Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 decembrie 2013

Descoperire de senzatie in spatiu: teoria Big Bang, anulata.

 Einstein s-a inselat!

Astronomii au facut o descoperire neobisnuita, ei gasind cea mai mare structura din intregul Univers, ce contrazice Teoria Big Bang, care explica aparitia acestuia.
Imensa structura contesta si principiul cosmologic al lui Eistein, care arata ca nu ar trebui sa existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumina. Astronomii au descoperit un grup masiv de quasari (LQG) care se intinde pe o distanta de aproximativ 4 miliarde de ani-lumina, potrivit Daily Galaxy.
„Desi este dificil de inteles amploarea acestui grup masiv de quasari, putem spune ca aceasta este cea mai mare structura vazuta vreodata in intregul Univers si, este in contradictie cu intelegerea noastra actuala a Universului. Chiar si calatorind cu viteza luminii, ar fi nevoie de 4 miliarde de ani-lumina sa strabatem acest grup de quasari. Acest lucru este important, nu doar prin prisma dimensiuii sale, ci pentru ca el contesta principiul cosmologic, care a fost acceptat pe scara larga de la Einstein incoace”, a spus dr. Roger Clowes, de la Universitatea Clowes Lancashire din Marea Britanie, cel care a condus echipa de astronomi.
Quasarii sunt niste nuclee de galaxii, care au aparut in primele zile ale nasterii Universului si care au perioade foarte scurte de luminozitate extrem de ridicata, care le face vizibile de la distante uriase. Aceste perioade „scurte”, in termeni ai astrofizicii, se intind intre 1 si 10 ani. Grupurile de galaxii pot avea 2-3 Mpc (1 megaparsec = 3,08x10 la puterea 19 – n.red.), insa LQG pot ajunge la 200 de Mpc sau mai mult. Grupul de quasari descoperit se intinde pe o distanta de 1.200 Mpc (4 miliarde de ani-lumina).
Pentru comparatie, trebuie spus ca distanta dintre Pamant si galaxia vecina Andromeda este de 2,5 milioane de ani-lumina. (Ziare.com)

Niciun comentariu: