Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 mai 2015

CE ESTE RUGACIUNEA, CREDINTA ORI BISERICA?

"... Cea mai pură şi originală rugăciune este cea pe care o realizezi prin cuvintele tale, prin experienţa ta. Actul de a repeta o rugăciune este total inadecvat fiindcă repetarea unui text determină suprimarea vibraţiei ceea ce, de altfel, este un alt fel de păcat şi o lipsă de imaginaţie, de creaţie. Rugăciunea este o necesitate codificată printr-o formă şi formulă mentală. Dar cu imaginaţia şi anestezia aceasta nu prea merge, trebuie să fim curaţi la propriu şi la figurat. Cum vine şi aceasta? “La propriu” se referă la corpul fizic, la sănătate, iar prin “la figurat” ne referim la aspectele subtile ale psihicului şi spiritului...
Credinţa nu are nimic comun cu religia, aceasta este o instituţie, un sistem de organizare, desigur gestul contează, credinţa este un tot în toate şi este ceea ce suntem şi mai ales când putem fi mai buni şi mai frumoşi...
... Biserica trebuie să fie ca natura, ca pădurea şi câmpia, ca marea şi munţii, să respire frumuseţea creaţiei şi a păcii, a culorilor şi luminii cosmice, nu o hrubă întunecoasă unde mişună fel de fel de stafii îmbrăcate în negru. De unde atâta nebunie de a confunda pacea cu urâtul şi cu teama, iubirea cu ura şi cu răzbunarea?
Urmează să ne trezim, să ne dezmorţim din acest coşmar, lucrurile urâte vor fi uitate fiindcă ele nu fac parte din prezent. Încet-încet, fără grabă să ne continuăm Geneza pentru care ne-am oprit, dar în realitate lucrurile unice au mers mai departe pentru ca acum să ajungem aici fără să ne dăm seama..."


STRATEGIA VIETII _  17 M _ COLECTIA 17 _ ELTA _ ION DUMITRESCU

duminică, 24 mai 2015

PORTALUL PENTA-UNITAR din 21 MAI

Despre un nou ciclu mayaş (un nou ciclu Tzolkin), energia christică și Noul Pămînt
Prima oara când am auzit sintagma "Noi suntem cei pe care i-am aşteptat" am simţit o bucurie imensă, pe care corpul meu şi-o reaminteşte ori de câte ori mă întâlnesc din nou cu ea. Asta s-a întâmplat cu mult timp înainte de 2012, pe vremea când l-am cunoscut pe Erik Berglund. El o repeta ori de câte ori avea prilejul, iar asupra mea avea un impact pe care abia în zilele de acum am reuşit să-l descifrez. Mai târziu am aflat că această expresie reprezintă chintesenţa înţelepciunii mayase.
La început am crezut că este doar o expresie frumoasă, interesantă, menită să ne aducă o stare de încredere şi să ne trezească curiozitatea de a afla mai multe despre noi şi despre vieţile noastre trecute. Dar..., nu a fost numai atât. Încet-încet, cu răbdare şi cu delicateţe, energia feminină care urma să se reaşeze în drepturile ei pe Pământ a creat un program pe care l-a aşezat discret în câmpul cunoaşterii de sine şi care a început să ruleze în tăcere, dezvăluindu-şi treptat profunzimea.
De ce îi atribui energiei feminine, această mişcare? Da, e o întrebare bună, numai că nu este acum contextul potrivit pentru o asemenea dizertaţie, dar... curând voi dezvolta şi acest subiect – pe care îl consider cel mai important aspect al vieţii din acum. Oricum, este totuşi locul în care o precizare merită făcută: energia feminină este cea responsabilă de procesul reamintirii ori, ca să descifrăm mai profund adevărul sintetizat de sintagma care a venit acum spre noi ("Noi suntem cei pe care i-am aşteptat"), este nevoie să ne întoarcem în timp, în vremurile îndepărtate, atunci când am ales această minunată Planetă, pentru a începe un nou joc al Creaţiei Divine.
Este evident pentru fiecare dintre noi că serialitatea vieţilor are un curs logic, o direcţie şi un sens. Am plecat dintr-un punct al existenţei şi ne-am stabilit o direcţie, un scop, am construit un vis pe care ne-am propus să îl manifestăm, am intenţionat să ajungem (pe calea dualităţii), la un anumit nivel de înţelegere, să exprimăm atributele divinităţii într-un alt mod, total nou şi extrem de valoros. Am intrat cumva într-un concurs cu noi înşine. Ne-am cunoscut potenţialul şi ne-am înţeles rolul, ne-am definit ţelul (misiunea, menirea), dar ne-am asumat şi aşa-zisele riscuri. În realitate, riscuri nu au existat. Doar mintea duală, antrenată să pună etichete şi să construiască realităţi opuse, le-a denumit aşa, pentru că am acceptat uitarea. Am ştiut, încă de la început, că intrând în această "roată de energie comprimată" (aşa denumeşte Tom Kenyon planeta Pământ, într-unul dintre workshop-urile sale.) vom uita cine suntem. A fost ca şi cum atunci am fost creaţi special ca să populăm această planetă. Adevărul despre noi, experienţele din alte planuri existenţiale, dar şi cele dobândite în fiecare etapă a vieţii pământene, le-am sigilat într-un tărâm ce mai târziu a fost numit Akasha. Ştiam clar că va veni momentul în care vom începe să redescoperim, să despachetăm informaţiile aşezate, cu grijă, acolo.
Noua viaţă pe care am pornit să o creăm şi să o descoperim, în acelaşi timp, şi-a început cursul. Dansul dualităţii a pornit cu paşi mărunţi, într-un ritm lent. Orchestra cosmică ne conducea fiecare mişcare, ne vorbea despre cine suntem şi despre ce urma să învăţăm. Da, timp de nouă cicluri, am învăţat. Am învăţat cum să construim un alt mod de a fiinţa, am învăţat totul, până la cele mai mici detalii. Şcoala Co-Creaţiei este complexă şi presupune multe stagii, până la măiestrie.
Dacă îmbrăţişăm înţelepciunea mayaşă – cel puţin prin sinteza pe care Calleman şi Barbara Hand Clow ne-o dăruiesc – aflăm că am parcurs nouă etape în drumul nostru spre absolvire. Am plecat de la stadiul celular (vezi Stagiile...) şi am încheiat cu cel Universal. In fiecare dintre cele nouă etape, timpul a fost accelerat de 20 de ori. Ritmul dansului a crescut constant, cu fiecare etapă încheiată. Şi aşa, nivel după nivel, am ajuns să încheiem şcoala, să o absolvim cu brio. La sfârşitul lui 2012, după o mica vacanţă de integrare, am păşit pragul Universităţii. Fiecare dintre noi şi-a luat anumite teme pentru masterat şi a trecut la treabă. Procesul învăţării se încheiase şi aveam nevoie să declanşăm procesul de reamintire a cine suntem noi, cu adevărat.

(Stagiile Calendarului Mayas:
1.      Ciclul Celular
2.      Mammalian
3.      Familial
4.      Tribal
5.      Cultural - ratiunea
6.      National  3115 ÎC 394 ani... Low-legea
7.      Planetar 1755 A.D. each daynight 19,7 ani Power-putere
8.      Galactic start  4 ian. 1999 – 360 de zile – Ethika-etica
9.      Universal Co-creatia start feb. 10. 2011; 20 de zile si nopti. (din calendarul maias n.n.)
Frumuseţea este că indiferent ce "specialitate" ne-am ales, cu toţii trebuie să construim Unimea! Orice formă de concurs sau de competiţie a încetat să mai existe. Ne acomodăm destul de greu cu noua paradigmă – bazată pe cooperare – şi cu noile legi ce guvernează Noua Eră, dar altă soluţie rezonabilă nu ne mai stă la dispoziţie.
Acest traseu singuri l-am construit şi tot noi l-am parcurs. Procesul revenirii la trup (serialitatea vieţilor) a fost cea mai de preţ invenţie a noastră, pentru că ne-a dat prilejul să locuim în cele două lumi – cea fizică şi cea non-fizică – şi astfel să putem găsi cele mai potrivite moduri pentru a ne valorifica potenţialul şi a ne trăi visul. Ne-am proiectat holografic un viitor şi am pornit, viaţă după viaţă, spre a-l atinge. Noi am făcut întreaga Lucrare. Este evident acum că noi suntem cei pe care i-am aşteptat. Mayaşii au avut dreptate când au spus asta. Este clar, daaaaa! Uauuuuuu!
Fericită că am ajuns aici, Mama Pământ ne-a făcut un mare dar: a deschis pentru noi o fereastră de timp, pe care să o folosim pentru a ne acomoda cu această nouă dimensiune a conştiinţei în care am păşit. Aici nu putem fiinţa, dacă nu începem să despachetăm adevărul despre noi şi experienţele cumulate pe tot acest lung traseu al devenirii. Asta înseamnă că, odată cu trecerea prin tărâmul care duce spre Noul Pământ, preocuparea noastră cea mai valoroasă este de a găsi mijloacele potrivite pentru a accelera, de această dată, procesul RE-AMINTIRII.
Am înţeles repede, cu toţii, că nu există timp linear, că nu e nimic rău sau bun, că experienţele de orice fel formează comoara noastră "secretă", că noi suntem cei care au creat absolut tot ceea ce există în lumea exterioară (care o reflectă fidel pe cea interioară) – inclusiv suferinţa, bolile, lipsurile de orice fel, dar şi cele mai năstruşnice tehnologii – şi că a venit timpul să ne întoarcem, cu toate aceste bogăţii, spre lumile interioare, acolo unde găsim Sursa Vieţii. Dacă până acum am co-creat (alături şi împreună cu semenii noştri), acum am atins nivelul la care vom începe să CO-Creăm împreună cu fraţii noştri intergalactici, cu ierarhiile Divine, alături de Marele Spirit, de însuşi Dumnezeu. Ne aliniem treptat – dar în ritm accelerat – cu Frecvenţa Geniu.
Noua Viaţă s-a născut, iar Noua Lume îşi deschide din ce în ce mai larg porţile şi ne invită să o populăm. Homo Luminous, Cel Înălţat, va trece cu elan şi curaj prin torus, prin fiecare portal ce se va deschide, va lua calea Adevărului, se va întoarce către Realitate şi va părăsi, pentru totdeauna, iluzia.
Este imposibil de spus cât va dura această mişcare, această translaţie, dar oricum ar fi, este în binele nostru să alegem repede şi pe deplin conştienţi de ceea ce avem de făcut, şi linia de timp pe care ne vom continua drumul. Nu mai putem baleia între vechea şi noua paradigmă. Am ales. cu mult timp în urmă. o anumită direcţie şi a venit momentul să o susţinem. Nu ne mai este permis să stăm pe graniţă. nostalgici, văicărindu-ne că totul s-a schimbat şi nici să privim doar contemplativ (dar şi cu teamă) spre lumea nouă ce ni se deschide. Graniţa devine un loc nesigur, un tărâm minat, în care exploziile pot face ravagii – şi mulţi sunt cei care mai stau, inconştienţi, în aceste zone pline de capcane.
Este bine să ne mişcăm hotărât spre Nou, să simţim Drumul, să ne dăm voie să curgem în fluxul Vieţii, să cooperăm cu ghizii, să ne deschidem către un nou dialog cu Universul şi cu Viaţa.
A venit vremea deciziei finale. Trebuie să ne hotărâm încotro. Jasmuheen spune că, la nivel de suflet 90%, din populaţia globului a spus DA schimbării. De ce mai tragem de trecut, de ce nu lăsăm Viaţa să ne trăiască.... este o bună întrebare, la care cu greu vom găsi un răspuns ce poate fi formulat în puţine cuvinte.

Marea sincronicitate a zilei de 21 mai, care aduce la un loc cinci energii majore, este un semn clar că cronometrul a pornit şi că ne apropiem de linia de sosire. Atât cât am putut şi cât internetul mi-a furnizat date, până acum nu s-a mai întâmplat ca Înălţarea să pice în aceeaşi zi cu Sf. Elena. Să ne amintim cum a reuşit Împărăteasa Elena să găsească Crucea pe care a fost răstignit Iisus şi ce semnificaţie are acest eveniment. Simbolul profund al Crucii ne aduce în conştient adevărul despre moarte şi re-naştere (Înviere), despre trecerea de la personal la transpersonal, despre alchimia interioară. Sfânta Elena reprezintă arhetipul credinţei şi încrederii în Legea Divină, este cea care unifică cele două momente cheie din viaţa lui Iisus, iar Înălţarea este starea cea mai înaltă la care poate ajunge omul Iluminat, este acel nivel al conştiinţei la care fiecare dintre noi a visat.
Cele două simboluri cosmice vin împreună în aceeaşi zi şi creează un vortex unic al cărui energie este amplificată spre cote uriaşe (de neexplicat şi de neînţeles încă pentru mintea umană, din acest moment de evoluţie) de o altă mişcare: este şi ziua în care începe un nou ciclu mayaş (un nou ciclu Tzolkin) – care, oricum, de la sfârşitul anului 2011 se desfăşoară în afara timpului linear (pământean) al dimensiunii a treia. Triada formată de aceste trei tipuri de energii-simbol – Înălţarea, Sf. Elena şi Noul Ciclul Mayaş – se formează la trei zile (trei: simbolul Trinităţii) după ce Luna face conjuncţie cu Soarele pe ultimele grade din Taur (pe 18 mai a fost Luna Nouă în Taur) – ceea ce generează o mişcare a energiilor către direcţii foarte clar definite – şi la care voi face imediat referire.
Ca să întregim mesajul complex al acestui vortex/portal este potrivit să ne aplecăm asupra simbolisticii Lunii Noi (în general), dar mai ales a acestei conjuncţii care are loc în Taur (semn de Pământ care exprimă frumuseţea pământeană, sub toate aspectele ei) şi să ne răspundem la întrebarea de ce acest aspect astrologic are loc tocmai la sfârşit de zodie, pe ultimele grade. Nunta Cosmică – cum mai este denumită întâlnirea dintre Soare şi Lună, care se formează în fiecare zodie în parte, de ceva timp încoace are loc la sfârşitul (şi nu la începutul) zodiei. Această mişcare astrologică este "construită" parcă pentru acest moment de portal şi ne vorbeşte clar despre faptul că, în noua lume în care intrăm, ne ridicăm spre cele mai subtile aspecte ale sistemelor noastre de valori (individuale şi colective), dar asociate cu tot ceea ce înseamnă frumuseţe şi bucurii (plăceri) lumeşti/omeneşti (revedeţi arhetipul Taur), pentru că despre viaţa pe Pământ este vorba – aici aducem spiritul, în materie; aici aducem Raiul, pe Pământ; aici construim! Nu plecăm nicăieri. Înălţarea înseamnă un alt nivel de conştiinţă, nu o evadare din acest sistem.
Pe scurt, aspectul de Lună nouă în Taur ne vorbeşte despre nevoia interioară, autentică şi onestă de a ne restructura şi reconsidera întreg sistemul nostru de valori pentru a ne putea adapta la Noul Pământ, dar şi despre nevoia firească de a ne aborda viaţa pământeană, cu toate aspectele ei, într-o octavă superioară, cu rafinament, eleganţă, decenţă, bun gust şi măsură în toate. Simbolistica acestui moment ne vorbeşte şi despre cât este de important să fim în acord cu energiile universului, cu legile nescrise ale acestuia, pentru că facem parte dintr-un tot, întreaga Creaţie este conectată.
În acest context, energia Lunii în conjuncţie cu Soarele, pe ultimele grade din Taur ne aduce un mesaj foarte clar: ea vine să pregătească momentul 21 mai, să aşeze patul germinativ care să ne asigure o conectare perfectă cu energiile Portalului, dar atrăgând şi atenţia asupra valorilor pe care avem responsabilitatea de a le exprima, pentru a ne putea câştiga paşaportul de care avem nevoie pentru a trece dincolo de dualitate. Frumseţea acestui moment aşa cum se revelează pe bolta Cerului interior este uimitoare. În ziua portalului, pe 21 mai, Luna este în plină creştere, se mişcă spre zodia ei de domiciliu, în Rac, unde ne va aştepta cu braţele deschise. Conexiunea cu emoţiile noastre, cu toate sistemele şi organele de percepţie este pregătită şi activată de energia Lunii, într-o manieră clară, fermă, perfect grăitoare, expresivă şi devine cel mai important dar pe care Universul ni-l oferă în acest moment al existenţei. Emoţia (pusă în mişcare de Lună) reprezintă singurul limbaj real şi autentic prin care putem comunica cu noi înşine, cu ceilalţi semeni şi cu Universul. Este şi motivul pentru care Luna (arhetip al conectării cu emoţiile noastre) ne pregăteşte trecerea prin Portal şi ne aşteaptă dincolo de el.
            La toate aceste evenimente cosmice se mai adaugă un element extrem de important, care aduce Lumină şi acţiune, în tot acest mănunchi de energii. Exact pe 21 mai Soarele intră în Gemeni. Arhetipul Gemeni simbolizează comunicarea sub toate formele ei şi ne vorbeşte despre: schimb consistent de informaţii, cum gândim și cum ne exprimăm, despre puterea cuvântului rostit, despre ingeniozitate şi despre învăţare, despre tact şi înţelegere socială, despre curiozitate ca energie care face din cunoaştere, o dorinţă ce ne mişcă spre alte nivele de înţelegere.
In ultimul timp ghizii mei mi-au îndreptat cu precădere atenţia spre arhetipuri, inclusiv spre cele exprimate de planetele sistemului nostru solar. Dacă aduc aceste elemente astrologice, lângă cosmologia mayaşă îmi este foarte clar că se instalează definitiv întregul pachet de legi ce guvernează Noul Pământ.
Ciclul pregătitor s-a încheiat şi urmează un Ciclu care consolidează Noua Lume. Asta înseamnă că se naşte un flux de energie ce va fi perceput total diferit de fiecare dintre noi în parte, în funcţie de nivelul de alchimizare la care am reuşit să ajungem prin munca noastră individuală, dar şi de gradul de înţelegere a noilor paradigme, pe care Viaţa ni le-a dezvăluit.
Cei care încă se mai aşteaptă să se întoarcă "normalitatea" cunoscută, cei care mai stau în zona de confort şi ţin cu dinţii de vechile obiceiuri şi credinţe (limitative), vor trece printr-o perioadă extrem de dură, vor trece inevitabil printr-un crah existenţial, ce va lua forme din ce în ce mai surprinzătoare. Prin marile provocări cu care se vor confrunta, Universul le mai da o şansă la trezire. Rezultatul depinde de fiecare în parte, de calitatea gândirii, de modul în care relaţionează şi se exprimă, de modul în care se abordează pe sine, de nivelul de respect pentru tot şi toate, de responsabilitatea pe care o manifestă în tot ceea ce creează, într-un cuvânt de calitatea energiilor cu care îşi construieşte viaţa. În fiecare aspect al vieţii individuale şi colective în care se mai află zone de neiubire – în care individul sau colectivitatea mai acţionează din dorinţa de a deţine controlul, mai acceptă în interiorul său judecata, invidia, competiţia, lipsa de respect, etc., iar manipularea reprezintă mijlocul principal prin care doreşte să îşi atingă scopurile –  va avea loc un tzunami devastator.
Cei aflaţi pe calea trezirii şi în plin proces de reamintire, cu alte cuvinte toţi cei care au îmbrăţişat noul, care încep să intre (chiar şi timid sau cu paşi nesiguri) în fluxul noii energii, vor trece printr-o tranziţie în care vor fi nevoiţi să-şi demonstreze măiestria. Ei vor fi puşi în situaţia de a-ţi măsura nivelul de curaj, de determinare şi responsabilitate, de respect şi apreciere şi vor afla repede dacă sunt sau nu în serviciulomenirii şi a Planului Divin. Pentru a face faţă, este nevoie de multă flexibilitate, de atenţie, de onestitate şi sinceritate, de înţelegere a contextului în care se desfăşoară fiecare eveniment prin care trec sau în care se află ceilalţi parteneri de drum. Hotărârile se iau rapid, dar cu luciditate şi discernământ, prin valorificare experienţelor acumulate încă de la Începuturi. Subconştientul devine un element activ, de mare folos, pentru că scoate la iveală tot ceea ce trebuie să ştim. Procesul de Re-Amintire se accelerează, ne Re-Aliniem cu fluxul energiilor cosmice şi ne Re-Calibrăm existenţa. Totul se unifică, râul vieţii curge într-o singură direcţie, spre Unime! Energia Chistică a construit Reţeaua şi aşteaptă să ne Re-Conectăm la ea.
În acest context istoric, unic în existenţă, echilibrul dintre energiile feminine şi cele masculine (Yin-Yang, Sus-Jos, Interior-Exterior, etc.) reprezintă cheia succesului. Atingerea Esenţei Divine nu poate fi înfăptuită decât prin Echilibru. Energia Inimii Trezite este călăuza.
A venit vremea să ne onorăm Drumul şi să ne valorificăm experienţele.
Elena Cocis
foto: piramida mayasa


marți, 19 mai 2015

ANUL CAPREI de LEMN (Jupiter) 2015 - INFORMATII NOI


Anul Caprei de lemn (2015) si al lui Jupiter

Aforismul  anului (propunere): Modestia este direct proportionala cu evolutia! (ELTA)
Anul Nou chinezesc 2015 este al Oii sau Caprei de Lemn (sau al Mielului după Lauren Gorgo, n.n.), aceste animale fiind un simbol chinezesc al păcii, armoniei si seninătății. Anul 2015 este rezervat păcii și compromisurilor și care a început (!) pe data de 19 februarie 2015 și inspiră către prudență și supravegherea granițelor individualității și posesiunilor noastre materiale ori spirituale.
Paranteză:
Conceptul celor cinci elemente dupa Virgil Ionescu din cartea Zodiacul Chinezesc:
O parte fundamentală a filozofiei orientale o reprezintă interdependenţele dintre cele 5 elemente de bază ale vieţii; aceste interdependenţe se împart în două mari categorii:

Interacţiuni determinative (de geneză)

DIN METAL REZULTĂ APĂ

Chinezii asociază metalul cu aurul, dar în acest context el poate fi orice vas sau container care poate conţine apă, aşa încât putem spune că Metalul “domină” Apa. Pe de altă parte, metalul este singurul element care prin încălzire (topire) se transformă într-un lichid (apă).
DIN APĂ REZULTĂ LEMN
Apa aici înseamnă ploaie, rouă care fac ca viaţa plantelor să se dezvolte, deci un proces perpetuu de transformare în Lemn.
DIN LEMN REZULTĂ FOC
Focul nu există ca atare, dar poate fi produs prin arderea lemnului. Astfel putem obţine Foc frecând între ele două bucăţi de Lemn.
DIN FOC REZULTĂ PĂMÂNT
În mod simbolic, Focul reduce totul la cenuşă, care devine astfel parte a Pământului.
DIN PĂMÂNT REZULTĂ METAL
Toate mineralele se extrag din Pământ; generic, metalul se obţine din Pământ.

Interacţiuni condiţionate (de control)
Întreg universul este compus din 5 elemente. Ele se condiţionează reciproc şi sunt interdependente. Astfel:
FOCUL DOMINĂ METALUL
Metalul poate fi topit şi prelucrat, dar numai în prezenţa şi sub influenţa Focului.
APA DOMINĂ FOCUL
Nimic nu stinge mai bine Focul decât Apa.
PĂMÂNTUL DOMINĂ APA
Săpăm canale în Pământ pentru a iriga ogoarele sau construim stăvilare pentru a păstra şi folosi apa.
LEMNUL DOMINĂ PĂMÂNTUL
Copacii şi rădăcinile lor fixează solul şi îşi extrag hrana din pământ.
METALUL DOMINĂ LEMNUL
Chiar şi cel mai mare copac poate fi doborât de lama unui ferăstrău.
Plecând de la aceste axiome, observăm că nu există nici un element mai tare sau mai slab. Ca şi Yin şi Yang, ele sunt dependente unul de altul pentru totdeauna şi sunt egale ca intensitate. Aceste elemente sunt legate prin lanţul vieţii care pune în evidenţă existenţa lor şi nu există nici o luptă pentru supremaţie. Fiecare îşi are locul şi funcţia sa. Chiar şi în corpul uman aceste 5 elemente îşi menţin legăturile lor într-un mod direct, neconvenţional.
În medicina chineză, aceste 5 elemente domină 5 organe importante ale corpului:
METALUL domină plămânii
FOCUL domină inima
APA domină urogenitalele
PĂMÂNTUL domină splina şi pancreasul
LEMNUL domină ficatul
Astfel, de exemplu, dacă există o suferinţă a pancreasului, atunci plămânii sunt şi ei slăbiţi. Dacă rinichii funcţionează prost, atunci ficatul va începe să se deterioreze, ş.a.m.d. Aşa cum semnul lunar sub care ne naştem are o influenţă determinantă asupra personalităţii noastre, tot aşa şi elementul anului îşi pune amprenta asupra stării de sănătate, mai exact, ne indică organul nostru sensibil de care trebuie să ţinem seama. (Am închis citatul).

Horoscopul/Zodiacul chinezesc 2015 este conectat cu lemnul (JUPITER – planeta guvernatoare) si YIN (Oaia /Capra Yin). Elementul Yin ne vorbeste depre primavara, timpul cand noile ramuri se inalta spre cer gratie vigorii redesteptate de catre pamant, de fapt intreaga vegetatie este simbolizata de elementul Lemnului. Lemnul sugereaza preponderenta principiului feminin, creator si al începuturilor de tot felul. Lemnul Yin reprezinta forta prin care noile mladite isi croiesc drum prin pamant, cea datorita careia pasarile abia nascute strapung cu ciocul coaja dura a oului, forta ce îi permite copilului sa îsi faca drum din pantecele mamei spre lume.
În acelasi timp Oaia este un simbol al artei, asociata cu timpuri de liniste, evolutie si dezvoltare, fecunditate. Oaia /Capra poate sprijini vindecarea unor rani ale trecutului provocate de oameni ce au respectat prea putin rasa umana si însasi Viata.
Anul chinezesc 2015 prevesteste unificarea tuturor religiilor, a Credintei în UNIME, in Principiul Unic, caci binele preleva asupra raului, iar Fiii Luminii vor învinge asupra fortelor întunericului si agresivitatii oarbe... Cei buni vor devenii si mai buni, iar cei rai fiind in minoritate au sansa de a învata din experientele/lectiile trecutului, caci Gaia nu mai suporta entitati cu vibratii/intentii joase/josnice si reactioneaza prin respingere/expulzare,.. în felul ei...
...Ducem cu noi doar binele-pozitivul-constructivul-creatia-evolutia, nu raul-poluarea-autodistrugerea cu ganduri dusmanoase/negative - cum doriti sa le spunem – aceia nu mai au loc pe aceasta planeta a Iubirii si Întelepciunii – Geea-Gaia-Terra..., care vibreaza de circa doi în dimensiunea a patra, chiar in dimensiunea a cincea dupa uniii clavazatori... Energia care intra prin RA-Soarele s-a dublat, soarele nostru este un Portal, da, vedeti bine soarele - un PORTAL de energie si tot asa... mai avem multe de învatat/experimentat.

Spre exemplu, cum va fi vremea în Anul lui Jupiter?Din punct de vedere meteorologic, anul lui Jupiter (2015) se exprima sintetic prin AER, UMED si  CALD în USOR exces (coeziune, coordonare). Punct.


Bonus: CATEVA INFORMATII PENTRU CEI NASCUTI/INCARNATI IN ANUL CAPREI

Capra (Oaia)

          Trăsături definitorii: Capricioasă, pesimistă.
          Idealul în viaţă: Să aibă succes.

Capra are o fire dulce, emotivă, capricioasă. Poate fi agreabilă, insistentă, persuasivă, mai ales atunci când vrea să obţină ceva. Asaltul ei este foarte subtil, învăluitor şi în ultima instanţă, va ştii de minune să facă pe victima pentru a-şi culpabiliza adversarul. Este foarte fericită  şi mulţumită atunci când este lăudată şi când se află în centrul atenţiei. Sinceră, sensibilă, blândă şi adesea timidă, pare că cere tot timpul protecţie din partea oamenilor puternici.

Capra (Oaia) este foarte miloasă şi orice suferinţă o impresionează profund. Este o natură iubitoare ce îşi va revărsa afecţiunea asupra părinţilor, familiei şi a copiilor săi. În general îşi doreşte o viaţă tihnită, uşoară şi îmbelşugată, la adăpost de lupte, de conflicte şi de micile mizerii cotidiene.

Are metodele proprii de reuşită, care sunt adesea ocolitoare…
Adaptabilă, deşi se plânge de condiţiile în care trebuie să trăiască, Capra este foarte curată şi îngrijită.

Posibile defecte: Capra este înclinată prin firea ei  spre pesimism, aceasta o va afecta mai mult decât ar fi, poate, cazul. Uneori nehotărâtă, dezorganizată şi împrăştiată.

În dragoste: Devine foarte pasionată şi foarte romantică, aranjându-şi cuibul iubirii cu toate accesoriile necesare.

Profesii: Oaia (Capra) va fi o adevărată creatoare în toate domeniile (artă, ştiinţă, literatură, etc.). Se poate concentra pe deplin în aceste ramuri ale spiritualităţii umane ce sunt în strânsă legătură cu înfrumuseţarea şi îmbunătăţirea vieţii cotidiene. Îi vin “mănuşă” meserii ca: actor, arhitect, inginer, medic, regizor, scenarist etc.

Personalităţi: Thomas Edison; Cristofor Columb; Miguel de Cervantes, Honoré de Balzac; Nicolae Iorga; Franz Liszt; Constantin Nottara, Catherine Deneuve.

Viorel Comsa
Surse: Virgil Ionescu, Zodiacul Chinesesc si site-ul Diane.ro


LUNA NOUA ÎN TAUR, 18 mai 2015, ora 07:13

Actualizare: Suntem in anul Caprei (de lemn, Jupiter), Soarele in Taur, decanul Castanului cel judecator de toti si toate....

LUNA NOUA IN TAUR 18 mai 2015, 0ra 07:13
- Daca nu-mi dai lampa, sa pieri odata cu ea! Il ameninta dervisul si incepu sa bolboroseasca formule magice. La rostirea acestor cuvinte, placa de piatra se ridica si bloca iesirea din grota. Aladin ramase in intuneric, si incepu sa strige catva timp, dar apoi isi dadu seama ca totul era in zadar si ca nimeni nu-l putea auzi. Incepu sa i se faca frig si chiar in momentul in care isi freca mainile cu disperare, din inelul pe care il primise de la dervis iesi un spiridus. Ochii ii ardeau in orbite si tinea mainile incrucisate pe piept. Apoi i se adresa lui Aladin astfel:- Eu sunt spiritul acestui inel si voi satisface dorinta celui care il poarta- As vrea sa ma duc acasa rosti Aladin. Spiridusul nu zise nimic, dar in clipa urmatoare Aladin se gasi acasa cu felinarul in mana si cu inelul pe deget. Ii povesti mamei sale intamplarea ciudata prin care trecuse iar aceasta in timp ce il asculta pe baiat incepu sa curete lampa prafuita. In timp ce lustruia lampa aceasta incepu sa fumege si din fum incepu sa se ridice un gnom.- Eu sunt spiridusul acestei lampi si de azi incepand te voi servi pe tine. Astept ordinele tale!”
Aladin si lampa fermecata
In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile noastre spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile. Cum Luna reprezinta si forma tuturor lucrurilor aici pe pamant, acest moment astral este un timp in care ne putem gandi la forma scopului nostru iar daca deja ne-am gasit acest scop, putem lua in considerare imbunatatirea acestei forme. Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul de pamant al Taurului, aceste ‘inceputuri” sunt legate de bani, stabilitate financiara si emotionala, de lucruri concrete, palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila.
Taurul este un semn fascinant fiind o constelatie foarte, foarte, foarte veche cunoscuta din timpuri imemoriale Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul. Lipsa colaborarii cu divinul poate transforma acest semn in ceva ce vrea sa posede, detina, controleze, critice, devoreze, indiferent de ceea ce este in jurul lui. Taurii prospera, infloresc cand inteleg ca pot sa ofere din timpul lor, din resursele lor personale (timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalti, sa-i ajute pe ceilalti sa intelega notiunea de securitate fizica, materiala, spirituala. Ca un semn de pamant, Taurul vorbeste despre realitati, lucruri tangibile, nu tolereaza falsurile ci iubeste originalul. Din punct de vedere ezoteric, Taurul este semnul cel mai legat de transformarea dorintei personale in aspiratie spirituala ceea ce va conduce in timp la deschiderea celui de-al treilea ochi (ochi de bou) iar iluminarea inunda viata lui.
Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. La nivel de suflet, Luna arata de obicei care modele trebuiesc depasite sau transformate daca vrem sa avansam spiritual. Aceasta lupta pentru a depasi tendintele negative relevate de Luna este “crucea“ ce o purtam iar acuma aceasta cruce ne cere sa ne re-evaluam sistemul de valori. Concentrarea pe dobandirea doar a valorilor materiala, neglijarea dezvoltarii propriei creativitati, dorinta de a poseda lucruri, oameni fara a le permite celor dragi libertatea de a explora viata in termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlati, nu pot decat intari legatura cu pamantul blocand astfel accesul la valorile adevarate, valorile spirituale.
Luna Noua in Taur pe gradul 26:56 activeaza casa XII, o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti. Acuma, trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casa naturala a Pestilor, putem ”inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. Casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Casa a XII este aproximativ o casa de vocatie dar acea vocatie care ne sfinteste sufletul, aici gasim chemarea noastra divina care este total diferita de statutul oferit de casa X.
In casa XII, Dumnezeu lucreaza prin noi pentru ceilalti si asta prin ceea ce sufletul nostru si-a ascuns profund in el trebuind ca mai devreme sau mai tarziu sa descoperim aceste daruri divine care ne aduc faima, renume. Aici invatam ca viata are un scop divin, aici invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, “credinta care poate muta si muntii din loc”. O Luna Noua in casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice, catre intelegerea valorilor spirituale. Dar jocul umbrei este lent si ne putem confrunta cu durerile noastre, cu secretele noastre, cu dusmanii ascunsi. Aici, trecutul, pacatul ne izoleaza, blocheaza, inchide  sau ne uneste cu ceilalti pentru mantuire. Conducatorul astral al acestei lunatii este Venus in Rac, o energie ce sensibilizeaza, da intuitie, sentimente profunde, nevoie de securitate in relatii dar si prioritate pentru familie si tot ce tine o familie in echilibu. Fata noastra astrala ne invata ca dragostea si tot ce se naste din ea are nevoie de securitate si familie dar accentueaza si teama de “ a fi ranita din dragoste “, o teama destul de persistenta. Destul de schimbatori in privinta sentimentelor, putem fi  plini de dragoste, tandrete dar putem fi si indiferenti, tematori. In urmatoara perioada, memoria excelenta dar si intuitia pot speria dar ar trebui sa ne folosim de acest simt intuitiv care ne poate proteja.
Venus in Rac face un aspect de opozitie cu Pluto in Capricorn, ceea ce arata ca aceasta luna noua poate aduce o intalnire semnificativa, iubirea poate fi dureroasa, obsesiva, manipulatoare, transformatoare. Aceasta energie vorbeste despre “totul sau nimic” iar comportamentul manipulator, teama de tradare, lupta pentru putere, bani, sunt posibile acuma. Cartea de vizita a acestui aspect provocator este destul de sugestiva:” ceea ce nu te ucide te face mai puternic”, deci fiti atenti in ce relatii intrati in aceasta perioada. Acuma trebuie sa invatam sa ne temperam nevoia de a controla pe ceilalti, viata noastra, a venit timpul sa intelegem ca viata nu poate fi controlata de noi ci doar de divinitate. Aici, ne vom confrunta cu o transformare majora a valorilor materiale, fizice, emotionale, mentale sau spirituale.
Mercur in Gemeni, postasul nostru astral, se pregateste sa intre in miscare aparent retrograda ( 19 mai 2015), acuma in casa XII, face un inventar al trecutului, al secretelor, al problemelor rezolvate gresit, pentru a le aduce in lumina in urmatoarea perioada.
In timpul acestei lunatii, se formeaza un aspect Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit  in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Mercur in Gemeni este in sextil cu Jupiter si Juno in Leu (un aspect al sufletelor pereche) si ambele planete fac aspecte de inconjunctie (150 grade) cu Pluto in Capricorn. Un Yod pare a fi una dintre configuratiile cele mai dificile care poate aparea intr-o harta astrologica, este considerata o configuratie karmica sugerand plati karmice si un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumita zona a vietii.
Punctele de plecare catre aceasta misiune speciala sunt ilustrate de planetele in sextil (cele doua planete de la baza triunghiului isoscel), provocarile sunt ilustrate de aspectele de inconjunctie iar misiunea speciala sau sarcina karmica este data de planeta focar (varful triunghiului).
Mercur in aspect de sextil cu Jupiter face planuri pentru viitor, este  un aspect bun pentru negocierea si semnarea unor contracte, pentru preocupari mentale, pentru intelegerea unei probleme in ansambul ei dar si al fiecarui detaliu ce o formeaza. Cum Mercur guverneaza casa I si V, acest aspect este un indicator al iluminarii, intelepciunii, prudentei, al creativitatii. Cu Mercur in aspect de inconjunctie cu Pluto retrograd, cuvantul, ideea, calatoria, comunicarea, stirea, nu pot fi ceea ce am crezut si asta poate crea stres, inflexibilitate. Dar trebuie sa invatam ca un aspect de inconjunctie cere ajustari si concesii. Cu Pluto in aspect de inconjunctie cu Mercur, abilitatile noastre de gandire sunt profunde dar neincrederea, inflexibilitatea si o judecata severa ne opresc sa facem progrese coerente si inteligente. Este important sa invatam sa avem mai multa incredere si sa fim mai putin stricti, judecatori cu noi, cu ceilalti, astfel, viata devine parca mai usoara. Stresul este cauzat de prea multa inflexibilitate dar trebuie sa invatam ca putem ajunge in varful unui munte pe mai multe trasee. Un aspect de inconjunctie arata ca nu exista nici o intelegere intre cele doua planete, ganditi-va la un dialog intre un chinez si un rus, fara un traducator, greu se pot intelege sau pot folosi diferite semne. Cuvantul cheie este ”ajustarea” iar in cazul nostru, Mercur trebuie sa faca tot ce poate pentru a transmite mesajul, ideea, stirea, pe care Pluto le poate transforma, regenera, reinvia.
Jupiter in Leu in aspect de inconjunctie cu Pluto este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate, ajustari, adaptari pana ajungem sa raspundem corect la “care este calea catre succes, crestere personala si spirituala”. Este posibil sa apara experiente profunde, transformatoare, care sunt incompatibile cu credinta noastra traditionala despre viata. Adesea, calea aleasa pentru succesul in viata poate parea incompatibila cu nevoia de transformare personala si cresterea spirituala. Putem incerca sa separam aceste doua cai dar ne putem simti inabusiti, frustrati atunci cand incercam sa ignoram partea ascunsa a vietii.
Planeta focar ne arata scopul de atins, in cazul nostru vorbim de Pluto retrograd  in Capricorn in casa VIII, deci transformarea majora este cheia acestui aspect.Fiecare dintre noi poate fi o Pasare Phoenix in viata din propria-i cenusa, deznadejde, durere.
Pluto (modificari drastice, transformare, regenerare, bogatii ascunse) poate duce la schimbari complete dar nu intr-un mod usor si asta datorita incompatibilitatii cu cele doua planete. Este dificil (Pluto) sa te obisnuiesti cu noile idei (Mercur), cu noile crezuri (Jupiter) iar acest lucru poate da nastere la un comportament fortat, este greu sa te comporti asa cum ar trebui. Pluto instiga la moarte si renastere, finaluri si inceputuri. Acuma, Pluto poate fi simtit ca o tornada in care intreaga noastra lume personala este ridicata si aruncata intr-un loc cu totul nou si diferit.
Cu Pluto retrograd in casa VIII, problemele actuale legate de banii in comun, credite, mosteniri, dormitorul unei casnicii, viata intima, au radacini in trecut. Toate acestea au nevoie de o intelegere profunda, altfel, Pluto cu casca lui invizibila ne va infrange.
Fiecare Luna Noua “munceste“ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala, acuma, aceasta Luna Noua in Taur neaspectata poate aduce pentru multi o “Lampa a lui Aladin”. Asa cum in poveste spune “Tu esti singurul om care poti sa mi-o aduci”,  pot spune ca si aceasta Luna Noua are alesii ei pentru acest dar. Sa ne bucuram de darurile frumoase ale acestei “nunti cosmice”, asa cum apare si in poveste, aceasta Luna Noua ne poate sopti “Eu sunt spiritul acestei lumini si voi satisfice dorinta celui care a primit aceasta lampa”.
Cititi povestea.
Adriana Tudosa
foto: Vio- bacsi


luni, 4 mai 2015

UN MESAJ...CÂT O CARTE de la MATEI

Matei 22 aprilie 2015
Sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Intamplarile din ultimele cateva luni au determinat numerosi Lucratori intru Lumina sa intrebe si pe multi altii sa se gandeasca: de ce liberului arbitru al oamenilor care fac lucruri ingrozitoare i se acorda prioritate in fata liberului arbitru al celor care nu vor sa fie terorizati sau ucisi?
Preaiubita familie, niciodata nu i s-a acordat prioritate nimanui si nici nu i se va acorda. Conducatorii universurilor sunt obligati sa onoreze darul liberului arbitru, oferit de Creator fiecarui suflet – si Dumnezeu a incorporat acest edict in legile care guverneaza viata in acest univers. Asemenea tuturor celorlalte lucruri din existenta, legile sunt energie si energia nu are capacitatea de a gandi si, cu atat mai putin, de a prioritiza sau de a lua decizii in legatura cu absolut niciun lucru. Tot ce poate face energia este sa vibreze la o anumita frecventa sau la alta, in functie de modul in care este folosita – in cazul de fata fiind vorba despre folosirea ei de catre oamenii de pe Pamant.
Functionarea ordonata a universului necesita o continua activitate de echilibrare, in scopul evitarii dezechilibrarii frecventelor vibrationale si sufletele, in calitatea lor de microcosmosuri ale universului, ce pot afecta in orice clipa starea acestuia, au si ele propria lor lucrare de echilibrare. Inainte de nastere, ele – sau mai bine spus, noi toti! – intram in acorduri cu alte suflete si aceste acorduri cuprind toate contractele individuale ale participantilor, incluzand orice ar avea acestia nevoie pentru a-si echilibra alte vieti. Acest „orice” reprezinta karma.
In orice caz, deoarece Creatorul a decretat ca liberul arbitru are precedenta asupra oricarei alte prevederi, tot ceea ce este cuprins in contracte – chiar si faptul ca exista un contract – trebuie sa fie uitat, atunci cand sufletele se intrupeaza. De fapt, acesta este un aranjament bun – altminteri fiecare viata ar consta doar in urmarea unui program oarecare, fara sa presupuna luarea unor decizii si dobandirea unor invataturi, pe baza rezultatelor acestora. Si, desi prin contracte este permisa indrumarea prin intermediul mesajelor sufletului catre constiinta, toata lumea are liberul arbitru de a asculta aceasta indrumare sau de a se indeparta foarte mult de ea. In oricare dintre cazuri, sufletul are de-a face cu karma si asta nu este nici „bine” si nici „rau” – este modul in care ultima viata traita poate fi echilibrata in urmatoarea viata prin completarea karmei sau a lectiilor karmice din contractul sufletului.
Cateodata, anumite evenimente pot pune capat vietii, inainte de incheierea contractului. Asa s-a intamplat in cazul a doua evenimente recente si va vom impartasi ceea ce am aflat despre ele, de la colegii nostri din Nirvana. Dintre cele 150 de persoane aflate la bordul zboorului Germanwings 9525, numai trei ajunsesera la fereastra de flexibilitate continuta in clauza de longevitate a contractelor lor – adica, acele persoane isi incheiasera selectia de lectii, misiuni si alte experiente karmice si ar fi facut tranzitia catre viata spiritului in urmatoarele cateva zile sau saptamani.
Odata ajunsa in Nirvana, fiecare persoana a fost primita cu drag si salutata pe nume, corpurile lor eterice au fost inzdravenite si li s-a acordat o ingrijire blanda si specifica pentru tratarea tuturor traumelor psihice suferite in orice moment anterior prabusirii. Pe parcursul perioadei de vindecare, ei s-au aflat sub continua ingrijire a membrilor echipei medicale din campul de tranzitie a sufletelor.
Atunci cand noii sositi au fost gata sa se alature celorlalti aflati in lumea spiritelor, fiecaruia i s-a dat posibilitatea sa aleaga unde sa locuiasca si ce activitati isi doreste sa desfasoare si tuturor celor care nu isi completasera contractele li s-au oferit trei optiuni. Prima varianta a fost sa isi termine lectiile karmice in Nirvana, unde viata si invatatura sunt mult mai vesele decat pe Pamant. A doua posibilitate a fost sa primeasca credit intreg pentru lectiile partial invatate si sa se intrupeze relativ repede, printr-un nou acord, cu alte suflete, astfel incat sa isi poata continua restul contractului original ramas de indeplinit, la care sa adauge orice si-ar mai dori in noua viata. A treia optiune a fost ca in acord cu cineva de pe Pamant, sa poata face un aranjament pentru transferarea sufletului, sau pentru a deveni un „walk-in” (sa ia locul altui suflet, intr-un trup) – avantajul fiind „economisirea” anilor, prin intrarea direct intr-un corp adult si nu in unul de nou nascut. Deoarece aceasta varianta este mult mai complicata, ea constituie rareori alegerea sufletului.
Dorim sa va vorbim despre un alt aspect al prabusirii avionului. Consensul la care au ajuns specialistii vostri este acela ca Andreas Lubitz, co-pilotul avionului a planuit sa se sinucida prin prabusirea deliberata a avionului, fara sa tina cont de vietile tuturor celor aflati la bord. Conform echipei medicale care s-a ocupat de acordarea ingrijirilor speciale necesare pentru tratarea psihicului traumatizat al lui Andreas, acest lucru nu este adevarat, el recuperandu-se incet, din cauza profunzimii disperarii pe care a simtit-o, atunci cand a aflat ce s-a intamplat.
Ceea ce a folosit ca dovada in sustinerea parerii comune au fost eforturile hotarate ale tanarului de a-si depasi fragilitatea emotionala, acestea incluzand infomatiile de pe internet pe care el a simtit ca le-ar putea folosi intr-un mod pozitiv, pentru a-si intari procesul de gandire sanatoasa, mai ales pe parcursul zborurilor. La cateva clipe dupa ce pilotul a parasit cabina, constiinta lui Andreas a cedat – el nu isi aminteste acel moment sau ce a urmat dupa asta. Daca acest lucru ar fi cunoscut, chiar daca el nu i-ar putea consola pe cei care si-au pierdut persoanele dragi aflate in avion, ar putea totusi sa linisteasca, intr- o oarecare masura, mintea si inima familiei si prietenilor lui Andreas. Ar trebui sa adaugam ca el nu era una dintre cele trei persoane care isi incheiasera contractele.
Al doilea eveniment este masacrul de la universitatea keniana, comis de teroristii al- Shabaab, in care s-au pierdut aproape la fel de multe vieti ca si in cazul avionului prabusit. In orice caz, niciunul dintre contractele persoanelor care au murit in masacrul de la universitate nu avea o durata de viata care sa expire in acel moment si cu totii au beneficiat de cele trei variante prezentate mai sus. Am dori ca toata lumea sa poata cunoaste primirea iubitoare si personalizata care i-a fost facuta fiecarei persoane a carei viata s-a incheiat atunci, insa familiiile si prietenii dragi ai victimelor nu cunosc decat durerea nemasurata a inimii frante de socanta lor pierdere, lumea voastra cutremurandu-se in fata acestui comportament barbar, de neinteles.
Unele dintre contractele supravietuitorilor includeau o „experienta traumatizanta, neletala” avand flexibilitate in ceea ce priveste tipul si momentul acesteia – iar cele indurate de ei la universitate au implinit complet aceasta prevedere. Supravietuitorii care nu aveau nevoie de aceasta experienta pentru echilibrare o pot pune deoparte, ca un fel de „credit” pentru o alta viata, sau printr-un acord de grup, o pot darui altcuiva care se lupta cu lectii karmice mult mai dificile decat se asteptase; in ambele cazuri, dorinta supravietuitorului constituie un motor energetic in directia aleasa. Pentru supravietuitorii ale caror rani au urmari care nu au fost prevazute in contractele existente se vor face amendamente la nivelul sufletului pentru aducerea unor alte experiente care sa le faca vietile la fel de pline de inteles si de satisfacatoare, pe cat alesesera ei initial sa fie.
Deoarece autorii atacului si-au depasit cu mult prevederile contractuale ce le-ar fi echilibrat experientele anterioare, ei au determinat o karma ce va avea nevoie de cateva vieti la rand pentru a fi echilibrata. In Nirvana, ca si pe Pamant, vibratiile aflate in continua crestere interzic structurarea fizica si celulara cu o karma de o asemenea gravitate; atunci cand persoanele respective vor muri, energia vietii lor le va trage automat in lumea spiritului unei civilizatii joase, din a treia densitate, urmatoarea lor incarnare petrecandu-se in cadrul respectivei populatii.
Mai exista si un alt aspect al contractelor de dinaintea nasterii, care sunt menite sa asigure cresterea spirituala si constienta a tuturor participantilor care impart o anumita viata. Atunci cand viata unei persoane se incheie inainte de terminarea contractului, acest lucru ii afecteaza pe toti ceilalti din grup, dincolo de emotiile profunde pe care le resimt. Pentru adulti acest lucru ii poate include pe soti, copii, parinti, frati, alte rude, prieteni, colegi, pe toata lumea cu care persoana respectiva avea legaturi stranse sau ar fi dezvoltat astfel de legaturi, in anii urmatori. Cand tranzitia „prematura” i se intampla unui copil, pe langa familia lui pot fi afectati colegii de clasa, profesorii si prietenii, cat si toti cei care ar fi devenit importanti in viata sa, pe intreaga ei durata aleasa. Contractele fiecarei persoane care a avut sau ar fi avut un rol semnificativ in viata care a fost intrerupta trebuie amendate, pentru a le permite tuturor acestor persoane sa aiba oportunitati similare de incheiere a propriilor lectii karmice. Imperecherea initiala si ulterioara a sufletelor are loc in continuum, acolo unde toate lucrurile se intampla in acelasi timp.
Intr-un acord, rolul fiecaruia este important, cu toate acestea contractele individuale si scopul lor pot varia considerabil. De exemplu, un suflet poate conveni sa fie „capitanul”, ca sa spunem asa, ceea ce le da celorlalti participanti ocazia sa isi intareasca slabiciunile in una sau mai multe zone pe care le are sufletul lor de stapanit, cum ar fi rabdarea, generozitatea, umilinta, iertarea, compasiunea, auto-disciplina, cinstea, bunatatea, cresterea cu intelepciune a copiilor, harnicia. In aceste cazuri, „capitanul” ii serveste pe ceilalti nu prin criticarea lipsurilor lor, ci dandu-le exemplul atitudinii si coportamentului sau admirabil, pe care ceilalti sa fie inspirati sa il copieze.
O alta varianta este ca un suflet sa aleaga sa expuna caracteristici de nedorit cum ar fi gelozia, furia necontrolata, egoismul, lenea, aroganta, zgarcenia, resentimentele sau lipsa de credibilitate. Daca prin observarea comportamentului suparator, jignitor si contraproductiv al respectivei persoane, ceilalti invata prin acordul stabilit sa nu se comporte in acest fel, ei isi pot echilibra alte vieti in care au avut una sau mai multe dintre aceste trasaturi dominante.
Daca o persoana este menita sa devina foarte cunoscuta si respectata, aranjamentul „capitan – echipa” poate fi inversat, pentru a include un mic numar de participanti ale caror valori, realizari, incurajari si asistenta sa reprezinte factori de motivare puternici pentru ca persoana respectiva sa adere la standarde inalte, sa persevereze in ciuda opozitiei si obstacolelor si sa continue sa se straduiasca pana la atingerea telurilor sale importante. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul in care individul respectiv recunoaste meritele unei anumite persoane ca fiind sursa de inspiratie a succesului sau.
De obicei, sufletele aleg sa traiasca in conditii de saracie, pentru a echilibra o viata de bogatie si pace, in care nu a existat interesul de a-i ajuta pe cei aflati in nevoi.
Atunci cand un suflet se intrupeaza intr-o regiune devastata de razboi si saracie si este orfan de mic, trebuind sa se descurce singur, acest lucru se poate intampla pentru ca el sa experimenteze frica si greutatile drastice pe care le-a cauzat copiilor, prin actiunile sufletului sau, intr-o alta viata.
Un suflet poate alege si o viata scurta, intr-o familie iubitoare si un mediu pasnic, pentru a se odihni dupa o viata lunga si obositoare de truda in serviciul scopurilor altora. Pierderea unui copil le ofera membrilor familiei sale ocazia de a-si canaliza durerea in activitati semnificative; ea poate intari legaturile familiale sau le poate destrama, oricare ar fi rezultatul necesar pentru obtinerea echilibrului.
Dupa cum arata exemplele noastre, acordurile pot cuprinde mai multi participanti sau doar cativa, niciunul dintre ei ne stiind ce anume s-a convenit. Daca aveti constiinta impacata in privinta deciziilor care afecteaza viata celorlalti, acesta reprezinta un indiciu al faptului ca actionati in conformitate cu rolul vostru din contract, nu exista insa nicio modalitate de a afla daca principalii oameni din viata voastra isi respecta sau nu propriile prevederi – asta este indrumarea spiritulala, ea nu inseamna judecarea celorlalti. Acest lucru nu inseamna niciodata sa iertati actiuni pe care le considerati nedrepte sau condamnabile, ci mai degraba sa va opriti de la a judeca persoanele implicate.
Daca lumina creste cu adevarat pe planeta, atunci de ce exista inca atat de multa violenta si brutalitate? In mesajele anterioare, am spus ca un efect al cresterii intensitatii Luminii il constituie amplificarea caracteristicilor umane, comportamentul „bun” devenind si mai bun si cel „rau” inrautatindu-se. Majoritatea oamenilor din lumea voastra raspund in mod pozitiv, fiind mai buni unii cu ceilalti, mai atenti, mai generosi, mai cooperanti, mai saritori si mai deschisi la minte. Aceste lucruri nu ajung pe prima pagina a ziarelor, asa ca nu prea auziti despre ele.
Oricum, chiar daca principalele mijloace mass-media inca se mai concentreaza asupra indivizilor si a grupurilor organizate ale caror actiuni sunt violente si brutale, stirile includ si evolutii pozitive. Auziti despre inovatii legate de sursele de energie reciclabile si despre descoperiri in domeniul cercetarii medicale; cetatenii isi renoveaza satele, orasele si metropolele; se fac eforturi tot mai mari pentru protectia si restaurarea mediului si din cand in cand, multimilionarii isi impart, cu marinimie, averile.
E adevarat ca mai sunt multe de facut si se vor face, dar va rugam sa va onorati pe voi insiva, asa cum o facem noi si sa sarbatoriti alaturi de noi, imensele progrese pe care le-ati facut pana acum. Voi cei care stiti ca sunteti Lucratori intru Lumina si multele milioane care sunt si ei, dar s-ar putea sa nu stie aceasta denumire, va aflati in avangarda societatii voastre, voi sunteti cei care va conduceti lumea in mod constant, in directia cea buna.
Sa va dam un exemplu al aspectelor pozitive si negative ale amplificarii luminii. Dupa ani buni de sanctiuni aplicate Iranului pentru programul sau nuclear, o serie de discutii purtate intre conducatorii acestei tari si altii, au condus la obtinerea unui cadru pentru o solutie diplomatica, prin care ambele parti fac concesiuni pentru atingerea unui stadiu initial de cooperare. Desi mare parte din lumea voastra a primit acest lucru ca pe un prim pas pozitiv, el a fost respins cu putere de negativitatea in crestere, a celor din randul Illuminati-lor sau aflati sub influenta acestora si care isi doresc ca aceasta problema sa fie gestionata prin forta armelor. Numai cei aflati la varful Illuminati-lor se agata in continuare de iluzia ca destabilizarea Orientului Mijlociu le va permite sa capete controlul asupra acestei regiuni si sa isi continue marsul spre domantia mondiala.
Cititorii au intrebat daca urmatoarele zvonuri sunt adevarate: Un asteroid va distruge Pamantul in luna septembrie. O forta de politie militarizata va strange toti dizidentii din Statele Unite si ii va incarcera in tabere operate de FEMA. Trupe straine au fost aduse pentru a-i executa pe americani, deoarece armata SUA nu va trage in proprii cetateni. Multe milioane vor pieri ca urmare a ridicarii nivelului marii si a inundatiilor de-a lungul coastei. Cabala controleaza mintile oamenilor prin inocularea unor microcipuri programate. Illuminati vor determina haosul global prin crearea unei holograme reprezentand extraterestrii invadatori, despre care vor pretinde ca sunt fortele Antichristului. Un act terorist sau altul vor constitui scuza pentru introducerea legii martiale. O civilizatie intunecata ce pretinde ca este binevoitoare inconjoara Pamantul. Cel de-al treilea razboi mondial va incepe prin lansarea intentionata sau accidentala a unei rachete nucleare. Livrarea unor „pachete de prosperitate” este iminenta. Cabala pregateste zone aflate sub un numar de cladiri pentru a servi drept adaposturi temporare, trasee de evacuare si/sau arsenale.
Toate acestea sunt exemple de informatii distorsionate, de opinii dezinformate sau de interpretari eronate, planuri de rezerva expirate de mult, posibile schimbari ale marii/solului de mult expirate, minciuni apartinand unei strategii de instaurare a fricii sau neadevaruri din mesaje transmise prin channeling de catre entitati joase, care pretind sa fie surse respectate de Lumina. Si, in plus, nu toata informatia care circula pe internet si nici absolut tot ce le spun mediumurile, clientilor lor este adevarat. O cititoare a scris povestind ce i-a spus un medium, prietenului sau: Oamenii de pe Pamant vor fi transportati pe o planeta mare, suficient de mare sa poata gazdui intreaga populatie pamanteana. Ar fi o calatorie salvatoare care ar dura cateva saptamani, deoarece mediul de pe Pamant va deveni de nelocuit. Un grup prietenos si mai avansat a spus ca isi ofera ajutorul pentru a crea o experienta mai buna, pasnica si iubitoare si care suna bine. Cititoarea a adaugat intrebarea ei: „Stii cumva daca oamenii vor fi mutati de pe planeta Pamant intr-un an care se incheie cu cifra 9?”
Avand in vedere ca sunteti inundati cu informatii, unele dintre ele socante sau inspaimantatoare, multe dintre ele contradictorii si pentru ca stim ca uneori va este greu sa discerneti ce este sau nu adevarat, noi va spunem, dragilor, urmatoarele: atunci cand aveti ganduri neclare, referitoare la o anumita problema pe care o simtiti importanta, puneti-va intrebarea in sinea voastra si apoi faceti mintea sa taca si ascultati ce primiti din inima si din suflet. Dumnezeu a spus: „inima este casa sufletului” – si sufletul stie adevarul.
Cineva care stia despre excursia pe care a facut-o mama mea recent, in vizita la familia noastra din Peru, a intrebat daca au fost cumva implicati extraterestrii in disparitia incasilor din Machu Pichu sau in constructia cladirilor antice, construite din bolovani de sute de tone, imbinati perfect. S-ar putea sa va intereseze raspunsurile.
Atunci cand locuitorii din Machu Pichu au aflat ca fortele spaniole au ajuns la Cusco si ca isi continua marsul sangeros, coborand de pe acele pozitii inalte, ei au inceput sa isi construiasca o cale de coborare, de partea cealalta a comunitatii lor, situate pe un platou mai jos, din Anzi; cand aceasta a fost gata, si-au inceput calatoria spre siguranta, ultimul plecat ascunzand urmele cararii. Chiar daca aceasta cale a fost descoperita printre ruine, nu s—a facut aproape nicio conexiune intre existenta si scopul ei.
Pentru a raspunde necesitatii peruvienilor de a avea monumente si ziduri de piatra puternice si inalte, membri civilizatiilor avansate, care traiau printre ei, au folosit teleportarea, levitatia si tehnologia laser. O asistenta similara a fost acordata si in alte zone in care bolovani imensi au fost transportati pe distante foarte lungi, catre santierele de constructie ale piramidelor, ale structurilor asemanatoare celei de la Stonehenge si ale capetelor din Insula Pastelui.
Oamenii care traiau in acele timpuri au fost foarte recunoscatori extraterestrilor pentru prietenia si ajutorul lor. Dragilor, voi aveti infinit mai multe motive sa fiti recunoscatori – familia voastra universala a salvat cu adevarat viata planetei voastre in urma cu 80 de ani, ei ajutandu-va in continuare, in mod vital, de atunci. Fiintele luminate din intreg acest univers asteapta cu nerabdare ziua in care popoarele din alte civilizatii, care se afla in nave situate deasupra voastra, traiesc printre voi sau traiesc in Pamantul Interior va vor putea saluta ca membri iubiti ai familiei ce sunteti.
IUBIRE si PACE
Suzanne Ward