Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 iunie 2020

O introducere a fenomenului Q

Imagini care-ți arată cât de mult a râs internetul de Donald Trump

De la începutul anului 2016, odată cu acutizarea controverselor generate de incidentele apărute în campania electorală americană din 2016, a devenit evidentă îndârjirea presei de stânga împotriva preşedintelui nou instalat - Donald Trump.

În media socială şi pe unele forumuri controversate şi-a făcut apariţia un personaj (poate colectiv) care a atras imediat atenţia prin temele explozive pe care le propunea, continuând seria subiectelor controversate, unele etichetate drept "teorii ale conspiraţiei", altele fiind preluate şi demonstrate de publicaţii mainstream.

Fenomenul apariţiei teoriilor bizare, de care mass media mainstream fuge, nu este nou - el a inundat platformele sociale mai ales după 9/11, moment în care o mare parte a publicului american a părut, pe bună dreptate, că îşi pierde încrederea în publicaţiile mainstream. Apoi a continuat în era Barack Obama, când SUA a fost condusă de - probabil - cea mai coruptă administraţie din istoria sa, generând evidente întrebări care nu au putut fi îndepărtate doar prin simpla etichetare conspiraţionistă.

Grupuri care au lansat controverse au fost multe de-a lungul ultimilor 20 de ani, inclusiv faimosul colectiv de hackeri Anonymous, dar ce face "fenomenul Q" distinct este o combinaţie de răzvrătire socială cu scurgeri de informaţii care par că provin de la surse extrem de bine informate din interiorul uneia, sau mai multor agenţii de intelligence, lucru care a născut inclusiv întrebări legate de un eventual război ascuns care se duce în sânul comunităţii de intelligence. Peste toate acestea, o interesantă orientare ideologică, deşi lipsită de coerenţă.

Pe măsură ce "fenomenul Q" a luat amploare, s-a întins pe mai multe continente, susţinătorii săi afişând bannere în Hong Kong-ul controlat de China, Liban, sau Franţa vestelor galbene rupte în bătaie de poliţie. O scurtă prezentare a apariţiei, agendei, temelor şi modului inedit în care se desfăşoară acest fenomen social care a reţinut atenţia unui număr mare de utilizatori ai internetului a oferit-o Deborah Franklin într-un articol prezentat mai jos.

**************************

Deborah Franklin, The American Thinker:

Q a apărut pentru prima dată în octombrie 2017 pe un forum online anonim numit 4Chan, unde a postat mesaje care implicau cunoştinţe top-clearance despre evenimentele viitoare. 3.000 de mesaje mai târziu, Q a creat un portret tulburător, cu mai multe faţete, al unei structuri globale a criminalităţii, care operează cu impunitate. Fanii lui Q din comunitatea QAnon analizează fidel fiecare detaliu al mesajelor Q, care sunt compilate pe internet.

Mass-media mainstream a publicat sute de articole care-l atacă pe Q susţinând că este o conspiraţie bizară a dreptei, în special după ce preşedintele Trump a părut să confirme public conexiunea cu acesta: la un miting din Carolina de Nord în 2019, Trump a atras atenţia asupra unui bebeluş care purta un combinezon cu un Q mare pe el.

În ultimele săptămâni, ritmul cu care Trump subliniază conexiunea cu Q s-a accelerat, preşedintele preluând pe Twitter mesaje ale adepţilor lui Q de douăzeci de ori într-o zi. Trump a preluat mesaje ale fanilor lui Q în anunţurile sale şi a folosit chiar una dintre frazele des folosite de Q („Aceşti oameni sunt bolnavi”) la mitingurile sale. Avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, a preluat şi el mesaje ale fanilor lui Q.

Q a observat că mass-media nu îi pune niciodată lui Trump întrebarea evidentă: Ce părere ai despre Q? Pentru adepţii lui Q, motivul pentru care nu întreabă este evident. Le este frică de răspuns.

Între timp, influenţa lui Q continuă să se răspândească. Protestatarii din Hong Kong, Iran şi Franţa au afişat bannere cu Q şi au scandat frazele sale. Revelaţiile lui Q au ajuns să unească oameni din întreaga lume care doresc libertate.

Dacă nu aţi auzit de Q, sau ştiţi despre el doar din atacurile presei, aş dori să ofer o scurtă introducere a acestui fenomen extraordinar. L-am urmărit pe Q de la primul mesaj (în engleză este numit drop) şi am devenit din ce în ce mai impresionată de acurateţea, largheţea şi profunzimea mesajelor sale. Fanii lui Q au fost pregătiţi cu mult timp în avans de perioada de detensionare a relaţiilor SUA cu Coreea de Nord, de deflaţia mullahilor din Iran şi de descoperirea corupţiei politicienilor americani democraţi în Ucraina. Fanii ştiau foarte multe despre activităţile lui Jeffrey Epstein înainte ca publicul să audă şi anticipau dezvăluiri şi mai şocante. După cum îi place lui Q să spună, „Viitorul dovedeşte trecutul”. Pe măsură ce predicţiile lui Q devin realitate, acestea conferă credibilitate retroactivă întregii naraţiuni.

Adepţii lui Q sunt de părere că totul nu este altceva decât o operaţiune de intelligence militar, prima de acest gen, al cărei obiectiv este de a oferi publicului informaţii secrete. Mulţi adepţi ai lui Q cred că echipa lui Q a fost fondată de amiralul Michael Rogers, fostul director al NSA şi fost comandant al Comandamentului cibernetic american. Unii susţin că Dan Scavino, directorul social media al Casei Albe, ar face parte din echipă, deoarece calitatea excelentă a textelor lui Q are sclipirea unui expert în comunicare.

Q este o nouă armă în jocul războiului informaţional, ocolind o presă adesea ostilă şi un guvern corupt, reuşind să comunice direct cu publicul. Gândiţi-vă la Q ca la un tovarăş al twitter-ului lui Trump. În timp ce Trump comunică direct şi frontal, Q este criptic, alunecos şi subtil, oferind doar indicii care cer mult context şi necesită ca ascultătorii să facă multe conexiuni.

Iată modul în care funcţionează: Q postează mesaje (cunoscute şi sub numele de drops, în traducere „picături” sau „firimituri”) pe un forum online anonim, care sunt discutate, analizate şi criticate de către membrii forumului (forumul s-a schimbat de câteva ori după atacuri online masive). Sute de conturi de socializare răspândesc apoi cea mai recentă postare a lui Q către fanii din toată lumea, care transmit cercetările, analizele şi interpretările celor mai recente informaţii transmise de Q.

Am compilat o listă cu cele mai cunoscute fraze folosite de Q şi am încercat să le pun în context.

Marea Trezire: Trăim într-o perioadă unică în care cetăţenii obişnuiţi din întreaga lume colaborează pentru a înţelege şi expune sistemul corupt care ne conduce. Sistemul prosperă prin înşelăciune, iar sarcina copleşitoare a Marii Treziri este să-i înţeleagă minciunile şi să dezvăluie adevărul.

Prima fază a Marii Treziri este conştientizarea existenţei Deep State (Statul Profund) - entităţile guvernamentale interconectate care operează în afara legii pentru a-şi extinde propria putere. Alegerile şi opinia maselor nu au impact asupra capacităţii Statului Profund de a-şi aplica agenda.

A doua fază a Marii Treziri investighează alianţa Statului Profund cu alte sectoare puternice: mass-media, industria filmului de la Hollywood, organizaţii de caritate şi non-profit, şcoli publice şi universităţi, organizaţii religioase, instituţii medicale, ştiinţifice şi financiare şi corporaţii multinaţionale. Această fază poate fi dureroasă, pe măsură ce descoperi că „cei în care ai încredere cel mai mult” (conform unei fraze a lui Q) te înşală. Celebrităţi iubite, lideri religioşi, medici, educatori, inovatori şi binefăcători sunt membri ai marii înşelăciuni.

A treia fază a Marii Treziri este poate cea mai dureroasă dintre toate. Oamenii care ne guvernează nu sunt doar creaturi amorale, care ne consideră daune colaterale în eforturile lor pentru a obţine bani şi putere. Este mai înfricoşător de atât. Potentaţii pe care îi servim încearcă în mod activ să ne facă rău. Acesta este obiectivul lor. Suntem atacaţi în mod coordonat.

De la întuneric către lumină: Q ne spune că lucrul de care se tem cel mai mult conducătorii noştri este expunerea. Scoaterea crimelor din întunericul protejat în lumina cercetărilor publice le distruge puterea de a înşela. Pe măsură ce puterea lor se estompează, întunericul lumii noastre divizate şi violente va ceda luminii libertăţii, cooperării şi păcii.

Unde merge unul, ajungem cu toţii (WWG1WGA): Cea mai faimoasă frază a lui Q exprimă natura egalitară mondială a mişcării. Fiecare ţară suferă de opresiunea sistemului, iar întreaga lume va beneficia de o renaştere a libertăţii. În această mişcare unică, cetăţenii anonimi lucrează în colaborare cu liderii militari de rang înalt şi cu preşedintele, şi contribuţiile tuturor sunt apreciate. Când comentatorii de pe forum i-au mulţumit lui Q pentru serviciul său, Q a răspuns că nimeni nu este mai presus şi nimeni nu este mai prejos. „Lucrăm pentru tine”.

Aceşti oameni sunt bolnavi. Poate că aspectul cel mai dificil al Marii Treziri este acceptarea nivelului de depravare al conducătorilor noştri, pe care Q îl numeşte Cultul. Povestea lui Jeffrey Epstein a ajutat la conştientizarea unora dintre crimele elitei. Templul misterios de pe insula lui Epstein indică posibile revelaţii viitoare care sunt înfricoşătoare. Fanii lui Q cred că acest Cult se angajează în practici rituale care includ vărsarea de sânge şi care răpesc inocenţa copiilor. Boala din sufletul lor prosperă în condiţii de brutalitate, război şi teroare. Aceste dezvăluiri vor fi dificile pentru public.

Ai încredere în plan. Se presupune că liderii militari care au creat Q şi care l-au protejat pe Trump pe parcursul alegerilor şi de-a lungul preşedinţiei au creat o cale precisă spre victorie. În ciuda aparentului haos al evenimentelor zilnice, au loc victorii în mod constant. Planul include manevre ofensive împotriva puterii financiare a Cultului, a poziţiei sale legale, a lanţurilor umane de aprovizionare şi a capacităţii sale militare. Şi, de o importanţă crucială, planul atacă marea capacitate a Cultului de a controla versiunea oficială care modelează credinţa publicului. În acest joc - cu o miză importantă - al războiului informaţional, Q joacă un rol esenţial, prin faptul că dă putere cetăţenilor obişnuiţi (ca mine) permiţându-le să răspândească adevărul.

Vă vor divizaţi. Ura care creşte între rase, clase, grupe de vârstă, religii şi partide politice este promovată intenţionat de Cult. Cu cât suntem mai divizaţi şi concentraţi să ne atacăm reciproc, cu atât devenim mai slabi. Q ne îndeamnă să rămânem uniţi şi să luptăm împotriva Cultului, nu între noi.

Vă consideră oi. Cultul crede, după cum spune Q, că „lumea urmează starurile” - celebrităţile din mass-media, Hollywood şi mediul academic care vă spun, în mod coordonat, ce trebuie să credeţi. Dispreţul lor faţă de oameni îi face să fie încrezători că vă pot controla şi că vă pot face să urmaţi orice agendă. Q, pe de altă parte, oferă doar indicii şi poate fi înţeles doar prin gândire critică de înaltă calitate, stimulată de critici şi reevaluări constante ale oamenilor. Esenţa curentului Q este să facă lumea să gândească.

Mai mult decât vă puteţi imagina. Extindeţi-vă gândirea. Q ne încurajează să reevaluăm tot ceea ce credem că ştim. Cultul ar putea data din timpuri străvechi şi, prin familiile sale puternice, este posibil să fi manipulat evenimente istorice în moduri pe care nu le-am bănuit. Este de asemenea posibil ca ei să deţină tehnologii avansate şi metode de tratament care nu au fost făcute publice. Un aspect care poate fi „mai mult decât vă puteţi imagina” este scara insondabilă a furtului din bugetele naţionale, întrucât fondurile pentru ajutor extern şi războaie ajung în final în buzunarele Cultului.

Urmăriţi demisiile. Dincolo de aparenţe, are loc o epurare vastă şi profundă a jucătorilor corupţi. Q ne-a cerut să urmărim demisiile pentru a înţelege întinderea operaţiunilor (un site web care a preluat solicitarea sa: www.resignation.info). Demisiile, pensionările şi decesele neaşteptate ale unor jucători importanţi din politică, mass-media, organizaţii de caritate şi corporaţii indică posibile tranzacţii făcute în linişte, fără ostentaţia publică a arestărilor. Pentru mine, o demisie notabilă este ieşirea bruscă a lui Eric Schmid din Google, care a primit puţină atenţie din partea presei. Schmidt şi-a dat demisia pe 21 decembrie 2017, în aceeaşi zi în care preşedintele Trump a semnat un ordin executiv prin care se declară o situaţie de urgență națională legată de „abuzurile grave privind drepturile omului şi corupția din întreaga lume”. Un context suplimentar pentru demisia lui Schmidt - el a apărut aparent într-un rol consultativ, în Coreea de Nord, alături de Bill Richardson, fostul guvernator al New Mexico, stat în care Epstein avea o fermă secretă. Richardson a fost acuzat de abuz sexual de către una dintre victimele lui Epstein.

Nevoia de simboluri le va aduce distrugerea. Cultul foloseşte deseori anumite simboluri, care pot servi unor nevoi ritualice, dar care îl fac vulnerabil la detectare. Adepţii lui Q sunt familiarizaţi cu coarnele în formă de Y, care imită coarnele zeului-ţap Baphomet, bufniţele, piramidele, ochiul în vârful unei piramide, pantofii roşii, degetele bandajate şi alte simboluri care se repetă, inclusiv misteriosul ochi învineţit care afectează atât de mulţi oameni celebri. Armata lui Q cunoaşte şi simbolurile pedofile codificate enumerate de FBI. Când Q a atras atenţia asupra designului templului lui Epstein, adepţii săi au remarcat cât de asemănător este cu designul decorului unui talk-show celebru. Iar inelul roşu de pe mâna teroristului mort Qassam Soleimani i-a determinat pe urmăritorii lui Q să compileze imagini cu inele similare de pe mâinile unor oameni puternici. O sursă excelentă pentru înţelegerea modului în care aceste simboluri sunt încorporate în cultura pop, care vizează tinerii prin videoclipuri muzicale, emisiuni TV şi filme, poate fi găsită pe site-ul vigilantcitizen.com.

Nimic nu poate opri ceea ce vine. Nimic. Urmează durerea. Titlurile din orice zi pot părea descurajatoare pentru cei care doresc ca justiţia să prevaleze. Dar aceste neplăceri sunt temporare, întrucât un justiţiar se îndreaptă către noi. După cum îi place lui Q să spună: Avem totul. Cantităţi enorme de probe irefutabile îi aşteaptă pe infractorii care încearcă să se sustragă din faţa Instanţei. Pentru cei care se îngrijorează de capacitatea lui Trump de a depăşi cu bine punerea sub acuzare (pentru a fi demis), frauda electorală şi încercările de asasinat, Q ne asigură: Patrioţii sunt în control, şi niciun fel de trucuri legale nu îi pot ajuta pe infractori să scape de judecata finală a dezgustului public. Q ne promite că va veni ziua în care ei nu vor mai putea merge pe stradă.

Voi sunteţi ştirile acum. „Fake news-urile” criticate de preşedintele Trump îşi pierd credibilitatea şi audienţa în zilele noastre. Q a dat în vileag acele mesaje (drops) care se trimit la 4 dimineaţa şi care oferă punctele de pe agenda zilnică a personalului din presă, astfel încât aceştia să poată trâmbiţa, ca papagalii, aceeaşi propagandă. Q a numit, de asemenea, diverşi jurnalişti despre care spune că iau mită. Mass-media este concentrată în cadrul a şase companii puternice; pe de altă parte, armata Q este vastă, voluntară şi anonimă. Q ne asigură că eforturile noastre de diseminare a adevărului prin intermediul social media şi al conversaţiilor cu familia şi prietenii au un impact imens. Acum noi suntem ştirile.

Ştim ce se întâmplă în final: Dumnezeu câştigă. De multe ori, Q ne-a cerut să ne rugăm. El a citat faimoasele texte biblice din Efeseni 6:12, „Căci nu ne luptăm împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva stăpânirilor, a puterilor, împotriva conducătorilor întunericului acestei lumi, împotriva răutăţii spirituale din poziţii înalte”.

Trăim vremuri epocale. Este reconfortant şi faptul că Q îşi face un punct de onoare din a ne aminti că: dacă lucrăm împreună, Dumnezeu câştigă.


Sursa: epochtimes-romania.com; 

sursa foto: playtech.ro

Niciun comentariu: