Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 iunie 2021

RENAȘTEREA ASTROLOGIEI


Astrologia - o tehnică de Magie Albă

Pe frontispiciul altarului de la Delphi scria: „Cunoaște-te pe tine însuți, și astfel vei cunoaște planetele și zeii”.

Astrologia sau logosul astrelor este o știință străveche, poate prima știință studiată de umanitate.

Astronomia studiază planetele, stelele, galaxiile, super-novele, petele solare, structura lor fizică observabilă în spectrul nostru vizual.

Astrologia este o știință de dimensiunea a 4-a, astrală. Elita, Oculta ocultează auto-cunoașterea, auto-vindecarea prin Astrologie. Horoscoapele din ziare sau TV - un divertisment ieftin, distragere de la misiunea noastră pe Pământ, simbolizată prin poziția Soarelui în Horoscopul natal, anual, medical care se adresează entității, omului, individului.

Întunecatul comunism a interzis pe cei mai de seamă reprezentați (din anii 1940) ai tradițiilor astrologiei românești – Armand Constantinescu și Florian Onitza.

Pentru mine, prima carte de referință a apărut la Editura SAFIRE, în anul 1994 – Astrologia în Noua Eră (Manual de Astrologie modernă) de Dan Ciupercă.

Cuvintele lui din prefață sunt edificatoare pentru vremurile tulburi pe care le trăim:

„În pragul Erei Vărsătorului, Astrologia abordează un punct de vedere holistic, privind ființa umană în ansamblu existenței sale în conexiune cu trecutul și devenirea sa.

Dacă în Era Peștilor, Biblia (Vechiul Testament, Deuteronom) interzicea Arta divinatorie ca fiind un semn de neîncredere față de Dumnezeu, acest fapt era îndreptățit având în vedere nivelul de dezvoltare al omului în această perioadă. El nu era capabil să utilizeze corect Arta divinatorie, aceasta degenerând în Magie neagră. Iată de ce era interzisă Arta divinatorie (Kaballă, știință, etc.), pentru că, urmărind în exclusivitate latura materială, omul mergea direct către auto-distrugerea sa.

Astrele predispun, omul dispune.

Omul va trebui să înțeleagă că Astrologia nu servește la „ghicirea” viitorului și nici la sustragerea sa de la consecințele faptelor și acțiunilor sale, ci faptul că ea îi RELEVĂ MISIUNEA sa pe Pământ, așa cum i-a dat-o Creatorul.  Ea îl ajută să înțeleagă, să deosebească realitatea spirituală de Voalul material Maya ce-l înconjoară, copleșindu-l. Ea îi relevă atât punctele sale FORTE cât și pe cele slabe, trecutul și devenirea sa, existența sa în corelație cu ceilalți membri ai Familiei Umane.

Astfel, Astrologia devine o tehnică de elevare a conștiinței, o tehnică de Magie Albă.

Eu sunt. Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Corespondența din Astrologie: 

Eu sunt Calea (Nodul nord), Adevărul (Casa X) și Viața (Ascendentul, Casa I)...!

Orice ființă umană sau entitate spirituală este înzestrată cu un Liber arbitru, pe care este datoare să-l folosească... Iisus spune simplu ”Ia CRUCEA și poart-o” – Crucea - cele două axe AS-DS și MC-FC (Ascendent-Descendent și Mijlocul/ Fundul Cerului)

Prin poziția pe harta cerului (astrograma) a Axei Nodurilor lunare, astrologia poate răspunde la întrebarea filozofică fundamentală a Destinului și Liberului arbitru, dar va trebui să știe că Destinul său este strâns legat tocmai de această utilizare a Liberului arbitru, deoarece ea este legată de trecutul său, prezentul și viitorul fiind în corelație cu acesta. Cu cât este mai evoluată spiritual, cu atât Liberul arbitru este mai mare. Ea a cerut să traiască aici, un șir de experiențe necesare evoluției sale spirituale, fără ele scopul ei de desăvârșire spirituală nu ar putea fi realizat.

În Noua Eră, era Vărsătorului, Astrologia alături de Știința Chakrelor și de Psihologia Esoterică (a celor 7 raze) este unul din instrumentele de bază ale omului în cunoașterea de sine.”

Apropo, suntem Ființe Stelare.

Extra-tereștri, tereștri și/ sau intra tereștri este în cel mai fericit caz, o glumă bună ! Toți aceștia - tot noi suntem!

Apropo, pe firmament (cer) există cca. 98 de mii de stele fixe...! Care strălucesc pe „firmamentul” Fiecărei entități umane!?! Ce zici de asta? Pe bună dreptate, ne putem întreba: de unde venim, încotro mergem?
Care e steaua mea...? Din acel moment putem oricând afla că
TOȚI venim din stele (fixe)... Dovada este în astrogramă (o fotografie, harta cerului în momentul nașterii/ încarnării), momentul astral al preluării corpului fizic cu ajutorul dragilor de părinți..

Imaginea asta ne duce din start la concluzia că nu suntem cu adevărat pământeni, ci doar în trecere, găzduiți de Mama Gaia. Suntem Ființe de Lumină și venim din stele. Nu din Pământ, cum fals ne „tratează” popii vânduți... Pământul nu dispune de o sursă de lumină proprie... Adevărul este că noi toți venim din stele. Iar această nebunie cu extratereștri, tereștri și/ sau intra tereștri este – în cel mai fericit caz – o glumă bună...!!! Toți aceștia - tot noi suntem!

Ceea ce ne separă în intra tereștri, tereștri și extratereștri este gradul de conștientizare, nivelul de evoluție al fiecăruia. Cine nici măcar nu vrea să audă de Astrologie se privează de la aflarea propriei sale identități. Să fie clar, suntem Surse de Lumină - asta ne spune Astrologia, și deja știm foarte multe despre noi înșine.

În Geneză se vorbește despre cele două luminarii: Soarele și Luna. Ar fi de datoria preoților să ne spună asta... Cine ar mai trece pe la biserică dacă enoriașii s-ar trezi și ar deveni conștienți de propria putere și responsabilitate pe care o au față de propria lor viață...

Logosul astrelor, Astrologia este știința despre astre, despre Astral!

Cel puțin o treime din viață o petrecem în Astral – visăm, dar dimineața când revenim (ne încarnăm), în planul fizic suntem mai puternici, mai viguroși, mai plini de viață. De acolo ne vine nouă puterea și hrana cea de toate zilele..! Astrologia se studiază în tandem cu Astronomia.

Ca fapt divers – deoarece la cei doi poli ai Gaiei sunt puține stele rata sinuciderilor este mai mare, în timp ce la Ecuator e mult mai mică, ritmul vieții e trepidant, oamenii foarte dinamici. La Ecuator stelele de pe cer sunt foarte dese...

Universul are formă de lentilă, iar toate corpurile cerești se învârt în jurul axei Universului, în același plan cu acesta astfel încât ecuatorul fiecărui corp ceresc se află aproximativ în același plan! Deasupra polilor, cerul e mai subțire pe verticală... Spre deosebire, la Ecuator vedem toată imensitatea de stele aflate pe Ecuatorul Universului. Vreau să spun că, fără stele am înnebunii cu toții în cel mai scurt timp!

Deci, aflarea propriei identități este foarte, foarte importantă...!

 Zodiac înseamnă Calea Vieții. Horoscopul natal.

Astrologia utilizează poziția astrelor (planetelor) din Sistemul nostru solar (Phidelia) în raport cu poziția Pământului, în ziua de naștere a individului respectiv. Astrograma – o fotografie a hărții cerului dintr-un punct de referință pământean. Soarele se mișcă pe un fel de autostradă celestă lată de circa 17 grade lărgime: Zodiacul. Zodiacul (de la grecescul zoidion – zoe = viață!) este Calea Vieții.

Un Horoscop natal cuprinde printre altele: Animalul anului (instinctualul) după Zodiacul chinezesc; Zodia/ constelația în se află Soarele; decanul (Zodiacul druidic); Ascendentul (constelația care răsare...); Numărul natal. Nodul nord lunar indică Destinul și este despre valorificarea potențialului nativ. Poziția lui Saturn (în Semn/ Casă) indică probele, restricțiile, lecția principală de însușit. Prin decodarea simbolurilor/ glifelor astrelor Horoscopul natal ne arată  afinitățile noastre în raport cu ceilalți, cu semenii, prietenii și partenerul de viață... Este și despre eventualele probleme medicale. Este despre cauzele bolii.

Mai avem și Lilith-ul sau Luna neagră - umbra noastră, această parte întunecată de care nimeni nu e scutit și pe care... nu o prea putem controla... Și mai avem vocația fiecăruia  (Casa IX), astfel încât munca să fie o plăcere, nu o penitență...

În Pace și Iubire !

Editare: Viocomsa (c)

Sursa foto: https://external-content.duckduckgo.com/

  

Niciun comentariu: