Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 aprilie 2014

ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN BALANTA – 15 APRILIE 2014, ORA ORA 09:43 –ORA ROMANIEI –“ LUMINA UMBREI”

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna, iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar. 

Eclipsa totala de Luna apare cand intreaga suprafata a Lunii intra in umbra pamantului. Luna nu dispare complet in timp ce trece prin umbra pamantului datorita refractiei luminii solare de catre atmosfera terestra in conul de umbra, daca pamantul nu ar avea atmosfera terestra, luna ar fi complet intunecata. Culoarea rosie a Lunii in momentul de eclipsa se explica prin faptul ca lumina venita de la soare trece prin mai multe straturi ale atmosferei si se pastreaza doar cea rosie. Acest efect este asemanator apusului, cand noi inca mai vedem Soarele desi acesta a apus. O Eclipsa totala de Luna mai este denumita popular si “Luna sangerie” fiind privita cu teama si superstitie, este prevestitoarea unor vremuri grele sau a unor evenimente social majore. Durata acestei eclipse va fi de 1 ora, 17 minute si 48 secunde si va fi vizibila atat in America de Nord cat si America de Sud.
O Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special, accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut (LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu iubirea, cu cei apropiati noua. Este bine sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu  efecte de durata (o luna plina!), emotiile sunt sporite, ceva vine in  lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.
In ziua de 15 aprilie 2014, in jurul orei 09:43, se formeaza o Eclipsa totala  de Luna in Balanta  gradul 25:16, vorbim de o eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Balanta gradul 25:16 este in opozitie cu Soarele in Berbec gradul 25:16 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Balanta  gradul 28: 23 in opozitie cu Nodul Sud in Berbec gradul 28:23. Este o Eclipsa totala de Luna asociata cu Nodul Nord Lunar in Balanta  ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor. O Luna Plina ne poate umple sacul cu realizari sau esecuri, asta in functie de ce am sadit, ingrijit din octombrie 2013 incoace. Eclipsa de Luna aduce un ton karmic, sortit acestor realizari sau esecuri deoarece puterea de control este minima, suntem la “mana astrelor“ si ele decid ce punem in sac. Cu Nodul Nord in Balanta ce formeaza aceasta Eclipsa de Luna trebuie sa ne asumam bilantul karmic al lectiilor trecutului nostru, atat realizarile cat si esecurile luminate puternic de aceasta Luna eclipsata ne cer sa pasim catre o cale noua ce ofera armonie, pace, frumusete sufletului nostru divin. O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie intre Soare si Luna iar aspectul de opozitie este in acord cu semnul Balantei, aducand dezechilibru prin conflicte sau echilibru prin reconciliere. Reprezinta un obstacol de trecut in raport cu o intalnire, in relatiile noastre fie ca vorbim de relatia cu propria persoana, cu partenerul de viata, cu locul de munca, cu parintii, cu iubirea, cu copiii, etc. Acuma putem vedea acele fatete ale sinelui nostru, ale relatiilor noastre pe care refuzam sa le vedem, sa le recunoastem pentru a face viata noastra mai linistita si armonioasa. Soarele sprijinit de Nodul Sud in Berbec este obisnuinta care se agata de fel de fel de lupte egoiste, nevoi personale, comportament exploziv, uitand de cei din jur, de nevoile si sentimentele lor. Aici, “ego-ul foloseste tot alfabetul” pentru a se preamari pe el, pentru a actiona doar el, pentru a cuceri lumea. Nodul Sud in Berbec este obisnuinta de a actiona precipitat, aici “adrenalina” incepe lupta cand vede balaurul, aici, actiunea este lipsita de tact, sfideaza, este obraznica, necooperanta, egoista, aroganta. Acestea sunt problemele pe care cosmosul le va evidentia in urmatoarea perioada rugandu-ne iar de multe ori, obligandu-ne, fortandu-ne sa ne uitam in directia opusa, sa urmam calea Nodului Nord lunar in Balanta –viitorul ce promoveaza pacea, diplomatia, echilibrul, relatiile echitabile, medierea, armonia.
Nodul Sud in Berbec in fuziune cu Soarele in casa XI poate fi o adevarata provocare deoarece obisnuinta poate oferi un asa zis confort oferit de anumite prietenii, grupuri de oameni, sperante, protectori, daruri de la sefi.
Dar trebuie sa reamintesc ca Nodul Sud reprezinta obiceiurile confortabile dar nu neaparat sanatoase pentru viitorul nostru. Acuma, divinitatea cantareste“aceste obiceiuri nesanatoase” atentionandu-ne ca a venit timpul sa le recunoastem si sa renuntam la ele, sa dezvoltam potentialul oferit de Nodul Nord in Balanta in care sufletul nostru (Luna in Balanta) va cunoaste multumire, fericire. Este greu sa renunti la “obisnuita” iar aceasta Eclipsa ne forteaza sa dam deoparte tot ceea ce ne tine blocati in fel de fel de obiceiuri expirate, ele nu mai au termen de valabilitate in magazinul astral.
Luna eclipsata in Balanta in apropierea Nodului Nord in Balanta in casa V aduce oportunitati pentru o noua abordare a relatiilor, iubirii, creativitatii personale, puritatii sufletului. In casa V, Eclipsa de Luna in Balanta combina verbul “a echilibra“ cu “ a voi” dar intr-un ton sortit asfel incat sa fim multumiti de relatiile noastre, de creatiile noastre. Participam in urmatoarea perioada la un curs (casa V) in care vrem, nu vrem, invatam sa conjugam cele doua verbe la timpul prezent si viitor iar trecutul (Nodul Sud in Berbec in fuziune cu Soarele in Berbec) trebuie educat in acord cu cerintele actuale.
Cum o Eclipsa de Luna vorbeste despre finaluri, ceva se incheie intr-un mod semnificativ ( nu poate fi uitat, datorita tonului karmic), cu Eclipsa de Luna in Balanta si in casa V sunt evidentiate relatiile personale, de afaceri, iubirea, copiii, scoala, placerile de toate felurile, creativitatea personala, distractiile.
Guvernatorul Eclipsei de Luna in Balanta este Venus in Pesti in casa IX lipita si de casa X. In astrologia veche, se spune ca o Eclipsa condusa de Venus este precursoarea unui timp linistit pe pamant. Venus in Pesti este in exaltare  iar cea de-a treia decada a Balantei este condusa de Jupiter care este Rac in semnul lui de exaltare si care in acest moment fac un aspect de trigon, aspect benefic. Avem aici pe cei doi benefici astrali in armonie atat ca semne cat si ca aspect, asta arata ca putem culege roade frumoase in urmatoarea perioada in special prin creativitatea personala, prin copii,in cariera, in relatia cu strainatatea, prin credinta, prin ceea ce oferim celorlalti, chiar si iubirea este rasplatita cu un trandafir astral iar in multe cazuri, cerul pregateste inelul karmic.

Luna Eclipsata este pe steaua fixa Spica, o stea benefica succesului, bogatii, onoare. Jupiter in Rac activeaza steaua fixa Sirius, o stea ce promite succesul in afaceri, calatorii, ajutor de la rude, avansare ecleziastica.

Adriana Tudosa

Niciun comentariu: