Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 aprilie 2018

BERBEC – (20 Martie - 20 Aprilie)



 Imagini pentru poze berbec zodie
Semn masculin, de foc, cardinal.

Planeta guvernatoare - MARTE.

Verbul caracteristic - EU SUNT.

Sugerând cele două coarne ale berbecului, ideograma semnului simbolizează, prin cele două semilune incomplete, apele conștiinței țâșnind cu putere în afară, începe cu o gândire neemoțională (linia dreaptă), dar continuă printr-o acțiune extravertită emoțională (spre dreapta), gata să încerce orice, mizând totul pe o mână, dar își amintește apoi viața de introvertit (Peștii, spre stânga). Astfel, mult din obrăznicia și bravura Berbecului este doar pentru a acoperi această insecuritate internă.

Este echinocțiu de primăvara, ziua este egală cu noaptea. Reprezintă primul impuls al anului.
În tema natală semnul Berbecului relevă în ce direcție se vor îndrepta eforturile native. Berbecul reprezintă inițiativa, el este pionierul, cel ce preia conducerea unei mișcări, dar și acela ce acționează printr-o lovitura de cap. El reprezintă pe liderul înnăscut, dar și pe liderul încăpățânat.

Cuvinte cheie: impuls, acțiune, întreprindere, direcție, precipitare, conștiință, energie, trezire, elan, entuziasm, geneză, curaj, generozitate, încăpățânare, autoritate, nerăbdare.

Anatomie: cap; Culoare: roșu (nuanțe vii); Metal: fier.

FIERUL: este un metal aflat în prima grupa a metalelor tranziționale, grupa numărul 8. Este elementul chimic cel mai întâlnit pe Terra, formând cea mai mare parte a nucleului acestei planete și este al patrulea element ca abundentă în scoarța terestră
Ca masă însă, fierul ocupa primul loc pe Pământ. în prezent se consideră ca 80% din nucleul interior al Pământului este format din fier. Sub forma de diverse combinații, el formează 5% din scoarța terestră, însă în stare pură se găsește doar accidental (în meteoriți). Se presupune de asemenea că planeta Marte își datorează culoarea roșiatică unui sol bogat în oxid de fier.
Fierul este în prezent cel mai utilizat metal, cuprinzând 95% din producția mondiala de metale, ca și masă. Datorită combinării unei rezistențe înalte cu un preț redus, el se folosește în prezent mai ales în cadrul aliajelor, pentru realizarea de diverse piese și structuri.
Alături de cobalt și nichel, fierul este unul dintre cele trei materiale feromagnetice care fac posibila aplicarea practica a electromagnetismului la generatoare electricetransformatoare și  motoare electrice.

Brățara (pentru Ascendentul în Berbec): fier
Cristalul: ametist, diamant, jasp rosu, rubin, granat, aventurin, topaz.
Cel cu Ascendentul natal în Berbec este indicat să poarte asupra sa culoarea roșie (element vestimentar sau un obiect), pentru a mai armoniza energia marțiana, dat fiind faptul ca prin întrupare are deja o doză semnificativă. 


Surse: - Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră

            - si... Wikipedia.

foto: http://horoscop.garbo.ro

Niciun comentariu: