Conform ultimelor
cercetări, se poate spune că
guma de mestecat este la fel de toxică precum o ţigară. Dar hai
să vedem din ce cauză s-a ajuns la această concluzie atât de intrigantă. Întreg
adevărul este însemnat pe etichetă oricărui pachet de gumă de mestecat, după
cum urmează:
1. Bază de gumă
Dacă te-ar întreba
cineva dacă vrei să mesteci o bucată din anvelopa unei mașini, ce i-ai
răspunde? Cu siguranță că răspunsul ar fi unul negativ. Baza de gumă este un
amestec de elastomeri, plastifianți, materiale de umplutură, și rășină. Un alt
ingredient cheie mai este și acetatul de polivinil, care mai este cunoscut
drept lipici de
tâmplărie. Acestui amestec i se mai adaugă și ceară de parafină,
care este un extras din petrol. Oare este sănătos să mestecăm plastic, petrol
și cauciuc? În timpul actului de mestecat aceste substanțe se infiltrează
inevitabil în organism.
2. Aspartamul
Există numeroase
studii care indică aspartamul ca fiind o substanță cancerigenă. El este un
înlocuitor al zahărului și este una dintre cele mai toxice produse pe care le
putem consuma. Aspartamul se regăsește în foarte multe produse cu “zero
calorii”, dar s-a demonstra că pe termen lung, din cauza acidității, consumul
de aspartam produce obezitatea.
3. Ulei hidrogenat din amidon și cocos
Hidrogenarea este
un proces chimic prin care se adaugă atomi de hidrogen unui ulei nesaturat
pentru a deveni saturat. Acest lucru se face pentru a mări termenul de
valabilitate al unui produs. Acest proces crează și acizi grași care sunt
adevărate bombe pentru organism.
4. Coloranții
Dioxidul de titan
este folosit în special în cremele pentru protecția solară, dar este introdus
și în compoziția gumei de mestecat. Cercetătorii susțin că această substanță
este cancerigenă și trebuie evitată. Pe lângă acest colorant, mai sunt folosiți
și alții la fel de periculoși.
5. Sorbitol,
manitol, maltitol
Aceste substanțe
sunt extrase din zahăr, dar fiind modificate ele sunt considerate că nu mai conțin
zahăr. Aceste substanțe chimice produc efecte adverse asupra organismului și nu
sunt indicate consumului.
Ori de câte ori
mesteci gumă creierul crede că se consumă alimente și în acel moment
semnalele pentru stomac, pancreas și ficat sunt emise. Enzimele sunt astfel
eliberate în speranța că nutrienții vor fi absorbiți, dar practic nimic nu se
întâmplă. Acest proces, repetat de nenumărate ori, poate produce disfuncții în
organism, care pe termen lung vor aduce complicații iremediabile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu