Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 martie 2019

ZODIA PESTILOR


Imagini pentru zodia pesti foto

Peștii (lat. pisces) (19.02-20.03). Au verbul caracteristic „a crede”. Sugerând doi peşti trăgând în direcţii opuse, semnul sugerează sfârșitul unui ciclu şi începutul altuia; cele două cicluri fiind unite. Ideograma semnului alcătuită din două semiluni opuse, simbolizează fuziunea totală a tuturor tendinţelor, în toate planurile (exterior şi interior).
Peştii indică sfârşitul iernii, când influxurile sale se dispersează. Este dezgheţul, sămânţa fiind gata să ţâşnească din pământ. În mitologie, Ocheanos şi fiicele sale Oceanidele (nimfele mării) sunt în corelaţie cu simbolul Peştilor. Ocheanos era un Titan din care Homer a făcut tatăl tuturor zeilor.
În Tema Natală, Peștii arată un domeniu fragil, sensibil, visător, confuz, unde ezitarea şi aspectul neclar aduc dificultăţi în rezolvarea problemelor.
Peștii - semnul infinitului, a ceea ce este nelimitat, al credinței și al misticii. El aduce calități artistice (muzică, dans, pictură). Simbolizează inspirația creatoare, imaginația, imaginea, intuiția și clarviziunea. El aduce sacrificiul, misterul, secretul, dramatizarea, visarea, povestea, ezitarea, resemnarea, nonșalanța. Poate să se arate uneori slab, leneș, superstițios. Reprezintă domeniul imaginii, al iluziei, al trădării, dar și al blândeții și al devotamentului. Fuge, el înoată în două ape, este tăcut, discret, uneori disimulant. Semn filantropic, senzitiv, romantic, receptiv, compasionant. Sentimental, impresionabil, sensibil și influențabil. Semn al fotografiei, al somnului, al relaxării, al sofrologiei, al drogurilor. Naiv, dar protejat.
Astrologic, semnul Pești este un semn de apă, mutabil și este adesea legat de iluzii, vise fără granițe reale, credulitate extremă ce pot conduce în permanență la dezamăgiri, sensibilitate imensă, milă, putere de a ierta, compasiune. Hipersensibilitatea, teama de critică, mândria interioară pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual. Semnul Pisces este condus tradițional de Jupiter, dar conducătorul modern este Neptun. Semnul este asociat cu Casa a XII-a a secretelor, a karmei, a dușmanilor ascunși, a sacrificiilor și auto-sabotajului, adică la auto-înșelăciune, la rătăciri, pierderi, durere.
Semnul Pești este foarte rceptiv, imaginativ, iar ego-ul tinde să fie mai puțin dezvoltat decât la alte semne. Asta poate conduce la pasivitate în fața vieții sau la o spiritualitate mistică intensă...
Profesiuni recomandate Peştilor. Laboratoare, spitale, închisori, locuri închise. Psihiatru, vindecător, pedagog, talasoterapeut, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.
Pentru cei inițiați mai adăugăm că, în general, nativii Peşti se află la sfârşitul unui ciclu de evoluţie, deci se poate spune că au acumulat experienţă suficientă în planul fizic al “suferinţei şi durerii”… S-au încarnat în toate zonele cu rezonanţă spirituală, au trăit pentru o religie particulară în India sau America. Unii au apărat Biserica catolică, alţii s-au  retras pe o insulă (de ex. -Insula Paştelui sau Haiti).
Culoarea Peștilor: bleumarin; anatomie: picioare; element: apă; metal: mangan.
Manganul este un element chimic cu simbolul Mn și numărul atomic 25, cu caracter metalic, din grupa a VII-a secundară.

Manganul este un metal dur și foarte fragil, paramagnetic, care se topește foarte greu - la 1245 grade Celsius, dar oxidează ușor.

Unii compuși ai manganului erau cunoscuți încă din preistorie. Au fost descoperite picturi vechi de 17.000 de ani realizate cu pigmenți pe baza de bioxid de mangan.
Egiptenii și romanii foloseau compuși ai manganului la fabricarea sticlei, fie pentru a o colora, fie pentru a o decolora. De asemenea, în minereurile de fier folosite de spartani se găsea și mangan, iar unii cercetători susțin ca duritatea excepțională a oțelurilor spartane se datorează realizării accidentale a unui aliaj fier-mangan.
Metalul este folosit uneori și ca element de aliere în monede, de exemplu în monedele de 1 și 2 euro și în monedele de 1 dolar (începând din 2000).
Ionii de mangan au diverse culori și sunt folosiți în industrie ca pigmenți și ca oxidanți.
In biologie, ionii de mangan (II) apar ca și cofactori pentru o serie de enzime.
Clasele de enzime care au manganul ca si cofactor sunt foarte largi si includ oxidoreductazele, transferazele, hidrolazele, liazele, izomerazele, ligazele, lectinele si integrinele.
Manganul este un microelement esențial în toate formele de viata.
Cele mai mari conținuturi de mangan se găsesc în cereale, legume, nuci și ceai. 
Brățara (pentru Ascendentul în Pești): de cupru (universală).
Cristalul (pentru Ascendentul în Pești): acvamarin, piatra Lunii, turmalina neagra, jasp, agata albastră, ametist.
Cine are Ascendentul natal în Pești, vine în planul fizic cu o doza mai mare de energie neptuniana. Pentru armonizarea acestei energii, indicat să poarte asupra sa un element vestimentar, un obiect de culoare albastru - bleumarin.

În Pace și Iubire ! Viocomsa (c)

Surse: Dan Ciuperca - Astrologia în noua eră. - și - Wikipedia.
sursa foto: http://horoscop.garbo.ro


Niciun comentariu: