Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 aprilie 2015

Luna Noua in Berbec, 18 aprilie 2015, ora 20:58

Numai cei care indraznesc sunt ajutati de curaj.

ION DUMITRESCU _ ELTA

Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este iarasi la noi. Fiecare moment de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele, gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.
Acuma, mariajul astral are loc in Berbec pe gradul 28:25, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si intarzie momentul plantarii unui ”nou maine”. Este un concert de foc “in doi” deoarece aceasta lunatie nu are nici un asistent astral, nici o planeta nu face vreun aspect cu Soarele si Luna in Berbec.
Cine sunt?  striga inflacarat Berbecul aruncandu-se mereu in noi experiente iar cu Luna Noua in Berbec, sufletul nostru vrea sa-si gaseasca calea sortita. Cu Luna in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate, propriile nevoi emotionale sunt prioritare netinand cont de nimic altceva. Este destul de greu pentru aceasta emotie sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Berbecul ne invata sa luptam pentru dorintele noastre amintindu-ne in permanenta ca viata aici pe pamant este o lupta.
Aceasta Luna Noua in Berbec pe gradul 28:25 activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, placeri de toate felurile. In aceasta casa, aceasta energie noua, pura, ne ofera putere creatoare, putere de adaptare a corpului la schimbarile temperaturii, umiditatii, magnetismului dar si energia necesara trecerii peste obstacole, satisfacerea nevoilor fiziologice. Aici, noile inceputuri (luna noua) lasa urme in viata, societate, fie ca vorbim de nasterea unui copil, nasterea unei mari iubiri, nasterea unei lucrari de arta, literatura, institutie culturala, o mare inventie, o realizare notabila a unui copil. In casa V, Luna Noua in Berbec combina verbul “a fi“ cu “ voi”  punand un accent deosebit pe propria persoana, pe originalitatea ei, pe curaj. Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma (datoria). Aceasta Luna Noua aduce simplitate, inocenta, povesti de dragoste, complicatii sentimentale, distractii, un copil, o creatie personala regala, izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc.
Guvernatorul acestei Luni Noi in Berbec este Marte in Taur in fuziune cu Mercur in Taur in casa VI, o casa a muncii, sanatatii, rutina, sa fii in slujba celuilalt. Daca Luna Noua in Berbec este patimasa, indrazneata, naravasa, conducatorul ei astral Marte in Taur este o energie ce pierde din impulsivitate si spontaneitate dar castiga in regularitate, stabilitate, perseverenta, putere si capacitate de actiune. Nu este o energie ce accelereaza ( nu-i plac cursele de formula 1) dar in schimb este o energie ce stie sa aseze lucrurile si sa le termine, da rezistenta, stabilitate, securitate si atasament deosebit pentru bunuri materiale. Energia lui Marte in Taur aduce multa, uneori chiar prea multa rabdare, senzualitate, incapatanare, orice incercare de a grabi lucrurile in urmatoarea perioada poate provoca destule frustrari. Marte – o planeta masculina in domiciliul lui Venus produce dorinte puternice, da putere fizica si un magnetism sexual adesea inconstient.
Mercur in Taur ne face capabili sa savuram textura cuvintelor, vom simti prin gust, miros, pipait, o idee, un om, o imagine. “Graba strica treaba“ ne spune Mercur in Taur (mintea noastra, ideea, comunicarea, postasul astral) poate de aceea, oportunitatile aduse de aceasta Luna Noua in Berbec vor fi mai atent analizate, este ca si cum am merge la razboi dar pregatiti, cu un plan bine facut.
Vedem ca Marte in Taur, guvernatorul acestei lunatii in Berbec, este sprijinit de Mercur in Taur, Pluto in Capricorn dar si de Neptun in Pesti. Toate aceste energii sunt pasi ajutatori pentru un nou inceput, in timp ce Mercur in Taur simte pericolul dar si practicismul unei oportunitati, Pluto in Capricorn ne ajuta sa vedem profunzimea unei dorinte iar Neptun in Pesti stie sa reduca egocentrismul Berbecului, aratandu-ne ca nu putem trai singuri iar binele celor din jurul nostru are influenta foarte mare asupra binelui personal.
Dulcea noastra “fata astrala” Venus este in Gemeni si poate de aceea iarba este tot timpul mai verde in curtea vecinului. In acest semn de aer, relativitatea este un fapt logic si un dar al lui Venus. Nestatornica in relatii, arareori coplesita de emotii, Venus in Gemeni constientizeaza iubirea nu ca o idee ci ca o energie vie care ne conecteaza cu toate lucrurile vii. Semnul Gemeni nu este asociat cu dragostea prea plina de emotii, cu iubirea romantica, dar fata noastra divina vrea sa ne invete ca iubirea este peste tot. Pamantul ca si scoala a omului are drept scop sa ne invete dragostea neconditionata, fraternitatea iar Venus in Gemeni ne da o perspectiva mai larga asupra relatiilor noastre.
Dar Venus in Gemeni face un aspect de opozitie cu Saturn retrograd in Sagetator, intr-un fel, provocarile acestui moment astral au radacini in trecut, nemultumirea a creat inhibitii, distantari emotionale, un element de gravitate pare a inunda orice relatie. Putem sa ne simtim inhibati, neiubiti, nemultumiti dar cel mai mare dusman putem fi chiar noi prin propriile temeri. As putea defini acest aspect astrologic prin frica de iubire sau teama care blocheaza, pune piedici unei relatii. Neptun in Pesti creeaza o ceata deasa pentru Venus in Gemeni prin aspectul provocator de careu, acuma iubirea parca nu mai cunoaste drumul catre casa, limitele se estompeaza, iluzia isi scrie versul ademenitor, dar ceea ce pare minunat si special acuma, poate sa-si arate adevarata fata mai tarziu. Fiti foarte atenti, povestile cu zane si feti frumosi sunt activate de acest aspect, dar finalul va fi altul decat cel din poveste.
Ajutorul pare a veni de la receptia mutuala dintre Venus in Gemeni si Mercur in Taur, fiecare planeta este in domiciliul celeilalte. In receptia mutuala, fiecare planeta aduce alteia o facilitate de realizare, astfel, Venus este ajutata sa faca alegeri realiste in timp ce Mercur “miroase” mai multe oportunitati. Aceasta relatie intre Mercur si Venus clarifica si consolideaza nevoile sufletului, deschizand o cale catre dragostea superioara.
In timpul acestei lunatii de foc se formeaza si un aspect Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit  in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Mercur in Taur este in sextil cu Neptun in Pesti si ambele planete fac aspecte de inconjunctie (150 grade) cu Nodul Nord in Balanta.
Mercur in sextil cu Neptun ne da o minte vizionara, o intelegere intuitiva ce poate oferi solutii surprinzatoare la dilemele personale. Putem percepe in mod clar si in linii mari o varietate de opinii, atitudini si convingeri si care au o larga perspectiva asupra vietii. Gandurile ne inspira iar cuvintele construiesc scari catre univers. Dar un aspect de inconjunctie are tot timpul nevoie de ajustari deoarece implica planete in semne, moduri, elemente diferite. Avem posibilitatea sa ajungem la un acord in relatii care ne propulseaza spre destinul nostru( Nodul Nord in Balanta) prin idei practice, intuitii, compasiune, bunatate, ghizi spirituali. Nodul Nord in Balanta ca si deget al lui Dumnezeu ne cere sa fim sensibili la nevoile celuilalt, sa invatam despre cooperare si tact, sa invatam sa ne punem in locul celuilalt, sa eliminam egoismul si dorinta de a actiona in viata asemeni unui berbec hoinar, combatant si razboinic. Dar cum obisnuita este mai rea decat dragostea, nu va fi usor sa trecem peste frica dependentei de o relatie, continuand sa alegem sa actionam sub impulsul ego-ului, sa fim prea concentrati asupra propriei persoane, sa mergem singuri. Cu Nodul Nord in Balanta trebuie sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru. Balanta este un semn al echilibrului unde nici spiritul, nici materia nu domina. Aici, sufletul ajunge in stare de echilibru, spiritul si personalitatea ating un echilibru prin cooperare.
Simbolul Sabian al gradului 29 Berbec –gradul Lunii Noi: “Un cor celest s-a inaltat pentru a canta armonii cosmice”
Este fabulos acest simbol, aceasta Luna Noua in Berbec ne cere prin corul ei celest sa traim in armonie cu cosmosul, cu ceilalti, cu noi insine. In latina veche, cuvantul dezastru combina prefixul dis-impotriva cu aster –stele. A umbla prin viata intr-un ritm disonant cu muzica sferelor nu face decat sa atraga dezastrul. Dansul la unison cu muzica sferelor ne cere sa ne oprim si sa reflectam la tot ceea ce viata pune in calea noastra.

Adriana Tudosa - Multumim!


Niciun comentariu: