Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 ianuarie 2014

Scrisori catre NOI


Neale Donald Walsch:
Dragii mei prieteni,
 In copilarie, mi s-a spus ca iubirea inseamna sa te gandesti mai intai la ceilalti. Apoi, Conversatiile cu Dumnezeu mi-au spus ca eu ar trebui sa ma pun intotdeauna, pe primul loc. Ar putea sa fie adevarat? Cum as putea sa impac acest mesaj, cu invataturile pe care le-am primit in copilarie?
Raspunsul este ca totul are legatura cu intentiile noastre. Daca intentia voastra, in viata, este aceea de a trai cea mai grandioasa versiune a celei mai marete viziuni pe care ati avut-o vreodata despre voi si, daca acea viziune despre voi este ca sunteti iubitori, grijulii, generosi, amabili, sinceri si plini de compasiune, atunci va veti comporta fata de ceilalti, intr-un mod care ar putea arata ca-i puneti pe ei in prim-plan. Diferenta este ca nu veti face acest lucru pentru ceilalti, ci pentru voi... pentru ca, pur si simplu, asa sunteti voi. Cand facem lucruri pentru ceilalti (sau cand ne imaginam ca asta facem), pot aparea doua atitudini perfide: Asteptarile si Resentimentele. Am putea incepe sa ne asteptam ca acei pentru care facem lucruri, „sa ne fie datori” acum si am putea avea resentimente din ce in ce mai mari, daca acestia nu-si „achita datoria”.
Pe de alta parte, atunci cand facem lucruri pentru noi insine (chiar daca asta face sa li se  intample niste lucruri frumoase celorlalti), va fi dificil sa ne mutam in zona Asteptarilor – si practic imposibil sa cream Resentimente... asta, daca nu intelegem clar, natura evenimentelor. Adica, daca nu ignoram sau nu negam faptul ca facem ceva pentru noi insine si, cu toate acestea, sa ne convingem pe noi insine, ca o facem pentru ceilalti. Intr-adevar, tot ce faceti, faceti pentru voi, pentru ca fiecare act este unul prin care va definiti pe voi insiva. Toata viata este un proces in care stabilim Cine Suntem. Scopul vostru este sa experimentati asta si sa va creati din nou, in urmatoarea versiune cea mai mareata a cine suntem. Asta se numeste Evolutie.
In concluzie, ganditi-va mai intai la voi, in  fiecare moment in care luati o decizie. Ganditi-va Cine Sunteti si ce incercati sa deveniti. Faceti cea mai buna alegere in aceasta privinta – pictati cea mai mareata imagine pe care v-ati putea imagina vreodata a Cine Sunteti, in orice loc si in orice circumstanta – iar restul va veni de la sine.
Va iubesc, ca intotdeauna.
foto: Viocomsa

Niciun comentariu: