Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 decembrie 2019

MEDIC TIBETAN: „Frica e dușmanul inimii omului, pentru că îți e imposibil să fi fericit când îți e teamă.”


Imagini pentru poza cu medic tibetan"
Reporter: Când un pacient vine la consultație, cum descoperiți care este boala lui?
Doctorul tibetan: Când un pacient vine la mine, observ cum se mișcă postura sa, modul în care mă privește. Nu e nevoie să-mi vorbească și nici să-mi explice ce i se întâmplă. Un doctor de medicină tibetană experimentat știe de ce suferă pacientul său imediat ce acesta se apropie la mai puțin de 10 m de el (!), scrie oficialmedia.com
Reporter (R): Totuși luați pulsul bolnavului.
Dr. tibetan: Așa obțin informații necesare despre sănătatea bolnavului. Prin citirea ritmului pulsurilor se pot diagnostica 95% din boli, inclusiv cele psihologice. Informația pe care o oferă ritmul pulsurilor este la fel de riguroasă ca cea a unui calculator. Citirea acestor informații, însă, cere multă experiență.
R: Și apoi cum vindecați?
Dr. tibetan: Cu mâinile, cu privirea și cu ajutorul preparatelor de plante și minerale.
R: Conform medicinei tibetane, care este originea bolilor?
Dr. tibetan: Ignoranța noastră. Adică să nu știi că nu știi. Să nu vezi cu claritate. Când vezi cu CLARITATE nu trebuie să gândești. Când nu vezi cu claritate, pui în mișcare gândirea. și cu cât gândim mai mult cu atât mai ignoranți suntem și mai multă confuzie creăm. (Rețineți aceste cuvinte înțelepte!)
R: Cum pot să fiu cât mai puțin ignorant?
Dr. tibetan: O să-ți dau o metodă simplă: practicând COMPASIUNEA. E felul cel mai simplu în care poți să-ți reduci gândurile. Și IUBIREA. Dacă iubești o persoană cu adevărat, adică dacă nu o vrei doar pentru tine crește compasiunea ta.
R: Ce probleme vedeți în Occident?
Dr. tibetan: Frica. Frica e dușmanul omului. Pentru că îți e imposibil să fi fericit când îți este teamă. Și, de asemenea îți este imposibil să-i faci fericiți pe ceilalți, când ție îți este frică.
R: Cum putem înfrunta frica?
Dr. tibetan: Cu acceptare. Frica e rezistentă față de necunoscut.
R: ca medic, în ce parte a trupului întâlniți mai multe probleme?
Dr. tibetan: La coloana vertebrală, în partea de jos a coloanei vertebrale. Vă așezați prea mult în aceeași postură. Din punct de vedere a vitalității, aveți prea multă rigiditate.
R: Avem multe probleme.
Dr. tibetan: Credem că avem multe probleme, dar în realitate problema noastră e că NU avem probleme. Astfel spus, ne-am obișnuit cu un nivel al necesității bazale acoperite (casă, mașină, musai carne, fast-food, fără multă mișcare n.blog), așa că orice mică contradicție ne pare o problemă. Atunci acționăm mintea și începem să ne învârtim în cerc, fără să găsim un răspuns, o  soluție.

R: Ce recomandați?
Dr. tibetan: Dacă problema are soluție, atunci nu e o problemă. Dacă nu are o soluție, cu atât mai puțin.
R: Și pentru stres?
Dr. tibetan: Pentru a evita stresul, cel mai bine e să fi nebun (…să nu gândești, să eviți gândurile distructive n.blogger)… Este o glumă, dar nu în totalitate. Adică să pari normal pe dinafară și pe dinăuntru să fi nebun. Este cea mai bună formă de a trăi. (wow!)
R: Ce relație aveți cu mintea dvs.?
Dr. tibetan: Sunt o persoană normală, adică foarte des gândesc. Dar mintea mea e antrenată, vreau să spun că nu-mi urmăresc gândurile. Ele vin dar nu-mi afectează mintea și nici inima.
R: Dvs. Râdeți mult, așa-i?
Dr. tibetan: Când cineva râde își deschide inima către noi. Dacă nu-ți deschizi inima, nu poți avea simțul umorului. Când râdem totul e clar. E limbajul cel mai clar și puternic: ne conectează direct unii cu alții.
R: Mantrele pentru publicul occidental?
Dr. tibetan: Muzica, MANTRA-ele și energia trupului sunt același lucru. Muzica e un canal foarte bun de conectare cu aproapele tău. Prin muzică putem să ne deschidem și să ne transformăm, așa o folosim în tradiția noastră.
R: Și viața ce sens are?
Dr. tibetan: Viața are și n-are sens. Depinde cine ești. Dacă-ți trăiești cu adevărat viața, atunci viața are SENS. Toți avem viață (suntem vii), dar nu toată lumea și-o trăiește (conștient și responsabil n.b.) Toți avem dreptul să fim fericiți, dar trebuie să exercităm acest drept. Dacă nu o facem, viața nu are sens.



sursa foto: http://safiisanatos.ro; 
respectsiprietenie.ro

Niciun comentariu: