Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 octombrie 2016

LUNA NOUA IN BALANTA – 1 octombrie 2016, ora 02:13, ora Romaniei

Motto: „Nascut a doua oara...”
„Astfel Christos, prin aceasta ofranda dionisiaca sau cu vin, trebuia sa spuna cum omenirea urma sa se ridice spre divin. Nu trebuie sa ne intrebam precum bigotii: De ce transforma Christos apa in vin? Trebuie sa avem in vedere epoca respectiva. Christos trebuia, printr-un fel de ofranda dionosiaca, sa pregateasca ce avea sa vina. Christos merge la galileeni, amestec de multe natiuni si feluri de sange, si implineste acolo primul semn al misiunii Sale: adopta obiceiurile de acolo, pana la transformarea apei in vin.” Rudolf Steiner
Soarele/Luna/Jupiter in Casa a II-a „activeaza” bancile, institutiile financiare, resursele naturale, afacerile externe, tratatele si conflictele internationale... (s.n.)
In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a celor doua luminarii este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul  intr-o unitate. Luna Noua – un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul nostru, ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in zilele urmatoare...
O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca, unde mirii primesc daruri, mariajul astral are loc in semnul Balanta pe gradul 8:15, lumina (Soarele - RA) se uneste cu intunericul (Luna – SI – numele cosmic) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati... Jupiter si Dionysos (asteroidul 3671) sunt nașii astrali ai acestui moment cosmic. Neptun in Pesti vrea sa „fure” mireasa iar Marte in Capricorn destul de puternic, chiar vrea sa „strice” nunta (aspectul de careu este provocator). In schimb, batranul Saturn in Sagetator devine al doilea nas cosmic al acestui moment important atat pentru noi „muritorii” cat si pentru lumea divina. Saturn in Sagetator da stabilitate acestui moment astral, el se poate pune in pielea „nașului” Jupiter din Balanta prin receptia mutuala care se stabileste intre cele doua planete. (Aceasta receptie mutuala astrala se manifesta ca o fuziune intre cele doua energii, cele doua planete se sustin, Jupiter este in Balanta, semnul de exaltare a lui Saturn care acum se afla in Sagetator – semnul natural al lui Jupiter).
Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.
Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul cardinal al Libra-Balantei, acestea sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa lamurim anumite situatii de viata (locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare: ce vrem relatii dorim sa evem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul. Balanta este asfintitul, este Vestul, este casa VI-a a relatiilor externe (apropo de viitoarele alegeri parlamentare ori despre relatia cu Uniunea Europeana), Balanta este taramul simbolic al cantarului, cantarim oamenii, trecutul, gandurile noastre, valoarea acestora, sufletul. Angajamentele, promisiunile, uniunile, intelegerile, procesele juridice, intregesc cartea de vizita a semnului Balantei care se foloseste de verbul „a echilibra” pentru a stabili reguli si legi.
Luna Noua in Balanta energizeaza casa II, o casa naturala de pamant ce defineste valoarea, aici verbul „a avea” este cantarit si ne poate indica valorile din viata noastra. Datoria este o parte din limbajul acestei energii, cum privim banii, cum achizitionam averi, valori, proprietati. Dar Luna Noua in Balanta pe gradul 8:15 atinge si pragul casei III (in Balanta) astfel incat mesajul acestei lunatii se leaga de comunicare, scris, studii, autoeducatie, rude, comert, cuvinte magice, calatorii scurte/rapide. „Suntem, devenim ceea ce gandim”*. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, prin experiente in mediul apropiat. In limbaj cosmic legea atractiei ne spune ca trebuie sa invatam controlul mental, controlul gandurilor, sa gandim pozitiv daca vrem sa ne fie bine.
Ori de cate ori Jupiter este proeminent intr-o harta a cerului sau astrograma, el tinde sa extinda sa creasca oportunitatile. Cum? Prin talentele noastre native, respectarea celuilalt, cultivarea pacii, respectarea legilor, scrisul (jurnalul), autoeducatia, fratii, rudele, comertul, calatoriile scurte sunt cateva cai – fata in fata cu beneficiile pe care le cautam!
Saturn in Sagetator sprijina Luna  si pune un accet deosebit pe angajamentele de durata, pe familie, parinti, tara, patriotism.
Marte in Capricorn in aspect provocator cu Luna apasa pe pedala de acceleratie, aduce destula nerabdare, obstacole in calea noastra. Cu Marte in casa V se pare ca iubirea, copiii, egocentrismul, mandria isi testeaza limitele. Adeseori acest aspect se exprima ca un timp agitat in familie, in relatia cu autoritatile, iubire, distractii/cluburi. Izbucnirile impulsive, mandria exagerata, egocentrismul exagerat impiedica dezvoltarea unor relatii pasnice - tocmai de aceea prudenta ne salveaza! Cum s-ar traduce mai clar expresia „a fi propriul dusman”? Cam asa:  Mare atentie la nerabdare, impulsivitate, acestea pot conduce la accidente. Aspect excelent pentru activitatile educationale, hobby-uri si talente creative.
Luna Noua in Balanta in aspect de inconjunctie (150 de grade) cu Neptun in Pesti (casa a VII – partener, uniuni, activitati juridice): Neincrederea, nesiguranta si teama de esec sunt accentuate acum. Nelinistea indusa de acest aspect poate fi eliminata prin cultivarea adevarului, sinceritatii, prin comunicare. Gata cu iluziile... cu ceata...
Cuvinte cheie intr-o relatie – siguranta si aprecierea
Intr-o relatie/parteneriat trebuie sa existe alchimia, adica un tip de relatie sincera bazata pe siguranta si apreciere. Daca nu simti asta, iti vei irosi timpul sa realizezi acest tip de alchimie cu partenerul tau actual.
Multe relatii esueaza datorita monotoniei; ceea ce inainte obisnuia sa fie captivant, acum este plictisitor. Mai rau decat atat, se instaleaza un fel de letargie psihica si emotionala, partenerii cad prada efectelor deprimante ale inconstientei.
Ca in toate tipurile de alchimie, este nevoie de vasul sigurantei si aprecierii, care ofera recipientul pentru transformare...
P.S. In mitologia greaca, Dionysos (asteroidul 3671) este Zeul Naturii, vitei de vie, vin extaz, betie, dans, renastere. Dionysos iubeste viata si placerile pe care aceasta le poate oferi, simbolizeaza dualitatea omului, binele si raul, extaz ori betie... Pe muritori ii invata sa cultive vita de vie, el, Dionysos avea darul de a face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin spulberand grijile oamenilor. Printr-o  betie „exterioara” el stabileste – printre altele egoismul, egocentrismul, seductia partenerului, dorintele materiale. Asa-zisa independenta a omului, apare ca o legatura rupta cu divinitatea.
Dionysos este adesea prezentat tinand in mana un potir si o bagheta numita „thyrsus”. Potirul reprezinta pantecele mamei sale.
*„Sunt ceea ce gandesc. Imi ridic vibratiile. Nu imi este teama de nimic”. (principiile prime - ELTA Universitate)
Surse: AdrianaTudosa; Tom Kenyon
http://adriana-astro.com

Niciun comentariu: