Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 august 2010

Despre SUFLETUL uman

Oficial, Wikipedia: Cele două arme atomice au fost arme de șoc și teroare.
Ele au produs durere și șoc, și au promis mai multă durere și șoc. Avantajul enorm al acestor arme nu a fost militar (SUA dispuneau doar de câteva) ci politic. Din punct de vedere militar, Statele Unite ar fi câștigat puțin prin distrugerea a două orașe japoneze. Dar din punct de vedere civil, Japonia avea să piardă mult. Ținta politică a bombelor nu a fost morții de la Hiroșima, ci supraviețuitorii din Tokio.
Noutatea adusă de armele nucleare a fost nu distrugerea la scară largă (care s-ar fi putut realiza și cu arme convenționale în cantitatea necesară), ci faptul că armele nucleare comprimă distrugerea catastrofică într-o perioadă de timp foarte scurtă schimbă dramatic politica războiului, motivațiile oamenilor cu putere de decizie și capacitatea de a reflecta în timp ce războiul se desfășoară.
Părerea mea:
FAȚA, chipul uman este oglinda SUFLETULUI!
Prin bombardamentele de la Hiroshima (6 august 1945) și Nagasaki (9 august 1945) s-a urmărit distrugerea totală a sufletului locuitorilor din acele zone!
...Totuși, în hățișul „nebun” al Internetului, al „luptei pentru supraviețuire”, după atâta manipulare, lăcomie, agresivitate, amatorism, mitocănie... sper să nu ne pierdem cel mai de preț lucru care este SUFLETUL!!!

PS: Lună Nouă cu Ascendentul în Leo, din ziua lui Marte, marți 10 august 2010, înseamnă un nou început, noi proiecte (pentru copii, educație, creație și, de ce nu și pentru artă, distracție...)
Vă dorim vreme faină de la Harghita!


Posted by Picasa

Niciun comentariu: