Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 decembrie 2013

Marte in Balanta (7 decembrie 2013- 26 iulie 2014). Drumul spre echilibru trece prin extreme


In planul Universului nu exista malefic sau benefic, exista insa armonia divina. Si exista, de la varstele unei stele pana la preluarea si destructurarea unei companii, de la consilii galactice pana la domeniul relational al individului si pana la memoria celulara. Dar, nu suntem singuri in Univers, nici n-aveam cum. Si nici separati de Univers, de capul nostru pe Pamant. Totul este conectat, si-n acest sens avem textul de mai jos...
Multumim autorului!

Marte a intrat deja in Balanta (7 decembrie), un semn in care nu prea se simte in largul lui. Unde mai pui ca sta aici mai bine de 7 luni, pana pe 26 iulie 2014 (va avea o perioada de mers aparent retrograd intre 1 martie si 20 mai) si ca se va afla in relatii tensionate cu planetele aflate in celelalte 3 semne cardinale (Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Venus si Pluto in Capricorn), ceea ce ne duce cu gandul la mari schimbari, tensiuni, provocari majore atat la nivel micro cat si la nivel macro. Urmeaza o perioada de rescriere a tiparelor in care functionam, ca indivizi si ca societate...

Ne aflam deja intr-un ciclu al schimbarilor majore, inca de cand semnele cardinale au inceput sa fie ocupate de Pluto (2008- Capricorn), Uranus (2011-Berbec), si mai cu seama din 2012, cand a inceput un sir de 7 cuadraturi intre cele doua planete, care vor continua sa zgaltaie structurile vechi pana in 2015 cel putin. Jupiter se afla in Rac (alt semn cardinal), aducand un plus de greutate si intensitate configuratiei astrale careia i se alatura si Marte acum, activand cel de-al 4-lea brat al crucii cardinale - Balanta.

Cu alte cuvinte, ne putem astepta la o perioada de mari tensiuni, care se manifesta ca rezultat al neautenticitatilor prezente in viata noastra, in manifestarea in raport cu oamenii din jur, cu activitatile in care suntem implicati, cu comunitatea din care facem parte si asa mai departe. Felul in care ne raportam la tot ce este in jur sufera acum o schimbare de perceptie si de atitudine.

Suntem intr-o cautare permanenta a echilibrului, la fel cum Universul este permanent intr-un proces de echilibrare a tot ce este. De aceea, daca exista ceva de care nu avem nevoie, acel ceva probabil ne va fi "luat", va disparea, va pleca, vom fi nevoiti sa rupem legatura cu el. Trecand prin extreme, putem gasi echilibrul in cele din urma. Schimbarile, in aceasta perioada, se declanseaza fara preaviz, fara premeditare sau strategii. Intr-o clipa, toata viata se poate schimba. Iar in clipa urmatoare se poate schimba din nou.

De exemplu, cineva care este nefericit cu locul sau de munca, are din ce in ce mai putina tragere de inima sa mearga si sa faca ce are de facut sau are tot felul de plangeri legat de asta, daca nu face decat sa isi sporeasca nemultumirea fata de acest aspect, fara sa faca o alegere, fara sa schimbe ceva, macar perceptia, atunci nu e exclus sa isi provoace schimbarea ca si cand aceasta ar veni din afara. Deci nu e exclus sa fie demis. Intr-un fel sau altul, noi cream acest gen de schimbari… inconstient,  noi suntem sursa lor.

Avand in vedere caracterul de surpriza, chiar soc, pe care experientele din urmatoarele luni il au, nu mai putem avea nici macar iluzia controlului. De altfel, asta e unul dintre beneficiile pe care le putem extrage, si anume intelegerea faptului ca exact atunci cand renuntam la control, cand lasam totul in voia Lui Dumnezeu, avem cu adevarat controlul. Si ca nu exista siguranta, exista cel mult un concept al sigurantei sau al stabilitatii, pe care noi l-am creat si apoi ne-am straduit sa-l confirmam adaptandu-ne alegerile si actiunile astfel incat sa construim o realitate a stabilitatii aparente. Cand, de fapt, totul este intr-o continua schimbare, intr-un continuu proces de echilibrare a energiilor, intr-o dinamica perpetua.

De aceea, in loc sa ne speriem la gandul ca Marte in Balanta are un potential de tensiune si chiar violenta, chiar daca e adevarat, sa nu uitam ca totul este in faza potentiala, exista infinite posibilitati in fiecare moment. Asadar, sa ne uitam cu atentie la noi si la viata noastra, la cine suntem si ce facem, la plangerile pe care le avem despre diverse aspecte din viata noastra. Iar daca apar astfel de schimbari bruste, daca e sa se sfarseasca anumite capitole de viata, sa avem incredere ca, in final, vom intelege ca toate sunt avantajul nostru pe termen lung, iar schimbarile, chiar daca sunt inconfortabile, ne pot aseza pe acel drum optim pentru noi.

Marte a intrat in Balanta pe 7 decembrie si va interactiona cu Uranus si Pluto incepand cu mijlocul lunii decembrie. Influenta lui Uranus va fi puternica atunci si va provoca forfota, schimbare, surprize, chiar lovituri de teatru la nivel personal sau social/politic. Pe langa vestile socante, revolte, framantari sociale, accidente sau fenomene climatice, e posibil ca persoane aflate in pozitii de influenta, sa faca acum mutari hazardate, abuzuri de putere, chipurile in "numele dreptatii". De altfel, probabil cele mai multe conflicte se vor naste, in urmatoarea perioada, in numele a ceva, mai ales "in numele dreptatii". Ceea ce nu este decat un scut foarte bun dupa care sa ne ascundem, sa fugim de responsabilitatea propriilor emotii, trairi, adevaruri, alegeri.

Intre Craciun si Anul Nou este posibil sa fie date niste carti pe fata, sa spunem/exprimam/manifestam ceva ce am ascuns mereu sau pur si simplu am reprimat de teama sa nu fim judecati sau abandonati. Acum sar capacele oalelor aflate mult timp sub presiune. Efectul va fi puternic mai ales in cazul acelora care s-au prefacut mult timp ca le este bine, desi nu le era, au investit energie intr-o poza, fara a-si permite sa fie cine sunt si sa spuna ce cred, au dedicat timp si resurse pentru relatii in care nu mai cred de mult sau pentru activitati in care se implicau din lipsa de altceva.

Este, totusi, un timp al adevarului. Iar crizele care pot aparea pot produce schimbari pozitive si salturi calitative in orice fel de relatie (conjugala, de prietenie, de afaceri, familiala).

E bine sa ne sustinem unii pe ceilalti in acest proces, sa cream punti de legatura cu oamenii cu care rezonam. Pentru ca marea binecuvantare a acestui tranzit este la nivel colectiv. Cumva, intreaga perioada de trecere a lui Marte prin Balanta ne invata sa facem alegeri pentru binele tuturor si sa ne indreptam in directia potrivita pentru a putea fi o contributie cat mai curata si puternica in acest sens. De aceea, multi oameni isi vor schimba preocuparile sau le vor ajusta semnificativ. Acum devine mai important "ce pot fi si face astfel incat sa fie pentru binele tuturor”, in loc de "cum sa fac sa-mi fie mie bine".

E un timp de asteptare, iar nerabdarea, precipitarea, iritabilitatea si chiar furia vor fi greu de tinut in frau, totusi ce avem de invatat este sa asteptam momentul perfect, timpul divin pentru orice lucru pe care-l dorim, pentru orice rezultat. Viitorul  se va re-crea permanent, prin fiecare schimbare care are loc in prezent. Apoi, chiar daca in exterior se schimba multe, totul ajuta la desteptarea sufletului, la imputernicire din inima. Cu alte cuvinte, putem face diferenta intre a "avea putere asupra..." si "a fi puternici prin noi insinei".

Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) vor simti mai intens influentele, in sensul ca acesti nativi vor produce cele mai mari schimbari, insa nimeni nu va fi scutit de efectele tranzitului lui Marte prin Balanta si a configuratiilor aferente. Tuturor ne vor fi fortate limitele.

In incheiere, hai sa privim totul din spatele egoului, cu inima, cu cat mai multa constienta si credinta! Poate fi de folos sa ne alegem o mantra pe care sa o folosim zi de zi: "Faca-se voia Ta!" sau "Orice este posibil". Acestea ne ajuta sa fim flexibili, sa fim in acceptare si smerenie. Dilueaza rezistenta pe care tindem sa o opunem si ne ajuta sa fim mai deschisi catre a primi inspiratie si ghidare superioara.

Apoi, putem folosi un instrument. "Ce altceva e posibil?" sau "Cum poate deveni si mai bine decat atat?" Stand in aceste intrebari aducem mai multa constienta, mai multa lumina in unele aspecte si evenimente pe care tindem sa le vedem in nuante intunecate.

Inspiratie, usurinta si binecuvantari, tuturor!
foto: Viocomsa

 

Niciun comentariu: