In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt
cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele
electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt
destul de simple si pot fi facute de oricine.
Daca v-ati intrebat vreodata in legatura
cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe
care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in
doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant vata, sau alt
material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea
uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor. Unul dintre ghivece
va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si
primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi
lasata sa se raceasca la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt
uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa
de la microunde in marea lor majoritate nu vor creste aproape deloc si de fapt
multe dintre ele nici nu vor incolti. Tinand cont de faptul ca intr-un organism
normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor
mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele
dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate. O
posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor,
sau apa care nu a fost prelucrata prea mult are moleculele cu orientare
levogira. Apa poluata in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde,
are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a
moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira
dimpotriva are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii,
incetinirea activitatilor celulare si cancer.
In 1989, biologul elvetian Dr. Hans
Hertel (in acelasi timp si cercetator in domeniul alimentatiei), a studiat
efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8
persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in
anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata,
mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa
li s-au luat probe de sange. S-a descoperit ca atunci cand se mananca mancare
gatita la microunde, in timp apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia
sangelui:
O scadere a valorilor hemoglobinei si a
colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu
"colesterolul rau". S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii si
in acelasi timp cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire
si o deteriorare a celulelor, conditiile necesare aparitiilor bolilor
degenerative si a cancerului.
Dr. Bernard Blanc, care a asistat la
studiu, a declarat: "efectele masurabile la om relativ la ingestia
mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin
mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea
recunoscute in etapele premergatoare aparitiilor bolilor si care indica
inceputul unui proces cancerigen."
Cuptoarele cu microunde
"prajesc" mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte
rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se
incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate,
deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti
"componente radiolitice", care nu se gasesc in natura.
In mod semnificativ, microundele sunt
folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule,
pentru ca aceasta sa poata fi manipulata. Microundele distrug vitalitatea si
proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa,
microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si
mucegaieste mult mai repede.
La inceputul lui 1991, un proces a fost
intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit dupa o
transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal spitalele incalzesc
sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.
Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr.
Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor
asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a
laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele
acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta
imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a public in Aprilie 1992
concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea insasi poate
cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de
incalzire".
In plus, la o emisiune de radio a
Universitatii din Minnesota s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate
pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la
microunde se cauzeaza anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata
pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare".
Un alt studiu la Viena avertizeaza ca
incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale,
functionale si imunologice" si ca microundele transforma aminoacidul
L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta pentru sistemul nervos, ficat si
copii.
In Rusia, microundele au fost interzise
in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai
multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din
rezultatele lor:
Mancarea preparata la microunde pierde
intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza
procesele de dezintegrare structurala.
Substantele nutritive elementare sunt
alterate, ceea ce duce la boli digestive.
Chimia mancarii este alterata, avand ca
efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii
organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase.
Creste numarul de celule canceroase din
sange
Cand vegetalele crude, gatite sau
inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia
lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi
(compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire).
Mancarea gatita la microunde cauzeaza
cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a
tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii
sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati.
Scade capacitatea organismului de a
metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite
microelemente si hormoni.
De asemenea chiar simpla pozitie a
corpului langa un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de
sanatate.
Un alt gen de relatari a venit din
partea celor care au relatat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la
microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit "rau si
obosita" intr-o zi si a constatat ca de fapt mancase la restaurant mancare
de la microunde. In practica ei Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut
semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt
kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toti cei pe care i-am
testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita
la microunde".
Departamentul de Aparare al SUA dispune
de arme cu microunde care provoaca o arsura de nesuportat: "Pielea se
incinge, oamenii nu pot suporta durerea si atunci trebuie sa se miste - si se
misca in felul in care dorim noi sa o faca", a declarat Col Wade Hall.
Ziarul London Telegraph scria ca este posibil ca aceste arme sa fie folosite
impotriva demonstrantilor, pentru a-i dispersa.
Articol adaptat dupa "The Idaho
Observer", Octombrie 2004
Sursa: www.kambox.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu