Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 aprilie 2018

ARȚARUL


Imagini pentru poza cu artar
ARȚARUL - trasatura definitorie - CEREBRALITATEA.
ARȚARUL este de natura intelectuala.
Anul acesta - 10 Aprilie 2018, h.0.02 - 20 Aprilie 2018, h.5.00, Soarele in Berbec.
Si - 13 Octombrie 2018, h.11.24 - 23 octombrie 2018. h. 13.10, Soarele in Balanta.
Cele doua decade ale Artarului se afla in oglinda, in Berbec si in Balanta.
Artarul din Berbec capata din caracteristicile Berbecului, pe cand cel din Balanta din caracteristicile acesteia.
Avem la dispozitie 10 zile, in decada Artarului, pentru a initia primul pas in ceea ce se numeste ”cea mai lunga calatorie” - de 40 cm, de la creier la inima.
Mai bine sa te cobori in inima decat sa fii incapatanat!
<<<... ARTARUL - este foarte rezistent si face fata cu succes eforturilor prelungite, parand inepuizabil. Se organizeaza bine, e foarte ingrijit si se informeaza despre cate sunt pe lume; cu precadere insa ii place sa vina in contact cu ideile cele mai inaintate si sa le prelucreze intr-o forma proprie. Tipul de self-made-man, isi compenseaza in permanenta toate lipsurile si isi umple toate lacunele, devenind foarte capabil in orice domeniu - in plan teoretic, cel putin, pentru ca in cel practic rezultatele nu sunt, in general, pe masura sperantelor sale. In aceasta activitate el se slujeste de inteligenta sa foarte dezvoltata, de intuitie si, nu in ultimul rand, da dovada de multa fantezie. De obicei timid, retras si putin original, se lasa uneori in voia impulsurilor sale si arboreaza un curaj nebunesc. Este confidentul ideal, care asculta fara a se folosi in vreun fel de ce stie si fara a va critica; este total dezinteresat in acest caz, sau mai bine zis neinteresat. Ii place sa aiba numeroase contacte cu oamenii, sa fie laudat si sa se vorbeasca de el, chiar si de rau. Uneori o poate lua pe cai gresite in ceea ce priveste ideile, caci rigoarea si ascutimea spiritului sau pot duce, prin exercitarea lor excesiva la un efect iesit din tiparele normalitatii.
In dragoste este lipsit de simplitate, inchis in sine, chiar si fata de persoana pe care o iubeste. Complica intotdeauna lucrurile, dar uneori se poate adapta bine celuilalt si atunci va avea multe de daruit si de primit... >>>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ARTARUL - (Acer platanoides), numit si paltin de camp.
Este un arbore rezistent, cu lemnul alb si tare, cu frunze caracteristice, lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti, de 10 – 18 cm diametru. Artarul este iubitor de climat calduros dar rezistent la geruri. Creste si se dezvolta bine pe soluri uscate dar fertile cu continut mare de calciu. Rezista bine si la semiumbra. Creste pana la 30 de metri. Este rezistent la fum si praf, motiv pentru care se foloseste de-a lungul soselelor si autostrazilor, in perdele de protectie.
Sunt mai multe specii de ARTAR:
ARTARUL TATARESC (Acer tataricum) numit si gladis sau gladici - este un arbore scund, ce face parte din familia aceraceelor, inalt pana la 10 metri. Trunchiul are un diametru de 30 cm, cu o scoarta cenusie-bruna. Frunzele sunt late, ovale nelobate, dintate neregulat pe margini, cu o lungime de 7 – 12 cm. Fructele aripate, cate doua pe o codita lunga, sunt, inainte de maturitate rosii purpurii, mai tarziu brune.
Acesta este raspandit in estul Europei, Caucaz si vestul Asiei. In Romania creste mai ales in regiunea de campie.
Artarul tataresc are un potential melifer ridicat, care contribuie la intretinerea si dezvoltarea familiilor de albine inaintea culesului de salcam, asigurand un cules continuu circa doua saptamani. El pune la dispozitia albinelor nectar, polen si chiar mana.
ARTARUL AMERICAN (Acer negundo) sau artarul-de-cenusa este un arbore de dimensiuni mari, cu crestere rapida, originar din centrul si estul Statelor Unite.
Colonistii zonelor de prerie din Statele Unite ale Americii îl preferau datorita rezistentei sale la seceta. Din artarul-american se poate obtine sirop de artar si zahar de artar. Lemnul se foloseste in fabricarea mobilei, a celulozei si a carbunelui.
Specia generica de artar este cea care se proclama ca arbore emblematic al Canadei. Din cele 150 de specii cunoscute de artar (genus Acer), numai 13 sunt indigene Americii de Nord. Zece dintre acestea cresc in Canada: artarul negru, artarul de zahar, artarul cu frunze mari, artarul rosu, artarul de munte, artarul dungat, artarul Douglas, Vine si Manitoba. Cu exceptia a patru specii, artarii nativi sunt copaci mari. Cel putin una dintre cele zece specii se gaseste in toate provinciile.
1 litru de sirop de artar se obtine din aproximativ 40 litri seva de artar, prin fierbere.
Artarul are proprietati terapeutice - frunze, scoarta, mugurii, seva.

sursa -  ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN - si... Wikipedia
foto: http://parcuri.ro

Niciun comentariu: