Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 ianuarie 2016

Energiile lunii ianuarie 2016

A trecut un pătrar lunar de la faza de Lună Nouă în Capricorn – duminică, 10 ianuarie 2016 (ora 03:31, ora României), moment în care Luna s-a aliniat cu Soarele, la 19 grade în Capricorn – este o perioadă bună pentru a pătrunde în interior și semăna tot ce vrem să înfăptuim în următoarele 28 de zile. (Amintim că până în 9 februarie, conform Zodiacului Chinezesc, suntem în anul Caprei de lemn (guvernator-Jupiter n.n.).
Cea mai înaltă vibrație a Capricornului este dezvoltarea responsabilității, ingeniozității, încrederii, cunoașterii de sine și aptitudinii de a stabili obiective realiste și granițe sănătoase. Urmează o perioadă ideală pentru a lucra la dezvoltarea maturității și a simțului realității. Ne pregătim pentru viitor, luându-ne angajamente hrănindu-ne visele în mod realist... Cel mai bine ar fi să ne concentrăm pe stabilirea de obiective pe termen lung, practice și realizabile, și realizarea lor pas cu pas. Forța interioară și încrederea de sine rezultă aproape în totalitate din înfruntarea dificultăților. Capricornul știe că obstacolele fac parte din viață, ele ne arată locul în care avem ocazia de a deveni mai capabili - și locul în care nu mai suntem aliniați cu realitatea adevărului nostru lăuntric. Unde e obstacolul? Ce anume ai putea da la o parte din drum?
Vibrațiile joase ale Capricornului au de a face cu dominarea, acest lucru se poate manifesta ca dorintă de a câștiga cu orice preț sau dimpotrivă, ca renunțare la puterea și autoritatea noastră de frică că-i vom domina pe ceilalți. Întrebați-vă: Unde am căutat aprobare sau permisiune? Unde am nevoie să stabilesc obiective realiste și să le respect?
Această Lună Nouă se aliniază cu Pluto din Capricorn și cu Mercur (avem deci, patru planete în același semn - Stelium,  incluzându-l și pe Mercur retrograd din Capricorn). Cuadratura dintre Luna Nouă și Pluton transmite un mesaj extrem de puternic despre percepția pe care o avem asupra realității fizice – timp și spațiu - și (din nou) relația noastră cu puterea. Altfel spus, devenim cetățeni planetari responsabili, maturi, în timp ce ne onorăm individualitatea – producem o schimbare, una câte una, chiar și atunci când avem impresia că suntem prea mici ca să creăm o chimbare importantă de unii singuri. Indiferent cât de mică poate părea, orice undă mișcă ceva, schimbă ceva...
Luna Nouă face și sextil cu Chiron din Pești și trigon cu Jupiterul retrograd/staționar din Fecioară. Aceasta reprezintă o ocazie de vindecare - și de a ne da voie să fim umani în timp ce înaintăm spre realizări lumești mai pline de sens, mai importante. Vedem tabloul de ansamblu și avem mai multă flexibilitate. Ce-ar fi dacă a-ți fi productivi și blânzi cu voi înșivă, în același timp? Dat fiind faptul că Saturn guvernează Capricornul, alinierea Venus/Saturn în Săgetător  joacă și ea un rol important în această lună. Avem ocazia de a alege cum ne raportăm la adevărul mai înalt, prin analizarea și clarificarea felului în care valorile, angajamentele și prioritățile noastre se aliniază cu el (același lucru ar putea fi valabil pentru relația noastră cu un sistem de credință anume). Ce-ar fi dacă ați alege o relație care e profund aliniată cu cine sunteți cu adevărat și nu cu cine ar trebui să fiți sau cu cine a-ți fost?
Ce lucru, care izvorăște un pic mai mult din inimă decât din minte decât din minte, ați putea înfăptui? Când vă simțiți cei mai fericiți? Ce-ar fi dacă v-ați dedica cu 5% mai mult lucrurilor, oamenilor și aspectelor din viața voastră care vă fac fericiți? (Sonja)
O scurtă paranteză: Anul 2016 și numărul 9
Ianuarie este luna cu cifra 1, într-un an cu cifra 9 (2+0+1+6 = 9) și vibrația ei este 10, noi începuturi care se construiesc pe sfârșituri și pe încheierea definitivă a trecutului. Numărul 9 este format dintr-un cerc și o inie, din 0 și din 1. Zero (0) este nimicul care reprezintă totul, 1 este acțiune ași mișcarea. Cifrele 1 și 0 sunt elemente de bază în programare, cele două mici comenzi care fac posibilă lumea noastră tehnologică; toată tehnologia este construită pe 1 și 0. Trebuie să avem congruența, reprezentată prin completarea lui 0 înainte de a primi invitația la acțiune a lui 1.
Dacă aveți Ascendentul sau alte planete în una din pozițiile 17-21 grade în Capricorn, Balanță, Berbec sau Rac, e posibil să simțiți mai intens efectele ale acestei Luni Noi.
P.S. Jupiter retrograd (din 7 ianuarie), devine un jucător important - mai mult în interior decât în exterior, pentru următoarele câteva luni, până în iunie 2016. Este karma instantanee prezentată pe o tavă de argint celor care cred că legea spirituală nu li se aplică lor. Cu Jupiter în Fecioară, o locație foarte spirituală, Nodul Nord (destinul auto-creat) apropiindu-se și el de Fecioară, cuadratura cu Saturn în Săgetător (semnul lui Jupiter) și Neptun în opoziție, nu este vorba despre o luptă între spiritual și material, este vorba despre impunerea legii spirituale în lume, introdusă de cei blânzi , cei care sunt conștienți de sine. Salvarea noastră providențială vine din faptul că toate aceste planete se află într-un unghi mai degrabă benign/util cu Pluton chiar dacă pătratul Uranus/Pluto este încă în vigoare...
Cât de multe am învățat începând cu anul 2012, și cât de diferită este viața noastră de acum? Ce unelte am dobândit astfel încât să le putem folosi spre a crea acum o viață bogată, fericită și plină de succes? Nu e vorba aici de a avea bani, mai multe obiecte, un serviciu șmecher sau vreun titlu. E vorba despre averea divină, despre bucurie fără limite și realizări pasionante...
Atenți la precauțiile obișnuite în cazul Mercur retrograd (până în 25 ianuarie!): verificați-vă de două ori comunicațiile, în călătorii lăsați-vă ceva timp în plus pentru întârzieri (inclusiv meteo), gândiți-vă înainte să vorbiți, priviți înainte de a trece la acțiune, nu începeți proiecte noi și fiți conștienți de mișcările voastre. Cu Mercur retrograd... îți lași cheile din mână și pe urmă le cauți o oră pentru că vorbeai la telefon, sau te gândeai la ziua de mâine – nu erai atent. Cuvintele care încep cu re se aplică întotdeauna atunci cînd Mercur este retrograd: reconsiderare, relaxare, revizuire, renunțare, reînprospătare și repetare.
Din multe puncte de vedere anul 2015 a fost foarte greu, un fals debut, urmat de multe gafe (istorice, politice, economice, legale), dezvăluiri incredibile, duplicitate, neîncredere, atentate, un război/războaie totuși limitate (la resursele energetice),... Apropo, semne bune - a scăzut prețul petrolului, probabil datorită intrării Iranului pe piață!... În lume, se lucrază intens la implementarea automobilului electric, iar la noi -foraje pentru surse de ape termale (București).
Vă urez ca anul 2016 să fie un an de susținere și creștere, pentru voi și lume !
În Pace și Iubire !
Surse: Sonja și Jennifer Hoffman (traducere: Ana Nicolai, îi mulțumim)
Foto: Viocomsa


Niciun comentariu: