Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 iulie 2018

ULMUL


Imagini pentru ulmul poze
ULMUL - trasatura definitorie - este un moralist.
ULMUL - este de natura practica.
Anul acesta - 12 iulie 2018, h.12.18 - 22 iulie 2018, h.23.47, Soarele in Rac (Cancer) - (ora de vara).
Si - 10 ianuarie 2019, h.15.09 - 20 ianuarie 2019, h.10.47, Soarele in Capricorn.
Decada Ulmului se afla in Rac si in Capricorn in oglinda. Ulmul din Rac capata caracteristicile Racului, cel din Capricorn din caracteristicile acestuia.
Decada Ulmului ne ofera posibilitatea de a medita asupra notiunii de critica. De regula suntem tentati s-o indreptam spre ceilalti. Dar ar exista ceilalti fara noi?!? Cu alte cuvinte cand indrepti un deget catre celalalt trei sunt indreptate catre tine. Se pot aromatiza cele zece zile cu pudra de umor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ULMUL - Frumos, inalt si impozant, el atrage privirile si nu poate trece neobservat. Nu exista nimic studiat in infatisarea sa, totul e natural, uneori avand chiar tendinta spre delasare. Sanatatea sa (desi nu pare) este destul de precara si poate suferi indeosebi de maladii de natura infectioasa. Are o puternica tendinta spre ingrasare.
Foarte sincer, el crede ca lumea ii seamana si ca in cele din urma va ajunge la o intelegere deplina cu ceilalati in ciuda unor dezacorduri mai mult sau mai putin grave. ”Dreptatea va triumfa in final” isi repeta el cu o incredere de neclintit actionand intotdeauna pentru realizarea acestui deziderat, asa cum gaseste de cuviinta - in limitele fair-play-ului, insa. Foarte pozitiv in convingerile sale, aceasta atitudine ii confera un calm si o pace sufleteasca de durata si-l stabilizeaza; daca aceste convingeri ii sunt zdruncinate (ceea ce se intampla rareori), atunci se simte pierdut. Este cam prea lent de obicei, insa isi compenseaza acest minus comportamental printr-o inteligenta pragmatica foarte dezvoltata.
Generos, cu pretentii materiale modeste, avand mult umor si o capacitate de a-i directiona pe ceilalti potrivit scopurilor sale, el trece cu usurinta de la o situatie la alta, dupa ce le-a exploatat insa pe de-a-ntregul. Ii place sa fie sef si nu subaltern, iar daca e un tip negativ da dovada adeseori de autoritarism, lipsa de scrupule si ingustime de vederi. Este entuziast, infierbantat, idealist si poate destul de usor sa se lase orbit de pasiune in dauna luciditatii.
Dragoste: Reprezinta o permanenta atractie pentru sexul opus, datorita calitatilor sale fizice si psihice. In viata sentimentala se dovedeste foarte temperamental si isi pastreaza intacta sinceritatea din viata cotidiana. Familia fiind foarte importanta pentru el, va face tot ce ii sta in putere pentru a o mentine si a o implini pe toate planurile.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ULMUL (ultima decada a Racului si Capricornului) este un moralist. Nu cauta sa pozeze, doar sa critice. Statura sa se inalta sa ii indrepte pe altii, cu deosebire de Castan care se rotunjeste in fata propriilor sentinte. Reactiile sale artagoase si insistente vin din convingerea in propria exigenta, franchete si obiectivitate fata de comportamentul altora. Capcana lui fiind plasa ideologiilor morale, salvarea sa este umorul. Moralistul din Rac cerceteaza sinceritatea sentimentelor, moralistul din Capricorn critica vitalismul societatii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ULMUL - (in latina Ulmus) este un gen de arbore sau arbust din familia Ulmaceae, cu scoarta neteda, cu coroana stufoasa, cu frunze alterne, asimetrice si dintate, albicioase, si cu peri moi pe partea inferioara, cu fructul o monosamara aripata, cu lemnul tare, folosit in rotarie, la mobilier, la tobele Taiko japoneze. Pentru ca are durabilitate la apa mai este folosit si la construirea barcilor.
Exista aproximativ 40 de specii de ulm, unele dintre ele pot atinge inaltimea de 37 de metri.
Aparute in Asia Centrala, de-a lungul timpului, speciile de Ulm au inflorit si s-au raspandit in cea mai mare parte a emisferei nordice, crescand in regiunile temperate si tropicale montane din America de Nord si Eurasia, indreaptandu-se in prezent catre sud spre Ecuator in Indonezia.
Multe specii si soiuri au fost plantate și ca arbori ornamentali de strada, gradina si parc in Europa, America de Nord si parti din emisfera sudica, in special Australasia.
Ulmul are larga utilizare in tratamentele ayurvedice si in medicina traditionala chineza.

foto: Astrologie Acasa.ro

sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA _ COLECTIA 17 _ ELTA UNIVERSITATE
- si... WIKIPEDIA


Niciun comentariu: