Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 februarie 2016

Avertisment: Cea mai recenta escrocherie de pe glob - industria apei imbuteliate in recipiente din plastic (PET)

Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miză extrem de mare. Oamenii sunt priviţi ca simpli pioni, neajutoraţi, transformând în marfă substanţa primordială a planetei. Mai jos urmăriți un documentar cutremurător, despre escrocheria secolului, in ceea ce priveste APA IMBUTELIATA,  care ar trebui sa ruleze pe toate posturile de televiziune.
De asemenea, testele facute apei imbuteliate de catre laboratoare independente au relevat prezenta, in asa-zisa apa pura, ce ne este vanduta de aproape de 2.000 de ori mai scump decat apa de la robinet, a altor compusi toxici, gen toluen sau stiren sau bisfenol A (BFA), resposabili, printre altele de probleme reproductive la ambele sexe, mutatii genetice si implicit de proliferarea cancerului.
Pana in anul 2030, doua treimi din populatia lumii nu va mai avea acces direct la apa, se arata intr-un documentar despre cum multinationalele storc bani si din piatra seaca. Industria apei imbuteliate are, in ultimele decenii, o miza extrem de mare. Banca Mondiala estimeaza piata mondiala de apa potabila la peste 800 miliarde de dolari.
Majoritatea reclamelor leaga notiunea de sanatate de apa plata, o asociere care, dupa cum demonstreaza numerosi cercetatori neafiliati corporatiilor, este falsa, in primul rand din cauza recipientilor de plastic, care modifica indicii calitativi ai apei de izvor. Cand aceasta este captata de la un izvor autentic si nu este apa de la robinet reciclata!

Uneori, apa e mai sigura de la robinet!
Specialistii in nutritie atrag atentia ca apa imbuteliata poate fi mai nesanatoasa decat apa de la robinet, care este, oricum, trecuta printr-un proces de filtrare. (Expunerea la soare ori depozitarea apei in PET-uri peste 10 zile este, de asemenea - nociva n. c.). In plus, apa imbuteliata costa cam de 2000 de ori mai mult decat apa de la chiuveta. (In SUA companii ca Nestle, Coka-Cola sau Pepsi platesc cca. 6-11 centi si vand cu pana la 6 dolari galonul de apa imbuteliata. n.b.)
In SUA, se cumpara mai mult de jumatate de miliard de sticle de apa in fiecare saptamana. Celebra actrita Demi Moore nici florile nu si le uda cu apa de la chiuveta, incredintata ca acestea s-ar vesteji.
Toate marile orase ale lumii cheltuiesc milioane de dolari pentru a elimina sticlele din plastic pe care le aruncam. Daca acesti bani ar fi folositi pentru imbunatatirea sistemelor actuale de distributie a apei, am putea scapa de obsesia apei imbuteliate. Excursiile pana la izvoarele naturale ar contribui la sanatatea organismului. In Romania, consumul de apa imbuteliata pe cap de locuitor variaza intre 40 si 42 de litri pe an. Romania este a treia tara, dupa Franta si Italia, ca potential de exploatare a resurselor naturale de apa.
Un film documentar, realizat de Stephanie Soechtig, urmareste marea afacere a apei imbuteliate si dezvaluie modul in care marile corporatii din industrie afecteaza cu brutalitate viata comunitatilor.
Scuta completare la articolul de mai sus:
 75 % din suprafata planetei Pamant este acoperita cu apa, din care doar un procent (1%) este
POTABILA, dulce.
Mark Twain: „Wisiki-ul este pentru baut, iar apa petru luptat!”
Mahatma Gandhi: „Este suficienta apa pentru necesitatile umane, dar nu pentru lacomia umana.”
Ruth Caplan: Coordonator national/Apararea apei necesare vietii/Alianta pentru democratie (SUA) - „Banca Mondiala apreciaza valoarea pietei mondiale a apei, la 800 miliarde dolari (sic!). E o cantitate imensa de bani.”

https://youtu.be/eemfiATI898

Sursa: infoalert
foto: Viocomsa

Niciun comentariu: