Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 aprilie 2016

GESTIONAREA ECLIPSELOR DE SOARE/LUNA


Până pe 7 aprilie suntem sub influenta descarcarilor/upgradarilor din timpul Eclipselor de Soare/Luna din 9/23 martie 2016. Cum rezonam cu aceste vibratii noi?
Miercuri, 9 martie 2016, la 03:54, Luna se aliniaza cu Soarele la aproape 19 grade in Pesti, marcand inceputul ciclului unei noi luni si de noi eclipse. (Eclipsele au loc aproximativ la fiecare sase luni).
Eclipsele solare  sunt Luni Noi extrem de puternice, ce aduc schimbari de constiinta; in cazul de fata, aceasta se va defasura pe durata urmatoarelor 6 luni.
In timpul eclipselor, Soarele si Luna sunt conectate cu unul din Nodurile lunare – in acest caz Nodul sud – iar eclipsele pe Nodul sud ne pot ajuta sa ne eliberam de energii sau atasamente ce nu mai sunt de folos evolutiei sufletului nostru. Este ca un fel de a redefini ceva cu privire la noi. Eclipsele solare incheie intotdeauna un ciclu de 19 ani si incep un altul. Ele dezvaluie cai spre urmatoarea treapta a evolutiei noastre – le poti considera ca pe niste upgradari ale constiintei. Ultima oara cand a fost o eclipsa de Soare in acelasi grad din Pesti s-a intamplat pe 8 martie 1997.
E posibil sa simtim o rezonanta intre momentul de acum si acea perioada – ceva mai curand „rezonant” decat identic – asa ca gandeste-te la acea perioada: Au existat incheieri si inceputuri importante? Ce anume a fost important pe atunci? Daca ar fi sa existe acum o chemare de a duce acele prioritati la urmatorul nivel, unde te-ar gasi acel nivel urmator?
Daca cauti mai multa ghidare asupra acestei intrebari, ti-as sugera sa te uiti la astrograma ta: casa in care pica eclipsa va indica zona din viata ta pe care esti pregatit sa o duci la un nivel nou de constiinta.
Aceasta Luna Noua/eclipsa de Soare este de asemenea o super Luna, insemnand ca este mai aproape de Pamant; prin urmare, genereaza influente gravitationale si electromagnetice si mai mari asupra corpului nostru fizic si emotional – exercitand o influenta mai puternica asupra psihicului nostru.
Pestii reprezinta ultimul semn din zodiac. Aceasta zodie ne conecteaza cu calatoria noastra spirituala, cu corpul nostru spiritual; este o reunificare cu Sursa/Dumnezeu/Universul/Sinele superior, indiferent cum vrei sa-i spui. Semnul Pestilor, la vibratia sa cea mai inalta, stie cum sa unifice toate dualitatile – el este total constient de unitatea/interconectivitatea dintre toate lucrurile. Exista si o vibratie joasa a Pestilor si anume sentimentul de a fi separat, incapacitatea de a avea incredere in faptul ca suntem intotdeauna intr-un proces de colaborare cu universul, cu Sinele nostru superior, cu intuitia. Iar atunci cand nu putem avea incredere in acestea, intram in starea de frica, de separare, in vibratia inferioara a Pestilor, care poate fi foarte coplesitoare.
Pestele mai inseamna recunoasterea faptului ca totul este energie, totul este conectat si totul este intr-o curgere/miscare continua. Fiecare din noi este asemenea unei picaturi de apa, ce pare sa fie individuala, dar care este totusi o parte din marele ocean al vietii. Suntem suma tuturor partilor: fizica, emotionala, mentala, spirituala... Totul este interconectat si face parte din intreg. Tot ceea ce vedem, percepem, face parte din intreg.
Neptun, Mercur si Chiron sunt si ele in Pesti in momentul eclipsei, amplificand mesajul din partea universului ca este necesar sa trecem de la rational la intuitiv, ca si colectivitate. Suntem invitati sa stabilim o legatura reala cu corpul simtirii noastre si sa ne iertam, pe plan individual si colectiv, „natura umana” si sa ne deschidem inima. Deoarece si Chiron este prezent pe Nodul sud, reprezentand vindecatorul ranit – ranile, nesigurantele, limitarile noastre. Desigur, ca fiinte umane le avem pe toate acestea. Asa ca e necesar sa ne iertam pentru faptul ca nu suntem „perfecti”, in sensul ca vrem sa ne percepem ca fiind perfecti. E necesar sa ne deschidem deci inima, sa pasim spre noi insine cu iubire, cu inima deschisa, cu acceptare si compasiune. Odata ce putem face asta la nivel individual, o putem crea mai usor si in plan colectiv. Dar e necesar sa se intample mai intai cu fiecare dintre noi.
Un alt aspect al eclipsei este cuadratura in T – Saturn din Sagatator este planeta centrala a acestei cuadraturi in T. O parte din acest aspect ne invita sa ne analizam credintele depasite, de exemplu daca ai o credinta despre timp... pentru mine, una dintre ele este ca nu am suficient timp in cursul zilei. De fapt a fost, caci am descoperit ca am suficient timp la dispozitie. Uau, m-am simtit coplesit. Si a trebuit sa ma intreb: „Chiar este adevarat, ceea ce cred? Sau doar o creez singur? Ne creem aceasta realitate ca nu exista timp suficient, pentru ca spunem iar si iar ca nu avem timp suficient?
Si m-am mai intrebat ceva: „Imi umplu ziua cu tot mai multe lucruri de facut, astfel incat sa nu fiu/fim in contact cu sentimentele mele/noastre?” Prin urmare, nu am nevoie sa fiu in contact cu intuitia mea, cu Sinele meu superior, cu alte lucruri din viata mea cu care nu vreau sa fiu? Si de ce nu vreau sa fiu cu acele lucruri? De ce imi este atat de incomod sa reduc ritmul si care este frica legata de acest lucru? Si ceva este starnit, atunci cand te simti incomod din cauza a ceva. Ce anume mi-e teama ca se intampla atunci cand iau contact cu corpul meu emotional, cu corpul meu intuitiv, atunci cand stau cu mine? Mi-e teama ca nu voi mai avea control? Ca va trebui sa renunt la el? Prin urmare, a fost vorba de a analiza ceea ce se afla sub acest atasament, sub acea convingere pe care o aveam. Analizeaza-ti asadar gandurile care se tot repeta in cursul zilei, ce fac parte din sistemul tau de credinte, intrucat te gandesti iar si iar la aceleasi lucruri. Ele fac parte din ceea ce tu consideri ca este adevarat si fi sincer cu tine, intrebandu-te de ce anume te temi. Ce anume eviti in viata ta? Observa cu blandete aceste ganduri repetitive. Ai compasiune pentru tine pentru ca aceste ganduri repetitive fac parte din conditionarea ta. Ele provin de la o varsta timpurie, cand erai foarte mic.
„Trebuie sa facem ordine in foarte multe lucruri, eliberandu-le pe cele invechite, in moduri tangibile... si asta ne face sa ne simtim BINE. Probleme nerezolvate,... lanturi care se desprind in locuri in care nici macar n-am stiut ca suntem legati. Ajungem in punctul din care am plecat (din prima noastra viata!), ceea ce inseamna ca acum putem vedea cu foarte multa claritate tot drumul pana in punctul de inceput al creatiilor noastre karmice, radacinile ranilor noastre de baza ce au provocat vieti de suferinta.” (Lauren Gorgo)
O credinta gresita este aceea ca suntem separati unii de altii, ca nu suntem conectati intre noi, cu universul. In urmatoarele 6 luni avem asadar sansa sa cercetam aceste credinte diferite de a fi cu noi insine, care nu ne mai servesc, care ne limiteaza. Si aminteste-ti ca aceste ganduri repetitive nu reprezinta cine esti tu; ele reprezinta doar conditionarea ta si nu adevarul. E foarte important  de retinut acest lucru – ca aceste ganduri nu reperezinta adevarul.
Eclipsele sunt un moment in care sa ne clarificam si sa ne afirmam calea cea mai inalta. Cu Nodurile Lunii in Fecioara si Pesti, sintem invitati sa simplificam viata oricand este posibil, aducand iubire in tot ceea ce facem si traim – intregii noastre fiinte, zi de zi. Este probabil sa simtim o eliberare si o recalibrare: vor fi sterse coduri „vechi” si va fi descarcata o programare noua – in special in ce priveste inteligenta emotionala si intuitiva, in ideea de a fi conectati cu tot ceea ce exista. Atunci cand ne reprimam sau ne negam sentimentele si darurile intuitive suntem in vechea paradigma, facand parte din vechea programare, vechea conditionare. Iar acum avem aceasta ocazie favorabila de a pasi in aceasta paradigma noua, in acest loc nou in care sa nu ne mai reprimam si negam sentimentele si darurile intuitive si in care ne conectam mai total cu inima noastra, cu iubirea.
Invatam ca „corpul simtirii” noastre este la fel de valoros ca si „corpul fizic si mental”. Nu e nicio rusine in a simti lucruri, in a fi sensibili, imaginativi si amabili – nu doar cu oamenii pe care ii iubim, dar si in mod public. Hai sa permitem sentimentului si sensibilitatii sa fie puterea noastra.
Permitem sentimentului si sensibilitatii sa fie puterea noastra. Doar 5% din totalitate, conteaza enorm.
Oamenilor li s-au spus de catre alti oameni sau de catre societate: „Nu plange! Fii tare!” E necesar sa acceptam totalitatea a cine suntem, inclusiv corpul nostru emotional; daca nu ne putem schimba perspectiva, de la „esec si repros” la „crestere si invatare”, avem acum o ocazie favorabila de a face un salt cuantic in evolutia noastra individuala si colectiva. Deoarece paradigma bazata pe frica se refera in totalitate la esec si repros. Iar paradigma (= exemplu, model, pilda, invatatura) bazata pe iubire se refera la crestere si invatare – cum avansam la nivelul urmator de evolutie. Retine ca o transformare a 5% din totalitatea fiintelor umane din aceasta lume ar declansa o transformare durabila pentru colectivitate. Doar 5% care fac acest lucru. Voi fi oare unul dintre cei 5%? Ce s-ar putea schimba daca mi-as da voie sa plutesc cu curentul, in loc sa lupt impotriva lui?
Pe cat posibil, in ziua eclipsei da-ti voie sa fi intr-o stare tacuta, receptiva. Daca poti, in zilele dinaintea si dupa eclipsa, mediteaza, fa plimbari in natura, activitati creative sau spirituale – orice te ajuta sa patrunzi in fiinta ta si sa stabilesti legatura cu divinitatea ta launtrica, cu centrul iubirii tale. Daca ai grija de o ruda bolnava, ori esti bolnav sau esti la serviciu fa din cand in cand pauze de 5 minute in care sa te linistesti sa fii cu tine insuti, cu Sinele tau intuitiv.
Este necesar sa ai o „inima deschisa” in urmatoarele 6 luni. As putea „sa dau voie la ceea ce apare” in viata mea fara a-l pune sub semnul intrebarii, fara a-i rezista si a actiona impotriva lui?
A avea o inima deschisa nu inseamna a „nu lua atitudine” sau a fi „o cârpă de om”, ci inseamna pur si simplu sa actionez dintr-o stare de iubire fata de mine si altii. Atunci cand mergem pe drumul nostru cu inima deschisa, intreprindem actiuni care sunt aliniate cu noi, cu sinele nostru intuitiv – si ne facem cunoascute granitele si chiar iesim din situatii...
Cu alte cuvinte: indiferent ce faci, actioneaza cu iubire, decat din frica. Fii total constient de momentele in care actionezi cu iubire si in care actionezi cu frica. Da-ti voie sa le vezi sa le observi cu iubire, cu bunatate. Este ca un proces care e nevoie sa-l deprindem din nou. Fiecare decide chiar acum daca vrea sa faca acest lucru.
De acum... pana pe 7 aprilie,  cand se incheie perioada eclipselor, da-le voie noilor modele sa se descarce, ramai centrat si fa tot posibilul sa te impamantezi din interior. Respiratie constienta, flexibilitate si usurinta in a te adapta la ceea ce se intampla in jurul tau. Fi un observator al corpului emotional si mental da-le voie sentimentelor sa se miste prin corpul tau. E vorba doar de energie. Nu ai de ce sa te temi, nu trebuie sa sa-ti fie teama de viitor. Aminteste-ti ca toate acestea se intampla spre binele nostru suprem si fac parte din procesul nostru evolutiv – in patru saptamani se incheie descarcarile...

Sonja Francis

Niciun comentariu: