Conform aspectului astral de patru secole, noi suntem sub semnul negării valorilor. Sensul existenței noastre a fost, este și va rămâne: CUNOAȘTEREA. Ritmul vieții și al existenței se manifestă prin respirație, bătăile inimii, succesiunea zilelor și nopților, anotimpurile. Nici un fenomen nu este monoton, liniar. Evoluția este o sinusoidă care cunoaște o linie ascendentă, un apogeu, pentru ca apoi să coboare până la fund în prăpastie. Materialismul sau goana după… materie se apropie de sfârșit.
În anul 2001, Carl Johan Calleman și John Major Jenkins au avut o discuție despre semnificația sfârșitului timpului din calendarul Mayaș, acordând atenție sporită chestiunii dacă energiile calendarului mayas se resorb în data de 28 octombrie 2011 sau în data de 21 decembrie 2012, diferența de 420 de zile dintre cele două momente de timp fiind esențială.
Industria oficială a filmului de la Hollywood a destinat filmului „2012” un buget uriaș, care a apărut la finele anului 2009. Desigur, cu toții ne-am putea întreba care este adevăratul motiv al acestei „recunoașteri”sau popularizări a datei de 21 decembrie 2012 știut fiind că această adevărată tentaculă „media” a Noii Ordini Mondiale (care este Hollywood) nu face nimic la întâmplare… Filmul „2012” accentuează finalul apocaliptic și distrugerea planetei, precum și ideea salvării doar a unui mic număr de privilegiați care dispun de poziții sau resurse financiare importante. Probabil că revin obsesiv vin în minte cuvintele frică, lăcomie ori manipulare,… dar mai ales această inoculare a ideii de fatidic și că „nimic nu ami este de făcut”, specifică promotorilor Noii Ordini Mondiale, care ne face să credem exact contrariul, și anume, că ACUM este un moment esențial care trebuie să fie folosit pentru a acționa, pentru a căuta ADEVĂRUL și o anume cale spirituală, pentru a fi cu adevărat pregătiți pentru Ascensiune.
28 octombrie 2011
Carl Johan Calleman afirmă că adevărata dată de încheiere a calendarului mayaș este 28 octombrie 2011, deci cu 420 de zile mai devreme decât oficial.
Cei care îmbrățișează ideea datei de 28 octombrie 2011 nu privesc la asta ca la un sfârșit apocaliptic predeterminat și implacabil, și evident că ei nu privesc la această dată cu frică sau teamă. În jurul acestor două date s-au format două curente de opinie majore – unul dintre ele (cel asociat datei de 21 decembrie 2012) este fundamentat doar pe credință, iar celălalt (asociat datei de 28 octombrie 2011) este bazat pe dovezi și evidențe.
Propunerea datei de 21 decembrie 2012 are la bază credința (încă nedemonstrată) că precesia echinocțiilor (un ciclu de 26.000 de ani) înseamnă cu adevărat ceva pentru om și pentru această planetă, deși nici unul dintre susținători nu s-a deranjat să aducă dovezi sau probe în acest sens. În contrast, data de 28 octombrie 2011 a fost determinată ca urmare a unor analize științifice numeroase pornind de la multe surse mayașe care își bazau predicțiile pe momentele de trecere dintre baktun, katun, etc. (unități de măsură a calendarelor mayașe). Mai mult, nici un text mayaș nu menționează ciclul de 26.000 de ani (precesia echinocțiilor).
Din moment ce susținătorii datei de 21 decembrie 2012 nu reușesc să identifice aceste puncte de trecere, de tranziție în calendarele mayașe, rezultă că faimoasa concluzie că „sfârșitul timpului va fi pe 21 decembrie 2012” nu este verificabilă prin prisma pedicțiilor și profețiilor curent recunoscute în domeniu, ceea ce însemnă că este o premiză (un punct de plecare) greșită din punct de vedere științific. De aceea 21 decembrie 2012 este mai degrabă o credință decât o dovadă științifică. Este ca o nouă religie bazată doar pe credință, o adevărată cultură care se hrănește pe sine însăși prin fantezii, temeri și speranțe.
Antagonic, data de 28 octombrie 2011 este ceva care poate fi înțeles în mod rațional.
Carl Johan Calleman scria în cartea sa (publicată în anul 2004) "Calendarul mayas și transformarea conștiintei" (The Mayan Calendar and the Transformation of Consciousness): "Indiferent de forma pe care o va luaacest colaps financiar mondial, se pare ca cel mai probabil moment în care se va produce va fi la începutul celei de-a cincea Nopți, adica în noiembrie 2007".Nota: Calleman arată că piramidele mayașe au nouă etaje, simbolizând cele 9 lumi subtile, care sunt de fapt 9 nivele de evoluție a conștiinței, fiecare având un anumit efect specific asupra omului și istoriei umanității. Aceste perioade sunt fiecare de 20 de ori mai scurtă decât precedenta (acesta fiind adevăratul motiv pentru care astăzi timpul pare că trece mult mai repede - astăzi într-un an au loc evenimente care înainte apăreau o dată în viață).Fiecare astfel de perioadă este guvernată la un moment dat de unul dintre cele 13 Paradisuri (7 "zile" și 6 "nopți" succesive). Calleman folosește termenii "zile" și "nopți" pentru a descrie perioade de mai multe luni în care anumite energii cosmice subtile se manifestă specific; acestea se pot evidenția printr-o analiză minuțioasă în plan economic și financiar mondial,datorită efectelor pe care le au în aceste direcții.În acord cu aceasta predicție, economiștii recunosc acum ca declinul economic mondial a început în decembrie 2007…
Calleman recunoaște că a formulat această predicție mult mai înainte, în cartea sa „Rezolvând cel mai mare mister al timpului nostru: Calendarul mayaș” (Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar) scrisă în 1999 și publicată în 2001. Calleman afirmă că nu are capacități paranormale de predicție, ci se bazează pe o analiză atentă și minuțioasă a indicatorilor economici mondiali. Această predicție atestă faptul că data de 28 octombrie 2011 (ca dată de final) rezolvă în mod adevărat și categoric misterul calendarului mayas.
De ce calendarul mayaș are o dată de final?
Pentru că el exprimă un cu totul alt fel de timp decât toate celelalte calendare cunoscute. Majoritatea calendarelor, cum sunt cel Gregorian, Musulman, Budhist sau Evreiesc, se bazează pe cicluri astronomice și reflectă un timp de natură continuă. Astfel încât ele descriu un timp măsurabil prin mijloace mecanice, aspect pe care vechii greci îl numeau Cronos, acesta fiind singurul timp pe care civilizația actuală îl recunoaște. Din moment ce toate aceste cicluri astronomice, fie ele ale Lunii, ale Soarelui sau precesia exchinocțiilor, vor dăinui în continuare miliarde de ani fără schimbare, nu există nici un motiv pentru care calendarele bazate pe aceste cicluri să se încheie vreodată. Din moment ce calendarul mayaș are o dată de încheiere, este clar că el se bazează pe un alt fel de timp, diferit de cel măsurabil mecanic, iar data sa de final trebuie să fie înțeleasă în lumina unui alt fel de timp, acela bazat pe conștiință, pe care grecii străvechi îl numeau Kairos.
Străvechile surse mayașe, de exemplu templul de la Palenque, afimă în mod explicit că marele calendar mayaș se bazează pe Copacul Lumii, sau ceea ce în alte culturi este cunoscut ca și Copacul Vieții.
Timpul calendarului mayaș este cuantificat, fiind descrise anumite stări cuantice ale Copacului Cosmic al Vieții. De aceea trebuie să privim în lumina acestor transformări temporale cuantificate pentru a înțelege corect adevăratele momente definitorii ale vieții, dar și ale civilizațiilor umane. Copacul Cosmic al Vieții din centrul Universului nostru (ca sursă a schimbărilor cuantice) a fost descoperit de către știința modernă abia în anul 2003. Iar faptul că este real, și nu un simplu mit sau simbol, ne cheamă la o revoluție spirituală, la o regndire a întregii noastre existențe. Afectează nu numai aspectele științei, ci și modul în care evaluăm profețiile religioase, care adesea fac referire la Copacul Vieții.
Înțelegerea faptului că timpul mayaș este cuantificat ne oferă o explicație de bun simț și un mod corect de a privi spre sfârșitul unei astfel de cuante din calendar, și anume la sfârșitul timpului actualei ere. Anume, acest moment nu este un moment de sfârșit al lumii, ci doar al acestei (actualei) cuante de timp. Sfârșitul timpului arată doar punctul de maximă evoluție cuantică a Copacului Vieții, și anume momentul când acesta atinge starea sa cuantică cea mai înaltă. Această stare este baza pe care se clădește mileniul de pace despre care se vorbește în Cartea Revelațiilor, sau – pentru a folosi un termen hindus – înseamnă eliberarea de ciclurile karmice.
Aproape toate conflictele și războaiele din istoria umanității (inclusiv risipa de resurse prețioase!) își au originea în aceste schimbări cuantice de energie cosmică și numai când acestea ajung la un final putem spera la nașterea unei lumi pline de armonie. De aceea, sfârșitul calendarului mayaș nu înseamnă deloc sfârșitul vieții pe Pământ sau vreo apocalipsă predeterminată prin care lumea ajunge la final. Această dată de sfârșit a calendarului mayaș are semnificația că toate aceste schimbări bruște între energiile cosmice ajung la un final, și de aceea mulți intuiesc că ceea ce va veni (anul 2012) va fi foarte special. Procesele cosmice care au determinat evoluția până acum nu vor mai fi operaționale și, după un timp necesar ca toate acestea să se „așeze”, umanitatea va fi lăsată să-și creeze propria evoluție în mod conștient.
Așadar data de sfârșit a calendarului mayaș reprezintă sfârșitul acestor transformări care au operat până în acel moment pentru evoluția umanității prin alternarea +/- a stărilor cuantice ale Copacului Vieții, unul dintre aceste momente fiind amintit mai sus prin declinul financiar mondial la începutul celei de-a cincea „nopți” (decembrie 2007). Evident că o astfel de viziune a Paradisului terestru nu are susținători printre cei care promovează viziunea mecanică asupra calendarului mayaș conform căreia după un ciclu care se termină urmează un altul.
Înțelegerea eliberării umanității și revenirea Paradisului pe Pământ facilitează foarte mult înțelegerea timpului cuantificat. Calendarul mayaș este fundamental diferit de toate celelalte, iar a înțelege aceste diferențe înseamnă că pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul acestor schimbări ciclice care au avut loc de-a lungul timpului, devine logic că toată degringolada, căderea economico-financiară la care suntem martori nu este numai o simplă „criză” ca toate celelalte de până acum, nici nu este familiara recesiune sau depresie economică, așa cum am trăit în ultimele „nopți” de până acum.
Acest declin economic este de fapt începutul sfârșitului ciclurilor economice
În studiul calendarului mayaș, astfel de perioade de recesiune economică sunt numite „nopți”. Așa cum am mai spus , primul impuls care a determinat prăbușirea creșterii economice a fost la începutul celei de-a cincea nopți și a dus la o rapidă scădere a dezvoltării, o prăbușire a burselor. Actualmente am trecut de cea de-a șasea zi, conform figurii de mai jos, în timpul căreia am avut o încetinire a prăbușirii, și chiar o ușoară creștere. După momentul 8 noiembrie 2009, care marchează începutul celei de-a șasea nopți, ne putem aștepta ca prăbușirea economică să se intensifice ducând dramatic la colapsul dolarului american și, odată cu el la dispariția sistemului monetar mondial. Indiferent de evenimentul care va determina o astfel de schimbare (fie el politic sau de altă natură), este important să înțelegem că el va fi favorizat și chiar susținut de energia acestei a șasea nopți.
Paranteză: Reamintim că povestea reală a ultimilor 100.000 de ani a fost, în mod straniu, ascunsă publicului, astfel că aceste amintiri ascunse scot la suprafață fricile profunde și subconștiente din mintea noastră. Aducând în discuție tema accelerării timpului din Ciclul Galactic (1999-2011), ar trebui să nu fim surprinși că schimbările terestre se manifestă chiar acum, pentru că suntem în a Șasea Noapte din Ciclul Galactic (7 noiembrie 2009 – 2 noiembrie 2010). Momentul nostru corespunde cu Noaptea a Șasea din Ciclul Regional (anii 13.800 – 5.900 î.e.n.), o perioadă de cataclisme continui, ce au atins apogeul în anul 9.500 î.Ch. Schimbările meteo sunt pentru echilibrarea planetei, iar momentul de bilanț va fi intervalul mai/iunie 2010 – punctul culminant al cataclismelor… Tocmai de aceea trebuie să susținem încetarea războiului, redirecționând energia și resursele necesare înspre locul unde s-au produs dezastrele naturale...
Aceste motive foarte importante ne pot determina ACUM să facem tot ce ne stă în putință ca să renaștem spiritual, să creștem în conștiință ca să fim pregătiți pentru efectele colapsului definitiv al actualului sistem financiar. Din cauza caracterului dramatic al acestor timpuri de final, mulți dintre dvs. își vor pierde credința în această Creație, sau vor ajunge la concluzia greșită că suntem astfel pedepsiți. Dar, ca orice boală care riscă să sugrume sistemul viu, acest sistem financiar actual care vrea să devină global și tiranic, va fi stopat din creșterea sa care nu este armonioasă (ci este precum un cancer). Acest sistem va fi stopat din creșterea sa de către energiile înalte ale Copacului Vieții, după care va urma procedura de vindecare. Dar, mai întâi, este necesară stoparea răului.
Cum e mai bine?
Cei care cred în 21 decembrie 2012 au o atitudine de genul „așteptăm momentul minunat care va aduce Paradisul pe Pământ” deci o atitudine pasivă și retrasă. Realizând că 28 decembrie 2011 este finalul schimbărilor oamenii înțeleg de fapt că aceste momente din prezent sunt de o mare importanță, ele fiind uriașe ocazii pentru a obține necesarele schimbări de conștiință care îi vor face să fie pregătiți pentru ce va urma. Aceste conjuncturi energetice cosmice nu se vor mai repeta după aceea. Practic, trebuie să folosim această ocazie, alta nu va mai fi.
Atenție sporită: Mass-media va folosi astfel data de 21 decembrie 2012 pentru a manipula și a-i forța să hrănească mental un scenariu negativ (catastrofe, apocalipsă implacabilă) în tot acest timp care este esențial pentru evoluția personală, așa cum am arătat mai sus.
Pe măsură ce sistemul monetar mondial se prăbușeșete, pot urma două direcții: Colapsul sistemului monetar internațional, mai ales dacă va fi legat de un moratoriu împotriva tuturor datoriilor, are potențialul de a pregăti o lume cu adevărat egalitară, bazată pe cooperare benevolă și conștientă, lipsită de lăcomie. Aceasta exclude bineînțeles existența vreunui sistem bancar și financiar organizat doar în interesul unei minorități și condus de exacerbarea unor valori abstacte, în detrimentul valorilor profund umane. Ar fi naiv să cerdem că nașterea unei astfel de Lumi Noi (conformă cu planul cosmic) se va realiza fără împotrivire și rezistență, pentru că unii nu vor accepta să renunțe la puterea și dominarea altora. Pentru mai mulți, prăbușirea sistemului mondial de dominare financiară va fi cu adevărat șocantă pentru că le va spulbera sentimentul de stabilitate, siguranță, ori de comoditate.
Bancherii, guvernele, mass-media și sistemele de conducere mondiale vor căuta să pună bazele unei noi monede globale unice (așa cum sunt obișnuiți să o facă), și să mențină controlul asupra planetei, trebă pentru care ei sunt foarte bine pregătiți.
Unii afirmă că vor urma câțiva ani „duri”. În orice caz, ceea ce va urma în viitorul apropiat nu va putea fi numit „mai bine” conform definiției vechii economii (care actualmente își trăiește ultimele luni), dar viața în general va fi mult mai interesantă și mai plină de experiențe, de învățăminte datorită noului nivel de conștientizare în care lucrurile și fenomenele sunt percepute în alt fel, superior.
De aceea, sintagma „războiul tuturor împotriva tuturor” s-a putea desluși în lunile și anii care urmează, când vom avea parte de un de dezvoltări conflictuale fără seamăn.
La data de 28 octombrie 2011 calendarul mayaș se încheie, ceea ce ar trebui să clarifice pentru mulți oameni etapele în care suntem acum și prin care vom trece la acea dată.
Noua lume nu este pentru oricine, în sensul că sunt necesare calități spirituale și multă răbdare și perseverență în obținerea lor. Nu vreau să adaug nici un fel de aspecte și interpretări religioase, dar este clar că cei care aspiră să trăiască în această lume nouă, trebuie să caute sincer și perseverent ADEVĂRUL și să evite explicațiile simpliste sau doctrinare.
Sinteză după: ionut_mihai.aim http://active.info.ms/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu