Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 februarie 2018

Vărsătorul (20 ianuarie-18 februarie)

„... când Fiul Omului va fi prezent, cu alte cuvinte ființa umană va realiza prezența Christică din ea însăși, fără să mai aștepte un salvator din exterior...”
Soarele în Vărsător. În Exil. Semn: pozitiv, masculin.
Planetă guvernatoare: Uranus, Saturn. Element: Aer. Calitate: fix. Metal: Uraniu
Verb caracteristic: EU CUNOSC.
Sugerând valurile pe care le formează apa vărsată din ulciorul Omului, ideograma semnului simbolizează undele electrice și magnetice – aerul nu apa. Cele două linii ale metafizicului și fizicului nu se ating niciodată, indicând o totală detașare a semnului, în mod simbolic apa vărsată de către Vărsător este cea a cunoașterii care trebuie să se răspândească pe Pământ, când Fiul Omului va fi prezent, cu alte cuvinte ființa umană va realiza prezența Christică din ea însăși, fără să mai aștepte un salvator din exterior.
Este timpul când iarna atinge maximul ei de forță, când energia sa se concentrează. Sămânța se pregătește să germineze.
În tema natală Vărsătorul arată în care domeniu individual va căuta libertatea. Vărsătorul este de asemenea simbolul prieteniei, al fraternității și al altruismului. El desemnează în mod egal tot ce e modern și de avangardă.
Cuvinte cheie: altruism, prietenie, revoluție, cunoaștere, contradicție, rezistență, cunoaștere, viitor, modern, modă, independență, spațiu, cosmos, electricitate, utopie, egoism, televiziune, laser, astrologie.
Anatomie: gambe, glezne, sistem circulator, sistem nervos.
Culoarea: indigo. Metal: Uraniu.
Uraniul, în latină uranium, e un element chimic din metal, din seria actinidelor, a sistemului periodic al elementelor care are simbolul chimic U și numărul atomic 92.
Uraniul are cea mai mare masă atomică dintre toate elementele naturale. Uraniul este aproximativ cu 70% mai dens decât Plumbul și e ușor radioactiv. Distribuția sa naturală este de circa câteva părți per milion în sol și roci și de circa 1000 de ori mai scăzută în apă.
Uraniul este extras industrial din minerale relativ bogate în concentrație față de cea naturală, prin procedee mecanice, fizice și chimice.  Prin proprietatea acestuia de a fi fisionabil și a elibera energie Uraniul este folosit în dezvoltarea energeticii nucleare. Uraniul e destul de răspândit în natură sub forma diferitelor tipuri de minereuri (pehblenda, uraninit, torbenit, carnotit etc.).
Uraniul e folosit actualmente, drept combustibil nuclear, sub forma Uraniului Metalic sau a unor compuși chimici. În reactoarele atomice este folosit ca sursă de energie pentru producerea curentului electric.
Uraniul este folosit pe post de colorant în sticla de Uraniu, producând diferite tente de culoare de la portocaliu-roșu până la galben-lămâi. A fost de asemenea folosit pentru a umbri și a da tente de culoare în arta fotografică.
Descoperirea în 1789 a uraniului în mineralul pehbenda, îi este acreditată lui Martin Heinrich Klaproth, care a numit noul element după planeta Uranus.
Brățara (pentru Ascendentul în Vărsător): de cupru (universală).
Cristalul (pentru Ascendentul în Vărsător): safir, opal, aqvamarin, sodalit, granta.
Pentru armonizare, pentru cei cu Ascendentul în Vărsător, datorită faptului că prin întrupare vin cu un surplus de energie uraniană este indicat să poarte ceva de nuanță indigo- un element vestimentar, un obiect.

Despre nativul Vărsător...
...Al unsprezecelea semn al zodiacului se situează în mijlocul perioadei de iarnă.
 Imprevizibil, imaginativ, dornic să își dezvolte ideile. Poate fi o fire rebelă și rece. Nativii din Vărsător sunt niște oameni neobișnuiți. Planeta Uranus, care îi patronează, le conferă vioiciune și originalitate. Ei sunt activi, deloc plicticoși. Au multe idei bune. Sunt atrași de tot ceea ce este vechi, tainic și indescifrabil.
 Vărsătorii sunt progresiști. Pentru ei, viitorul a început deja. Deși sunt individualiști, le place societatea, în care strălucesc. Apreciază modul modern de viață și progresul înseamnă totul pentru ei.
 Soarele prost aspectat indică încordare și instabilitate. Ciudățeniile lor îi fac pe nativii din Vărsător să pară excentrici. Din cauza modului lor contradictoriu de a gândi și simți, iau uneori decizii incorecte și sunt deseori nedrepți în aprecieri.
 Sănătate: Nativii din Vărsător sunt predispuși la boli ale inimii, spatelui, circulației sanguine (în special varice). Sunt vulnerabili la schimbările de vreme și au nervi sensibili.


Sursa: Dan Ciupercă – Astrologia în noua eră și Wikipedia 

Niciun comentariu: