Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 februarie 2019

Astrologia și astrele


Orice carte bună de astrologie ar trebui să înceapă cu următorul motto: „Astrologia predispune, omul dispune”. Dar ca să dispună, omul trebuie să fie predispus să facă asta. Ce să dispui dacă nu ști care este contextul. Cineva vrea horoscopul. I se face astrograma, adică harta cerului în momentul (locul, coordonatele, data, ora nașterii) încarnării. Astfel încât noi aflăm gradul Soarelui său natal și în ce constelație anume se află.
Apropo, pe firmament (cer) există cca. 98 de mii de stele fixe...! Care strălucesc pe firmamentul Fiecărei entități umane!?! Ce zici de asta? Pe bună dreptate, ne putem întreba: de unde venim, încotro mergem?
Care e steaua mea...? Din acel moment putem oricând afla că
TOȚI venim din stele (fixe)... Dovada este în astrograma (o fotografie, harta cerului în momentul (nașterii)), momentul astral al preluării corpului fizic cu ajutorul dragilor de părinți..
Imaginea asta ne duce din start la concluzia că nu suntem cu adevărat pământeni, ci doar în trecere găzduiți de Mama Gaia. Pământul nu dispune de o sursă de lumină proprie... Vă vine să credeți sau nu adevărul este că noi toți venim din stele. Iar această nebunie cu extratereștri, tereștri și/ sau intra tereștri este – în cel mai fericit caz – o glumă bună...!!! Toți aceștia - tot noi suntem!
Ceea ce ne separă în intra tereștri, tereștri și extratereștri este gradul de conștientizare, nivelul de evoluție al fiecăruia. Cine nici măcar nu vrea să audă de astrologie se privează de la aflarea propriei sale identități. Să fie clar, suntem surse de Lumină asta ne spune Astrologia, și deja știm foarte multe despre noi înșine.
Vreți să știți care este steaua voastră...? N-ați vrea să știți de unde veniți și cine sunteți. Cine știe de unde vine știe încotro se îndreaptă.* Fără identitate – ca o corabie fără catarg, bătută de curenți și de vânturi din toate direcțiile, fără o direcție în viață, simple frunze în vânt, ce pretenții poți avea...?
În Geneză se vorbește despre cele două luminarii: Soarele și Luna. Ar fi de datoria preoților să ne spună asta, dar ce sunt fraieri... Cine ar mai trece pe la biserică dacă enoriașii s-ar trezi și ar deveni conștienți de propria putere și responsabilitate pe care o au față de propria lor viață...
Astrologia este știința despre astre și despre Astral! Cel puțin o treime din viață o petrecem în Astral – visăm, dar dimineața când revenim (ne încarnăm), în planul fizic suntem mai puternici, mai viguroși, mai plini de viață. De acolo ne vine nouă puterea și hrana cea de toate zilele..! Astrologia se studiază în tandem cu astronomia.
Ca fapt divers – deoarece la cei doi poli ai Geei sunt puține stele rata sinuciderilor este mai mare, în timp ce la Ecuator e mult mai mică, ritmul vieții e trepidant, oamenii foarte dinamici. La Ecuator stelele de pe cer sunt foarte dese...
Universul are formă de lentilă, iar toate corpurile cerești se învârt în jurul axei Universului, în același plan cu acesta astfel încât ecuatorul fiecărui corp ceresc se află aproximativ în același plan! Deasupra polilor, cerul e mai subțire pe verticală... Spre deosebire, la Ecuator vedem toată imensitatea de stele aflate pe Ecuatorul Universului. Vreau să spun că, fără stele am înnebunii cu toții în cel mai scurt timp!
Deci, aflarea propriei identități este foarte, foarte importantă...! Un Horoscop natal cuprinde printre altele: Animalul anului (instinctualul) după Zodiacul chinezesc; Zodia/ constelația în se află Soarele; decanul (zodiacul druidic); Ascendentul (constelația care răsare...); Numărul natal. Nodul nord lunar este despre valorificarea potențialului nativ;  Fortuna sau partea norocului; afinitățile noastre în raport cu ceilalți, cu semenii, prietenii și partenerul de viață...
Mai avem și Lilith-ul umbra noastră, această parte întunecată de care nimeni nu e scutit și pe care... nu o prea putem controla... Și mai avem vocația fiecăruia, astfel încât munca să fie o plăcere, nu o penitență...

În Pace și Iubire ! Viocomsa (c)

*Sursa: Florin și Ion – ELTA UNIVERSITATE

Niciun comentariu: