Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 iulie 2018

Mesteacănul


Imagini pentru poze cu mesteceni
MESTEACANUL - trasatura definitorie - CREATIVITATEA.
Anul acesta - 21 iunie 2018, h.12.55 - 22 iunie 2018, h.14.03, Soarele in Rac (Cancer) - (ora de vara).
Este unul din cei patru copaci SPECIALI, aflati la echinoctii si solstitii - STEJAR - Echinoctiu de Primavara, MESTEACAN - Solstitiu de Vara, MASLIN - Echinoctiu de Toamna, FAG - Solstitiu de Iarna.
Este Solstitiu de Vara, ziua cea mai lunga, noaptea cea mai scurta, Sanzienele...
De Sanziene se aprind focurile - o invitatie sa ne aprindem, reaprindem, intretinem mai cu spor Focul Interior.
Se impletesc cununi din flori - asadar sa ne impletim propria cununa sa ne-o asezam pe propriul crestet, constientizand ca de noi depinde tot ceea ce este in jurul nostru.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
<<<... MESTEACANUL _ frumos, decorativ si natural, stilat si simpatic, acest copac este foarte placut si agreat pentru marea sa calitate de a innobila si anima existentele celor din jur. Activ, lipsit de prejudecati, el prefera anumite ambiante in care sa-si poata exercita calitatile sale fara prea mari impedimente, dar nu este catusi de putin un inadaptabil. Ii place sa nu fie sacait cu lucruri marunte, caci are o perspectiva larga si nu se impiedica in amanunte meschine. Nu e un tip popular, cu care oricine poate intra in familiarisme suparatoare; cu toate acestea prestigiul sau ramane nestirbit. Are o inteligenta scanteietoare - si nu de putine ori geniu, caci intruneste toate calitatile necesare pentru a se exercita creator: imaginatie nestavilita, capacitate enorma de munca si stiinta perfecta de asamblare a diferitelor sale observatii intr-un intreg coerent. Atitudinile lui se caracterizeaza in general printr-o usoara rezerva fata de ceilalti, iar conceptiile ce stau la baza lor sunt clasic-traditionaliste. Cerintele materiale ii sunt modeste, cele spirituale imense - fara a teroriza nici un moment pe ceilalti cu aere de superioritate.
Dragoste: Este aprins si sentimental, fara a deveni insa patetic. Intuieste cel mai adesea in mod corect persoana potrivita pentru el, iar casnicia i se pare o variatie sau o experienta interesanta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MESTEACANUL (primul grad al Racului) este un creator cu suflet rasat, cu o profunda sensibilitate, traieste din placere si fara mofturi. Cele mai curate paduri sunt de Mesteceni - sugerand puritatea, albul. Reactioneaza in prezenta vulgaritatii sau a snobismului, dorind liniste pentru a-si vedea de pasiunea sa. Nu e un fragil - sobru dar el insusi, fara prefacatorii. Un asemenea Rac poate crea pana la extenuare pentru a-si valorifica sentimentele.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MESTEACANUL - e numele copacilor din genul Betula, in familia Betulacee, inrudit cu familia fagului/stejarului, Fagaceae. Acestia sunt in general copaci sau arbusti de talie mica spre medie, cu o coaja alba caracteristica, care cresc mai ales in clima temperata nordica.
In Romania, exista la Slatioara - Valcea una dintre cele mai mari rezervatii de mesteceni.
Coaja tuturor soiurilor de mesteacan prezinta aceeasi caracteristica: este marcata de dungi fine, orizontale, iar coaja este subtire, de consistenta unei hartii fine, si se rupe in fasii in mod natural. Coaja contine multe rasini si are un pigment care da numele diverselor soiuri de mesteacan: rosu, alb, negru si galben. Mugurii apar primavara devreme si cresc pana la inceputul verii. Ca lemn de ars, valoarea sa este dintre cele mai bune.
Mestecenii sunt copaci multilaterali. Sucul, coaja, frunzele, lemnul, crengutele si radacina sunt folosite pentru materiale de constructie, tobe, scobitori, tratamente medicale naturiste, uleiuri si alte aplicatii practice.
In Belarus, Rusia, Statele Baltice, Finlanda, nordul Chinei, seva mesteacanului este considerata bautura racoritoare, avand calitati tonice.
Deoarece lemnul de mesteacan are fibre scurte, aceasta esenta este folosita în industria hartiei. In India, cojile subtiri si albe care pot fi colectate iarna, sunt folosite ca suport de scris care se pastrează foarte bine in timp.
 foto: Nelucraciuns Blog wordpress.com
sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA _ COLECTIA 17 _ ELTA UNIVERSITATE
- si... WIKIPEDIA


Niciun comentariu: