Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 septembrie 2016

Eclipsa inelară de Soare în Fecioară (joi, 1 septembrie 2016, 12:02 ora României)

Precizare: Efectele eclipsei apar intr-un interval de 48 de ore!
O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua (noi inceputuri dar cu o intensitate puternica, karmica) atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal (gradul 9:21) in apropierea unui Nod lunar (soarta, destinul). Sunt energii noi de o intensitate karmica asociate cu noi inceputuri, incepi sa scri un nou capitol in viata ta, alegi o noua directie, o noua viata la propriu si la figurat. Eclipsa inelara de Soare din data de 1 septembrie 2016  are loc in faza de Luna Noua in Fecioara, gradul 9:21 in apropierea Nodului Nord lunar in Virgo-Fecioara gradul 12:43. Este o Eclipsa de Soare puternica cu multe „fețe” datorita mutabilitatii acestui semn, datorita lui Mercur retrograd (guvernatorul astral Fecioarei) tot in semnul Fecioarei si datorita configuratiei astrale careul in T (Eclipsa in opozitie cu Neptun si ambele in careu cu Saturn si Marte in Sagetator) care se  formeaza pe cer. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua. Fecioara (Virgo in latina) este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, organizarea eficienta, ordinea dar si tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Apropo, Eclipsa Inelara din Fecioara cu Ascendentul in Scorpio are un Stelium (Soare/Luna/Mercur/Jupiter si Nodul Nord in Virgo!). Fecioara doreste sa inteleaga toate detaliile si modul cum acestea construiesc un intreg. Tot Fecioara este locul natural al casei VI, o casa a serviciului, obligatii zilnice, obiceiuri, rutina, sanatate, conditii de munca. Acest semn implica grija pentru oameni, animale, aici noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria ca este vorba de slujba/munca, partener, familie, copii. Fecioara guverneaza fie legatura corp-minte-sanatate, adica „mens sana in corpore sano” - minte sanatoasa in corp sanatos.
Eclipsa de Soare in Virgo se formeaza prin aportul Nodului lunar in Fecioara ce ne cere sa dezvoltam discernamantul printr-o abordare practica a vietii, a relatiilor cu cei din jur. Este important sa abordam viata intr-un mod practic, realist, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa fim sensibili dar nu prea, sa oferim serviciile noastre  intr-un mod rational si nu din mila. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Nord in Fecioara va aduce acele oportunitati, acei oameni ori ghizi spirituali care pot sa ne ajute, sa ne elibereze de ceea ce stagneaza in viata noastra.
Eclipsa de Soare in Fecioara energizeaza casa X, casa unghiulara ce da forta acestei energii. Deci, aceasta Eclipsa va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra. Casa X este legata de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu; aici ne vede lumea. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale (faptele). Motivatia sufletului si ambitia intra in joc, tot asa angajatorii si regulile lor, guvernul ne influenteaza viata noastra (posibile majorari accize la benzina/motorina, de pilda!?).

Paranteza: Ce spunea Jennifer Hoffman in „Perioade de putere” – 2016
<<...In iulie si august 2016 va fi o perioada de „gratis pentru toata lumea” in care haosul va continua sa se amestece in informatii, revelatii minciuni si adevaruri intr-un flux imens de informatie... Fiti atenti la ceea ce cititi sau auziti in media si apoi priviti mai departe de suprafata. In aceasta perioada vom vedea cum sursele de comunicare alternative vor iesi in evidenta ca surse de informatii reale, adevarate si precise.
Feriti-va de furie si de indignarea indreptatita, de genul „cum au putut face asa ceva”, indiferent de cat de justificata ar fi o astfel de pozitie. Nu ne putem permite sa fim furiosi in astfel de momente, fara sa folosim furia intr-un mod care sa ne transforme. Deziluzia colectiva legata de structurile de putere 3D sa se trensforme in actiune hotarata... daca vrem sa traim intr-o lume ce rezoneaza cu pacea, bucuria, iubirea si prosperitatea pentru toti, o lume pe deplin posibila cu resursele de care dispune lumea daca acestea nu ar fi canalizate doar in buzunarele catorva alesi (doar 1% din populatia lumii !), atunci aceasta trebuie sa fie intentia noastra colectiva. Nu este sfarsitul lumii, dar vor exista momente de eliberare a oamenilor saraci, defavorizati, asupriti, supusi relelor tratamente si abuzati din lume, a celor ce sufera de pe urma lacomiei, puterii si controlului (ceea ce ne include mai mult sau mai putin pe toti).
Septembrie 2016
Jupiter, simbolul generozitatii, al credintelor si expansiunii trece in aceasta luna in Balanta. Orice moment in care o planeta exterioara isi schimba semnul reprezinta un mare eveniment si ultima data am avut acest aspect in luna octombrie 2004. Daca trezirea noastra spirituala s-a intamplat prin 2003, atunci 2004 a fost probabil momentul in care totul s-a prabusit stiu ca acest lucru mi s-a intamplat si mie. Trezirea noastra spirituala din 2003 a devenit un tsunami ce a distrus totul in cale.
Acum avem un ciclu nou si totul este diferit – Pluton se afla in Sagetator, semnul lui Jupiter care a indepartat toate limitarile care ne tineau pe loc. Nu a fost nici dragut nici distractiv, atunci cand am trecut de la binecuvantare la suferinta si apoi a trebuit sa ne recreem viata din temelie. Tot asa am creat si Noul Pamant din temelie. De data aceasta este insa diferit deoarece pe aceasta cale aducem unelte noi, invatatura, constiinta treaza si intentii. Va fi un alt punct de cotitura din 2016 si unul care ne va da mai multa putere.
In aceasta luna au loc doua eclipse la fel ca in martie. Prima este o noua eclipsa solara a lunii si a doua este o eclipsa de luna plina din nou pe Chiron, toate acestea reprezentand o noua chemare de eliberare a karmei, traumei, si a ranilor sufletesti si de renuntare la ultimele suferinte a Vindecatorului Martirizat (TM). Ori de cate ori ne permitem sa fim tinuti ostatici de orice energie, a noastra sau a altcuiva, luna aceasta ne va aduce revelatii si transformare, daca suntem pregatiti pentru asta.
Amintiti-va ca in acest an cuvantul cheie este congruenta, ceea ce presupune ca toate partile sa lucreze impreuna in armonie, in contextul intentiei noastre. Orice se schimba, se transforma, se misca din loc, pleaca sau vine reprezinta o schimbare constanta a cursului astfel incat sa poata fi atinsa congruenta...>>
(...)
Saturn in Sagetator in careu cu Neptun retrograde in Pesti este un aspect foarte important in simfonia eclipsei.
Saturn si Neptun nu sunt cei mai buni prieteni iar in aspect de careu se pot palmui unul pe celalalt. Saturn cauta forma, certitudinea, cere rabdare si umilinta, angajament si efort pentru a trece cu bine prin toate experientele vietii. El ne reaminteste ca exista un timp pentru fiecare lucru iar impunerea timpului nostru in fata timpului universal nu face decat sa creeze fel de fel de obstacole pana cand programul nostru devine acelasi cu timpul real al lucrurilor. Saturn vede treptele sarite chiar daca noi credem ca nu ne-a vazut nimeni, vede lipsa umilintei si propagarea arogantei uitand ca umilinta este singura cheie catre viitor. Saturn este o forta a naturii vii din care facem si noi parte, formulele vietii sunt deja create de la inceput iar Saturn –timpul ne spune ca doar la momentul potrivit, cand suntem pregatiti bine pentru acel moment, apare o formula magica care ne schimba viata, cand elevul este pragatit, profesorul soseste. Neptun este exact opusul lui Saturn, el imbratiseaza totul fara discernamant, nu poate fi definit in limite pamantesti, nu poate fi restrictionat. Mirajul a fost creat de marele nostru Neptun, un miraj care de cele mai multe ori ne invaluie viata in ceata, credem ca avem relatia perfecta, familia perfecta, slujba perfecta, credinta perfecta. Dar nu trebuie sa uitam, ca mitologia ne spune ca Neptun a fost inghitit de Saturn si ajutat de Jupiter ( viziune, ajutor divin, adevar, cunoastere) a renascut. Saturn si Neptun nu se amesteca cu usurinta, daca Saturn construieste prin munca grea, Neptun dizolva situatiile de viata si ne pune sa cautam o cale usoara, fel de fel de trucuri, vicii, dependente.
Prin acest aspect provocator, structuri, situatii si relatii se pot dizolva, pot ajunge la un sfarsit sau ne putem da seama ca lucrurile nu sunt chiar ceea ce am crezut ca sunt. Cum Saturn in Sagetator este in casa II-bani, valoare personala, credinta, limita unei credinte, strainatate, valori in general iar Neptun retrograd in Pesti este in casa IV-familie, neam, tara, parinti, origini, camin, in aceste diretii, pot aparea momente de disconfort, modificarile rezultate pot provoca confuzie, lipsa de claritate, descurajare, frica pana cand noul inlocuieste vechiul si capatam incredere.Viata este in continua miscare, nimic nu sta pe loc iar noi trebuie sa invatam ca doar ce este de valoare pentru sufletul nostru (Saturn in casa II) va rezista. Acest aspect lucreaza ca o conluzie inevitabila asupra unei situatii de viata ciuruita cu o multime de probleme (credinte fatale, relatii ireale ,idealizarea unui membru din familie, camin, tara, origini, parinti, strainatate, bani, valoare personala). Pozitiv, acest aspect poate aduce trezirea profunda care ne arata adevarul cautat, directia noua, o viata autentica, compasiunea, ajutor neconditionat pentru cei oropsiti de soarta.
Saturn in Sagetator ca planeta focar al careului in T ne spune ca nu exista scapare decat prin cunoastere, intelepciune, valoare personala, ai incredere in tine si vei avea incredere in oameni, iubeste-te pe tine insati si vei putea iubi oamenii, ai rabdare cu tine si vei avea rabdare cu tot ce este in jurul tau.
Marte in Sagetator in aspect de careu cu Neptun retrograd in Pesti mareste nerabdarea si scoate in evidenta actiunile (Marte) gresite care au condus la tradari, inselaciuni, la persoane gresite dintr-un motiv adesea neinteles (Neptun ). De fapt acest aspect vorbeste despre tradare, pacalire prin propriile actiuni, sacrificiile pentru un vis iluzoriu au condus la drame. Prin acest aspect astral, aceasta eclipsa va aduce in lumina episoade din trecut in care alte persoane au profitat de iluziile, naivitatea noastra. Actiunea (Marte) este confuza (Neptun) iar aceasta Eclipsa va aduce actiunile noastre personale prin care de fapt am devenit proprii nostru dusmani. Majoritatea oamenilor sunt legati de partea materiala a vietii intr-un mod obsesiv iar Neptun este in esenta o forta spirituala adesea prin fel de fel de obsesii care acuma se vad in legatura cu banii, familia, radacini, parinti, camin, valoare personala.
La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral.
Piesa lipsa, solutia este data de semnul Gemeni si casa VIII, deci se pune accentul pe o comunicare corecta, adevarul care ne elibereaza de orice situtatie mascata putere prin comunicare si informare, capacitatea de a intelege misterele vietii. Trebuie sa invatam despre puterea magica si creativa a cuvintelor, sa dobandim intelepciune, sa renuntam la barfa, jigniri. Trebuie sa fim asemeni unei pasari Phoenix care arde odata cu cuibul ei iar din cenusa, renaste o noua pasare. Vechile obiceiuri de comunicare trebuie sa moara pentru a face loc magiei cuvantului si gandului.
Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Fecioara este Mercur retrograd in Fecioara (Amintim ca retrogradatia lui Mercur dureaza noua (9!) saptamani – 3 inainte in penumbra si 3 dupa perioada efectiva..., deci gandeste de trei ori inainte de a lua o decizie...) ...Eclipsa in fuziune cu Jupiter in Fecioara ce pare a fi la prima vedere o raza de speranta dar in realitate, Mercur retrograd ne conduce catre tot ceea ce este gresit in viata noastra si trebuie rezolvat. Pana pe 22 septembrie 2016 suntem la scoala de corectie a lui Mercur retrograd in Fecioara ce poate fi de fapt o perioada magica in care invatam sa rezolvam multe situatii neclare din viata noastra, intr-un fel putem revizui trecutul, putem intregi situatiile neterminate, ne putem reconecta cu persoane din trecutul nostru. Luna septembrie lucreaza cel mai bine pentru rezolvarea unor situatii din trecut, apoi, incep schimbarile majore, nu poti merge pe o cale noua cu lucruri lasate neterminate. Folositi aceste momente ca un pas catre deslusirea unor lucruri care pana acuma nu aveau un raspuns.
Aceasta Eclipsa de Soare pe gradul 9:21 Fecioara face un aspect de sextil cu Ascendentul in Scorpion pe gradul 9:57. Un Ascendent in Scorpion sugereaza adesea schimbari bruste de destin, mari fluctuatii dar uneori aceste schimbari pot fi insotite de un noroc providential. Este timpul in care vom simti o dorinta imensa de a cerceta misterele vietii, spiritualitatea, subconstientul, dar pot aparea si multe obstacole din amestecarea materialismului cu spiritualitatea. Cred ca aceasta eclipsa care aduce intr-un fel intunericul este pe lungimea de unda cu ascendentul in Scorpion care iubeste si el intunericul, misterul, si inclin sa cred ca forta vitala indusa de acest ascendent ne poate apropia de Dumnezeu, de Univers, de Sursa, intr-un fel ne poate da forta necesara pentru a merge mai departe ... Cum Scorpionul este intens, tine pica pe oameni si nu iarta prea usor poate a a venit timpul sa iertam, sa nu mai fim suparati pe nimeni, “iarta-te si iarta“ este indemnul major al acestei Eclipse in aspect benefic cu Ascendentul in Scorpion.
Eclipsa de Soare in primul decan din semnul Fecioarei poate aduce grele incercari publice, calamitati, boala a unui sef de stat.
Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu schimbari importante, ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate, surprize de tot felul. Aceasta Eclipsa de Soare in Fecioara are o influenta deosebita asupra semnelor mutabile –Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare( nascuti in jurul datei de 1, plus minus cinci zile).

Surse:
Adriana Tudosa
Jennifer Hoffman
Foto: Vio

Niciun comentariu: