Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 aprilie 2015

Chakrele GAIEI

Manifestaţi dragoste, atenţie şi grijă 
pentru Sufletul Gaiei!
După cum tu ai proprii tăi 
centri energetici - 
numiţi Chakre, 
în trup, tot astfel are şi 
Mama Terra, la rândul ei.
Pe când cutreierăm Terra, noi ne preumblăm pe o fiinţă vie, asemănătoare nouă, fiinţelor umane, mai presus de închipuirea noastră. Aidoma nouă, Terra are atât un trup fizic, cât şi un corp energetic, înzestrat cu un sistem de chakre, ce a fost identificat de către misticii de demult şi savanţii moderni, deopotrivă. Gaia - care este denumirea Terrei, atunci când e recunoscută, în calitatea ei de fiinţă vie, cu drepturi depline, are propria ei forţă a vieţii, precum şi propria ei cale de evoluţie, deosebită de a noastră, dar incluzându-ne şi pe noi. Fiinţele umane şi Gaia sunt întreţesute pe toate planurile, nu numai la nivel fizic; iar perceperea, conştientizarea chakrelor sale, precum şi grija plină de dragoste faţă de acestea, ne înlesnesc onorarea, tămăduirea, ocrotirea şi susţinerea planetei, pe calea sa evolutivă - o favoarea pe care ea ne-o întoarce, cu iubire, abnegaţie şi recunoştinţă.

S-a convenit, în general, că Gaia are şapte chakre principale, distribuite în mod echilibrat, prin tot trupul planetar, şi interconectate, prin două linii de energie, care se intersectează în diverse puncte terestre. Prima chakră este localizată în Muntele Shasta, din California de Nord; cea de-a doua este în Lacul Titicaca [Lacul Frumos], din America de Sud; cea de-a treia chakră este în Uluru-Kata Tjuta, din Australia [pe teritoriul acestui parc, se află stânca numită Uluru - în limba aborigenilor Anangu, care este considerată un Munte Sfânt şi care constituie simbolul Australiei N. Tr.]; cea de-a patra chakră este situată în Glastonbury, pe teritoriul Angliei; cea de-a cincea este în Marea Piramidă şi în Muntele Măslinilor; cea de-a şasea chakră este în Kuh-e Malek Siah, din Iran, iar cea de-a şaptea chakră este în Muntele Kailas, din Tibet. Pe lângă cele şapte chakre principale, ea are, de asemenea, chakre secundare şi vortexuri energetice, care au un rol însemnat, în sistemul ei de energie a vieţii; şi toate aceste centre energetice au nevoie de dragoste, protecţie şi grijă, din partea noastră. După cum ne putem vindeca pe noi înşine, prin propriile noastre chakre, tot astfel putem oferi Gaiei, tămăduire, ajutor şi susţinere, prin propriii săi centri energetici.

Deşi vizitarea uneia dintre chakrele Pământului ar fi o experienţă minunată, poţi oricând participa, cu dragoste, la vindecarea Gaiei, de oriunde te-ai afla. Păstrarea, în conştienţă, a regiunilor în care sunt amplasaţi centrii săi energetici, este un act de mare putere. Poţi aşeza fotografii ale acestor situri pe propriul tău altar, proiectând energie tămăduitoare asupra fiecăreia dintre chakrele sale, în decursul meditaţiilor tale. Pe când îţi conectezi, în mod conştient, propriul tău sistem energetic, la sistemul său energetic, ţi se va revela adevărata semnificaţie a împământării — este o relaţie cu Gaia, în cadrul căreia dăm curs chemării de purtători de grijă ai sufletului ei.


de Madisyn Taylor  
In poza: muntele sacru Kailash


Niciun comentariu: