, chipurile subfinantat... Medicii ar trebui platiti in functie de cei sanatosi, nu in functie de bolnavi, adica "pacienti", precum odinioara, in China...
Luna in Scorpion implica razbunare, suspiciune, gelozie, utilizarea abuziva a puterilor psihice, lipsa de consideratie pentru ceilalti. Nativul Scorpion stie atat de bine sa eticheteze ura, iubirea sexul, pasiunea, manipularea, banii, puterea, taxele, misterul, secretul.
Luna Noua in Scorpion activeaza casa V - casa Soarelui creatie si Iubire, copiii, scoala, placerile de toate felurile, creatii artistice, demnitate, maretie - "viata care naste o alta viata".
Campania electorala (pentru Parlamentare) este in acord "intim" cu dorinta (sex) de putere. Semnul Scorpio, indica preocuparea pentru secret, tabu, putere ascunsa, secrete, intalniri intime, investigatii, afaceri ascunse, credite/banci, ocultism, diversiune, atacuri "sub centura".
Resursele din inconstient.
Redactare si foto: VIO
Sursa: Adriana Tudosa

Niciun comentariu: