Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 martie 2020

CE ESTE UN CORONAVIRUS COVID19 (SARS COVID-2) ?



 Citește și convinge-te SINGUR
Oamenii urlă: Opriți avioanele cu oameni din China, în timp ce se uită la știri pe TV produse în China, în timp ce se șterg la nas cu șervețele produse în China, chiar și măștile de pe față sunt produse tot în China. Nu toate, bineînțeles. Mare atenție:
Dacă n-ar exista viruși n-am exista nici noi!
DACĂ N-AR EXISTA VIRUȘI N-AM EXISTA NICI NOI!
Comic, nu: Inchidem aeroportul să nu vină viusul cu bilet din China!?
În fiecare zi plouă pe Pământ cu miliarde de viruși!
În intestinul uman există un virus folositor!
Ce sunt virușii?
Virusul este un parazit intre 0,02-0,03 microni putând atinge uneori până la un micron. Virușii sunt organisme aflate între viață și moarte, altfel spus sunt „organisme vii care nu trăiesc”.
Virușii nu se înmulțesc, ci se multiplică.
Sună cam ciudat, dar așa este pentru că le lipsesc structurle celulare. Noi îi numim mai degrabă agenți infecțioși informaționali, INFORMAȚIONALI subliniez, care se înmulțesc foarte repede și acaparează tot sistemul informațional al organismului. Penntru că ei nefiind organisme celulare nu se înmulțesc ci se multiplică asemeni copiilor xerox ori cum multiplicăm niște poze pe calculator.
Atunci ce sunt virușii? Ei sunt o informație adăugată pe o parte din celulă așa cum e adăugată o informație pe o foaie A4. Dar atenție: Nu toți virușii sunt RĂI. În intestinul uman trăiește un virus folositor, fără de care omul ar muri și care atacă bacteriile dăunătoare organismului. Bacterii care produc boli și care nu au un sistem de apărare în afară de acești viruși.
Fiecare organism e un câmp de luptă neîncetat cu aceste microorganisme care se văd doar la microscop bacterii, viruși, ciuperci, paraziți care pot perturba informația celulei.
Practic, virușii pun stăpânire pe corabia denumită celulă. De aceea ei sunt  răspunzători de boli precum cancerul pentru că modifică celulele, celulele devenind canceroase.
Paranteză: retro-virusurile din familia virusurilor care includ HIV au aproape jumătate de miliard de ani, potrivit unor cercetători de la Universitatea Oxford. Retro-virusurile au origini marine antice, fiind însoțite de gazdele lor animalele prin tranziția lor evolutivă de la mare la uscat.
VIRIONII sunt viruși inactivi, precum cei foarte periculoși produși în laborator.
Numeroși viruși pot ieși din ghețarii topiți sau pe măsură ce oamenii sapă mai adânc să scoată metale prețioase, petrol, gaze naturale.
În fiecare zi plouă pe pământ cu miliarde de viruși. Dacă n-ar exista viruși n-am exista nici noi!
E comic când vezi că închid aeroporturile ca să nu vină virusul cu avionul, adică o prostie totală, pentru că defapt virusul e aici de mult, dinaintea avionului care vine cu oameni din China. El se poate găsi pe plante care vin din China, pe animale vii sau moarte, nu numai pe oameni...

Virușii sunt de două feluri: viruși ADN și viruși ARN
Virușii ADN sunt: Pox, Herpes, Hepadna, Paro, Pap, Polly, adena (no envelope, fără înveliș).
Virușii ARN sunt: Toga, Flavi, Rebro, Filo - Ebola (cei infectați au avut 90% mortalitate), Delba, Arena, Burya, Zika;
Corona: Common Cold; SARS; MERS; Corona 2019 – nCovid („Wuhan”); mai există: Rabdo, Orthomyxo, parongxo, Picorna, Calici, Hepe, Reo (no envelope).
Așadar, Corona este un virus care atacă ARN-ul și este responsabil pentru patru lucruri: Răceală comună (Common Cold), SARS, MERS și mai e responsabil pentru această versiune nouă numită nCov „wuhan” sau SARS covid-2.
Acest nou Corona a apărut în Wuhan, tocmai de Anul nou chinezesc. Într-un oraș de 11 milioane de locuitori din estul Chinei. În Wuhan există două laboratoare de cercetare în virusologie de nivel 4, cel mai înalt. În Europa alte câteva, în America vreo două...!?
Presa iubește astfel de evenimente de parcă a venit sfârșitul lumii. Prin America au început să urle ca apucații la Trump să oprească zborurile spre China.  Pe la noi președintele a exploatat știrea: cum este posibil ca în China un spital să fie construit în 6 zile, în timp ce în România durează câțiva ani.
În realitate ar fi mai bine să nu avem nici spitale și nici gripă, decât chinezii care au și spitale și gripă... Orașul Wuhan a fost închis. Chinezii au stat acasă. Nu cumpără nimic, nu produc nimic vreo două-trei săptămâni... La sfârșitul lunii martie (2020) au raportat că toate cazurile au fost vindecate și încet, încet activitatea se reia.
Bunicii noștri nu aveau niciun spital, nu apelau la medici și au trăit și datorită lor trăim și noi.

...Să revenim la prevenție. Pentru a te feri de răceală:
1. SĂ FII BUN.
2. Să te speli pe mâini și pe față cu apă rece, mereu cu apă RECE pentru că apa caldă ajută la dezvoltarea bacteriilor.
3. Să nu îți atingi fața, nasul, ochii cu mâinile. Un studia a arătat că în medie oamenii își ating fața fără să-și dea seama în medie de 30 ori/oră. Păi sigur că se scarpină că-i mănâncă microbii care vor să intre în organism. Cele mai rapide căi de pătrundere fiind gura, nasul, ochii și urechile.
4. Curățenie în casă și pe stradă. În casă să pătrundă Soarele, nu medicul! Să trăim în curățenie „Lună și bec” fără haine murdare, fără praf, fără mizerie în bucătărie, etc. Pentru că toate bolile au venit pe un fond de mizerie. În provincia Wuhan din estul Chinei, locuiesc 60 de milioane de oameni. Uitați-vă cum trăiesc pe străzi, în aglomerație, ce mizerie pe ei și în case. Nu toți, bineînțeles. Chiar și ciumele din vechime au venit pe un fond de mizerie. Animale vii și moarte se vând în piețe. Mai grav când se mănâncă carne crudă, ouă din cuiburi, șerpi cu sânge rece... Întrebați pe rudele plecate prin afară ce jegoși sunt străinii, le este lene să-și spele hainele, păianjeni pe pereți, șobolani și case nevăruite de ani de zile. (Nu toți, bineînțeles.)
5. Mențineți sistemul imunitar sănătos. Alimente naturale (usturoi românesc, ceapă, propolis, cimbru) nu antibiotice care vă distrug virușii buni. Propolisul este un antivirus produs de albine pentru a-și proteja stupul!
Având o viață sănătoasă, respectând morala creștină, nu invidiezi, nu aspiri la amanta vecinului, faci multă mișcare în natură, respectând mediul înconjurător, având o relație normală, de respect cu vecinii, cu ceilalți oameni. Fi OM în orice ocazie. Bunicii noștri cum trăiau fără alimentele tratate cu e-uri, cu hormoni, radiate, purtătoare de virusuri din... China.
Înlocuiți aspirina și paracetamolul cu ceaiuri din plante autohtone.
6. Informați-vă prietenii. Un vaccin antigripal are efect de doar 10-15%, șansele fiind foarte mici să se potrivească cu virusul cu care veți intra în viitor în contact. El – vaccinul doar obosește organismul care este nevoit să producă anticorpi pentru un virus cu care poate veți intra în contact, iar dacă intrați cu altul organismul va fi mult mai slăbit și nu veți mai avea resurse...
8. Evitați aglomerația dacă nu este imperios necesar. 
Să nu călătorim pentru a lua bolile lor. În România e mai bine ca oriunde. Paradisul din România cuprinde câmpii, dealuri, munți, mare, deltă, saline, fluviu, tot ce există pe lumea asta.
Dar atenție că în scurt timp vom fi vizitați de chinezii care vin să vadă Paradisul din România. Zâmbesc și eu...
Sănătate tuturor!


sursa: fragment, redactare după un videoclip publicat de Efrem Simonpetrinul

Niciun comentariu: