Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 aprilie 2012

Daca E-urile ar fi interzise, 75% din producatorii de mezeluri ar da..

 Trei sferturi dintre producatorii de mezeluri ar iesi de pe piata daca nu s-ar mai folosi E-uri. Motivul? Produsele n-ar mai rezista mult timp pe
raft, aditivii prelungind termenul de garantie intre 30 si 60 de zile, "in functie de modul de productie". "Capacitatea de productie iti permite sa produci zilnic pentru o perioada mai mare. Daca nu se folosesc aceste E-uri alimentare, care sa mareasca perioada de valabilitate a produselor, nu se mai poate vinde la capacitatea
de pana atunci. Astfel, productia se reduce, iar daca nu se mai obtine profit esti obligat, la un moment dat, sa inchizi societatea", a explicat
presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSI), Dragos
Frumosu, intr-o conferinta de presa.
Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii sustin ca sunt multe companii care
in prezent lucreaza la diminuarea numarului de E-uri. "Avem tehnologii pe
care le-am achizitionat ca sa nu mai lucram cu atatea E-uri . De circa un
an, America si Europa cauta solutii pentru diminuarea numarului de E-uri. In
prezent gasim solutii pe piata, de a folosi nitritul din plante, din
radacinoase, si de a-l elimina pe cel chimic", spune presedintele Asociatiei
Romane a Carnii (ARC), Radu Timis.
Pe de alta parte, "industria nu poate functiona fara partea de aditivare,
partea de conservanti". "Taranul nu va vinde niciodata la Carrefour, nu este
intr-un sistem de distributie, nu poate sa aiba un pret competitiv in piata
si un termen de valabilitate, doar industria poate face acest lucru", a
declarat Timis.

Mezelurile romanesti nu sunt diferite de ceea ce se vinde sau se produce in
Uniunea Europeana
"In ultima perioada ne-au scazut dramatic vanzarile, cu circa 20 de
procente, din cauza perceptiei gresite a consumatorilor vizavi de productia
si industria romaneasca a carnii. Aceasta perceptie pleaca de la faptul ca
acei specialisti - nutritionisti - stiu si isi spun parerea asupra
compozitiei unui produs, dar nu prezinta niciodata dovezi clare care sa le
sustina afirmatiile. Mezelurile vandute pe piata interna nu sunt diferite de
ceea ce exportam sau de ceea ce se produce in Uniunea Europeana", a mai spus
Timis.
Reprezentantul ARC considera ca declansarea campaniei denigratoare asupra
mezelurilor romanesti este corelata cu obtinerea acordului de a exporta in
UE, incepand cu anul 2012.
"Imediat dupa succesul inregistrat la inceputul acestui an referitor la
reluarea exportului de carne proaspata de porc in tarile UE a inceput o
avalansa de informatii negative potrivit carora produsele noastre nu sunt
bune. Cred ca deranjam o parte din marii producatori europeni din punct de
vedere al competitiei, pentru ca au scazut importurile din UE si de la luna
la luna cresc exporturile noastre pe piata UE", a subliniat Radu Timis,
potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, industria de procesare a carnii din Romania are in
prezent 200 de unitati agreate pentru export in UE, schimburi
intracomunitare cu 18 tari si 20.000 de angajati direct si in jur de 500.000
oameni integrati in industrii colaterale. De asemenea, 95% din ceea ce se
consuma din aceasta industrie este produs romanesc, valoarea pietei fiind
estimata la 1,2 miliarde de euro".
.........

p.s. Poate ca "producatorii de mezeluri" nu stiu inca, dar vanzarile scad si
datorita deciziei unor oameni de a renunta total si definitiv la a mai
consuma carne, indiferent de este din import sau din export . Faptul ca nu
au scazut total vanzarile se datoreaza doar faptului ca oamenii nu stiu, nu
ca nu vor! Si "ei" ar trebui sa stie ...si, cu toate acestea, nimeni nu are
ceva cu "ei", sa urmareasca sa le faca vreun rau, ci pur si simplu asta este
efectul firesc al trezirii din anestezie, si momentul incetarii manipularii
si sacrificarii animalelor!
Popescu Nela, March 20, 2012
http://ro.stiri.yahoo.com/daca-e-urile-ar-fi-interzise-75-din-103700932.html

Niciun comentariu: