Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 iunie 2018

SMOCHINUL


Imagini pentru poze cu smochin
SMOCHINUL - trasatura definitorie - SENTIMENTALISM.
SMOCHINUL - este de natura practica.
Anul acesta - 11 iunie 2018, h.0.42 - 21 iunie 2018, h. 11.54, Soarele in Gemeni.
Si - 12 decembrie 2018, h. 4.19 - 22 decembrie 2018, h.0.10, Soarele in Sagetator.
Decada Smochinului se afla in Gemeni si in Sagetator in oglinda. Smochinul din Gemeni capata caracteristicile Gemenilor, cel din Sagetator din caracteristicile acestuia.
Decada Smochinului ne ofera posibilitatea de a constientiza ca nimeni nu respira in locul nostru si nici noi nu putem respira in locul altcuiva. Asadar - La o Re Spiratie cat mai constienta!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smochinul impresioneaza nu atat prin frumusete (caci ii lipseste armonia si rafinamentul trasaturilor), cat prin personalitatea sa aparte. Acest copac nu e prea rezistent, el are nevoie de o ambianta plina de caldura si de multa atentie din partea celorlalti, orice alt mediu fiindu-i fatal. Sentimentele sale (ca si fructele pe care le ofera celorlalti) sunt in general dulci, siropoase si trebuie luate ca atare, fara corective majore, caci au marea calitate de a fi totusi sincere. Nativul este plin de complexe, nu e foarte increzator in fortele proprii si e supus la tot felul de solicitari, subiective sau obiective. Cert e ca n-are nici un moment de liniste sufletesca si ca este adesea imprevizibil. Salvarea sa (ca o asigurare pe viata) ar reprezenta-o o persoana care sa-l inteleaga si cu care sa intemeieze o familie armonioasa in mijlocul careia sa se afle la adapost de accidentele cotidianului. Are excelente calitati pragmatice si atunci cand reuseste sa le valorifice isi va putea intemeia o situatie materiala infloritoare. Smochinul nu va abuza niciodata de alţii, ci va fi intotdeauna onest si fidel.
Dragoste: cu conceptii destul de filistine, are nevoie de cineva cu care sa se simta bine, total dezinhibat, eventual o persoana mai nonconformista. La caldura unor sentimente profunde se va dezvolta de minune si va fi tipul ideal pentru o casnicie.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SMOCHINUL (ultima decada a Gemenilor si Sagetatorului) este blandul sentimental. Reactionand dintr-o comoditate caracteristica, cautand a inflori pe deplin fara prea mari eforturi, ajunge la compromisuri cu propriile slabiciuni. Are totusi suficienta luciditate pentru a rade pe propria socoteala. Nu impresioneaza si nici nu trece neobservat. Smochinul din Gemeni accepta numai ce este rational, vehiculand sentimente ce nu ies din medie. Smochinul din Sagetator se ilumineaza cand celalalt ii ofera libertatea de a trai in voie.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Smochinul (Ficus carica) este un arbore sau un arbust din familia Moraceae, una din numeroasele specii ale genului Ficus. Originar din Asia sud-occidentala, creste sub forma salbatica si in zona Marii Mediterane.
Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om
In Romania, Smochinul creste in zona Dobrogei, Banat, sudul Olteniei, N -V Transilvaniei.
De marime medie, creste pana la inaltimi de 7-10 metri, uneori chiar mai mare, pretentios la calitatile terenului, cresterea lui este lenta. Frunzele sunt cazatoare, de 12–25 cm lungime si 10–18 cm latime, foarte lobulate, formate din 3–5 lobi, scoarta este neteda si de culoare gri. Smochinul produce un latex iritant (suc laptos).
Smochinii fac uneori chiar 3 recolte pe an. Pot trai pana la varsta de 80 de ani.
Fructele smochinului sunt clasificate dupa varietati si anotimpuri: smochine albe, smochine regina, smochine negre si de primavara.

sursa - si... ZODIAC UNIVERSAL _ DORIAN GREEN
- si... AGENDA _ TITI DOCHIA _ COLECTIA 17 _ ELTA UNIVERSITATE
- si... WIKIPEDIA

foto: sursazilei.ro


Niciun comentariu: