Faceți căutări pe acest blog

duminică, 2 ianuarie 2011

Moment UNIC: Eclipsă parțială de Soare vizibilă din România!

În dimineața zilei de 4 ianuarie 2010, ora României 10:51 pasionații de astronomie vor putea urmări o Eclipsă parțială de Soare, vizibilă de pe întreg teritoriul României. Cu acest prilej, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Galați a pregătit publicului o premieră, urmărirea live pe un ecran cu plasmă a momentelor Eclipsei. Potrivit astronomului Ovidiu Tercu, "aceasta Eclipsă parțială va fi una dintre cele mai mari vizibile din România pentru perioada următorilor 15 ani, ceea ce face să fie un moment unic. În faza maximă pentru Galați Soarele va fi acoperit în proporție de 68,5%".
Precizăm că în urmă cu două săptămâni, marți, 21 decembrie 2010, s-a produs o Eclipsă totală de Lună, vizibilă din zona Americii de Nord, Groenlanda și Islanda.
Toate eclipsele aduc schimbări și marchează începutul unei perioade de corecție a parcursului, astfel încât ni se cere să privim îndelung și cu atenție acele situații din viața noastră care ne trag înapoi sau care ne rețin în a ne împlini destinul și ne solicită să luăm decizii radicale… Este bine să renunțăm la acele lucruri care nu mai sunt necesare ori utile, să aducem lumii un spirit de iubire și compasiune pentru toate ființele.
Posted by Picasa

Niciun comentariu: