Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 februarie 2014

Efectele microundelor asupra alimentelor

In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple si pot fi facute de oricine.

Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor. Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde in marea lor majoritate nu vor creste aproape deloc si de fapt multe dintre ele nici nu vor incolti. Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate. O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira dimpotriva are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare si cancer.

In 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel (in acelasi timp si cercetator in domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange. S-a descoperit ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui:
O scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau". S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii si in acelasi timp cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor, conditiile necesare aparitiilor bolilor degenerative si a cancerului.
Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele masurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiilor bolilor si care indica inceputul unui proces cancerigen."
Cuptoarele cu microunde "prajesc" mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti "componente radiolitice", care nu se gasesc in natura.

In mod semnificativ, microundele sunt folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule, pentru ca aceasta sa poata fi manipulata. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede.

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a public in Aprilie 1992 concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire".

In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la microunde se cauzeaza anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice" si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta pentru sistemul nervos, ficat si copii.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor:
Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala.
Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive.
Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase.
Creste numarul de celule canceroase din sange
Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire).
Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati.
Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni.
De asemenea chiar simpla pozitie a corpului langa un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sanatate.

Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au relatat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit "rau si obosita" intr-o zi si a constatat ca de fapt mancase la restaurant mancare de la microunde. In practica ei Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde".

Departamentul de Aparare al SUA dispune de arme cu microunde care provoaca o arsura de nesuportat: "Pielea se incinge, oamenii nu pot suporta durerea si atunci trebuie sa se miste - si se misca in felul in care dorim noi sa o faca", a declarat Col Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria ca este posibil ca aceste arme sa fie folosite impotriva demonstrantilor, pentru a-i dispersa.

Articol adaptat dupa "The Idaho Observer", Octombrie 2004


Sursa: www.kambox.net

Niciun comentariu: