Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 martie 2018

STEJARUL - 20/21 martie (0 - 1 grad Berbec)


Imagini pentru poze cu stejariEste unul dintre cei patru copaci SPECIALI, aflați la echinocții și solstiții – STEJAR Echinocțiu de primăvară, MESTEACĂN – Solstițiu de Vară, MĂSLIN – Echinocțiu de Toamnă, FAG – Solstițiu de iarnă.
Copacul prezintă date despre partea psihică a unei entități. Cu excepția celor patru mai sus menționați, care durează o zi, adică un grad solar, de la 0 – 1 în zodia BERBEC, RAC, BALANȚĂ, KAPRICORN, CEILALȚI copaci au câte 10 grade, adică 10 zile. Aceste caracteristici se manifestă la nivel social. Mai întâi să observăm propriile noastre manifestări. Ne ajută atât pe noi cât și pe ceilalți.
Trăsături definitorii: Forță și natura practică, adică spirit de organizare și realism.
Personalități:  Johann Sebastian Bach, Ștefan Ciubotăraşu, Simon Signoret.
Stejarul este mare și puternic, frumos, cu rădăcini adânc înfipte în pământ. Are o sănătate foarte bună și se bucură de mult noroc în viață. Este o fire conservatoare, nemlădioasă, adesea extrem de rigidă, tactul fiind o noțiune necunoscută pentru el. Prin statura sa impozantă (nu neapărat din punct de vedere fizic, cât psihic), el nu cere prea des ajutorul și nu se sprijină niciodată pe ceilalți. Are o inteligență clară, ordonată, dublată de o anume intuiție.
Este un om de acțiune, dar suferă de unele încăpăţânări inflexibile… Devine foarte iritabil când este contrazis ori se retrage din dispute fără prea multe explicații.
Independent, nu prea altruist, suferința celorlalți lăsându-l în genere rece. Poate fi marcat în diverse împrejurări prin curajul de care dă dovadă ori prin orgoliu cel mai adesea bine mascat. E omul dragostei la prima vedere, care nu rămâne multă vreme fidel, trecând în scurt timp la alt „obiect” al pasiunilor sale, cu speranța că se va stabili definitiv. Cu anii se va liniști îndeosebi dacă se căsătorește...

În general, are mulți prieteni, căci este o companie plăcută și o gazdă primitoare.

STEJARUL este un arbore foios, foarte răspândit și cunoscut în regiunile de câmpie și de deal. Are o tulpină dreaptă, înaltă până la 50 de metri coroana largă cu ramuri puternice, bine dezvoltată, impunătoare, prin dimensiunile ei.
Gorunul, cum mai este cunoscut, este un arbore foarte rezistent, supraviețuind chiar și secole. Scoarța este de culoarea brun-închis, adânc brăzdată. Frunzele au un aspect caracteristic având 5-7 perechi de lobi rotunjiți. La fel de caracteristice sunt și fructele și ghindele. Este răspândit în Europa, Asia Mică și alte câteva zone asiatice, Africa de Nord, în trecut era mult mai răspândit, de multe ori în amestecuri cu fagul și alte foioase... Pe glob se cunosc peste 600 de specii de stejar...

Sursa - și ZODIAC UNIVERSAL_Dorian Green
          și... Wikipedia
foto: zambetulsoarelui.worldpress.com

Niciun comentariu: