Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 februarie 2018

RE_Pluton în Kaprikorn (2008-2024)


Imagine similarăPluton, cea mai lentă și grea planetă a sistemului stelar (străbate întreg Zodiacul în 248 ani), s-a instalat confortabil  în Capricorn pentru 16 ani... Pluto guvernează Scorpionul, deci este un catalizator puternic al transformărilor profunde, al resurselor ascunse, ambițiilor uriașe, puterii, regenerării, reconstrucției, morții și renașterii. Pluto este relativ recent descoperită dintre toate planetele (1930), iar natura ei este încă prea puțin cunoscută și analizată. Capricornul este semnul organizării, restricțiilor, ascensiunii sociale, rezistenței în condiții dure, economiei, ambițiilor, consecvenței, valorilor solide și autentice.
Paranteză: Pluton în Săgetător (1995-2008) a oferit tuturor religiilor ocazia găsirii unei baze comune, în vederea inspirării mai efective a omenirii cu adevărurile lor fundamentale. Pluton în Săgetător cere regenerarea spirituală necesară începutului erei Vărsătorului. Religiile vor fi reformate. Își va face apariția Religia Unică mondială bazată pe comuniunea directă și intuitivă cu Creatorul Unic. Va fi timpul profețiilor biblice care prevesteau răspândirea Bibliei, cuvântul lui Dumnezeu pe GAIA-Terra. Noii lideri spirituali ne vor învăța legile fundamentale ale guvernării vieții în univers... Apare conceptul de noua religie mondială și interconectarea dintre știință și spiritualitate.
Tendință spre descentralizarea puterii și o mai atentă gestionarea resurselor
Asocierea dintre Pluto și Kaprikorn vizează puterea și ascensiunea, afectează marile corporații, mediul politic, economic (la nivel holistic), sistemul bancar, afacerile mari, care toate acestea necesită regenerare, transformare. În anul 2008, 2009 se încheie un ciclu, după ce Săgetătorul cel expansiv a făcut tot felul de excese (inclusiv în România...), mai ales în administrarea resurselor, acum Pluton în Capricorn este obligat la o mai atentă gestionare a tuturor resurselor planetei, fie că e vorba de bani, resurse naturale, etc...
Sigur va „strânge cureaua” și mai mult decât atât, va dărâma toate structurile inconsistente și neautentice, pentru a construi altele noi și solide. Pluton regenerează totul pe unde trece. Transformările pe care le face sunt lente, radicale, profunde și pe termen lung. Se vor schimba lideri politici, guverne, sistem economic, dar numai acolo unde puterea a fost obținută în mod abuziv ori fără o bază solidă sau unde există fisuri considerabile. Cu alte cuvinte Pluto distruge tot ce nu e de calitate, nu e autentic și nu are șanse să reziste în timp. În loc construiește ceva durabil, pe cu totul alte baze decât până acum. Tot ce se va modifica în acești ani va fi greu de dărâmat după aceea.
Practic, Pluton își „dorește” de această dată, lideri care cu adevărat pot schimba ceva și pot face o diferență în lume, lideri care, probabil vor intra în istorie, datorită acțiunilor lor transformatoare. Sigur că Pluton în Kaprikorn poate aduce și sete de putere, excese, manipulare și dictatură, pe ici-colo, nu prea are scrupule, atunci când urmărește un scop. Companiile fragile se vor închide sau vor fi cumpărate de altele mari și puternice. Oamenii vor fi educați riguros în privința conservării resurselor naturale (reciclare, împădurire, acțiuni pentru diminuarea încălzirii globale...).
Vom asista la o reorganizare politică, economică și socială nemaiîntâlnită până acum. Transformări legate de pământ, de imobiliare, Capricornul fiind un semn de pământ asistăm la descoperirea unor noi zăcăminte și bogății subterane.
Va fi bine sau rău? Atunci când vrei să slăbești este bine să ai răbdare, să alegi o dietă sănătoasă, echilibrată... câștigi ceva, pe termen lung numai cu niscaiva sacrificii...
Pluton mai este numit și „voința divină”, ceea ce se poate traduce prin faptul că transformările produse de el sunt inerente, de neoprit și absolut necesare pentru evoluție, spiritual vorbind... Așadar, mai bine medităm, înțelegem sensul, ne adaptăm constructiv decât să ne opunem...

Surse: Nicoleta Svârlefus, Dan Ciupercă


Niciun comentariu: