Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 noiembrie 2015

Raport energetic pentru luna noiembrie 2015

LUNĂ NOUĂ ÎN SCORPION – 11 noiembrie 2015, ora 19:47, ora României – „NEAŞTEPTATUL ESTE DEGETUL LUI DUMNEZEU”
„Toţi avem drepturi nu toţi avem dreptate.” (ELTA)
Fiecare Lună Nouă aduce pentru noi un timp de iniţiere, Universul trimite asupra noastră o energie cu o „carte de vizită” de noi motivaţii, noi provocări , noi activităţi, idei noi, înţelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi. Este o carte de vizită astrală cu care putem accesa acel domeniu de viaţă în care apare semnul Scorpionului în harta natală.
Ascendentul momentului de Lună Nouă este în Rac (gradul 7:36), este un ascendent cardinal de apă a cărui energie poate naşte condiţii noi de viaţă, o schimbare importantă, noi iniţiative, relaţia cu familia, cu ţara poate cunoaşte anumite schimbări. Luna trece destul de repede printr-un semn zodiacal, aşa şi noi vom trece de la o stare emoţională la alta destul de repede, urmează o perioadă în care izbucnirile emoţionale devin ceva obişnuit şi este important să cultivăm stăpânirea de sine, să ne controlăm gândurile deoarece ne vom simţi exact cum vom gândi, gândind pozitiv vom radia, gândind negativ devenim posomorâţi…
Ascendentul în Rac determină comportamentul Racului care caută piatra pe care să stea în mijlocul schimbărilor, în cazul nostru piatra aceasta o vom găsi în mijlocul familiei, în dorinţa de a-i proteja pe cei dragi dar şi pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna în Scorpion (gradul 19:01) în conjuncţie cu Soarele în Scorpion  gradul 19:01 ce reprezintă momentul maxim al fazei de Lună Nouă în Scorpion este energia cosmică ce va guverna următoarele 28 de zile, nuanţând ansamblul vieţii noastre atât la nivel de experienţe cât şi la nivelul interacţiunii cu cei din jurul nostru.
Luna în Scorpion nu este într-un semn prea favorabil, de fapt acest semn al Scorpionului induce o energie cu două tăişuri, poate să aducă destule reţineri, rupturi, dar şi destulă impulsivitate şi luptă pentru putere, violenţă (verbală), nedreptate – un comportament ce nu ţine cont de nici o lege sau la un nivel superior, putem deveni mistici, capabili de a pătrunde secretele naturii, de a stăpâni dorinţele inimii. Luna în Scorpion ştie atât de bine să eticheteze ura, iubirea, sexul, pasiunea, puterea, manipularea, banii mulţi, tainele sufletului, misterul, secretul, moartea.
Luna în Scorpion este o combinaţie dintre profunzimea şi adâncimea oceanului, cu energia unui torente de munte, este o forţă în reînnoirea vieţii din tot ce este ascuns şi reprimat. Este bine de ştiut că Luna în Scorpion oferă forţă prin intuiţii şi presimţiri, atitudinile şi gesturile agresive nefiind altceva decât reacţiile imensei emotivităţi pe care vrem de fapt să o ascundem. Interiorul „fierbe” iar exteriorul poate fi ca de gheaţă, dar această combinaţie dă tonul unei aure de mister. Fericirea, furia, tristeţea, extazul, angoasa, merg mână în mână în această perioadă. Această Lună Nouă în Scorpion plantează noul unor noi investiţii, bani relaţii profunde, vindecări miraculoase.
Luna Nouă în Scorpion activează casa V, este vorba despre iubire, copii, şcoală, tineri, plăceri de toate felurile, o energie nouă, pură, ne oferă putere creatoare, putere de adaptarea corpului la schimbările temperaturii, umidităţii, magnetismului, dar şi energia necesară trecerii peste obstacole. În casa V, Luna Nouă în Scorpion combină verbul „a dori” cu „a voi” punând un accent deosebit  pe propria persoană, pe originalitatea şi profunzimea ei. Această poziţie activează unicitatea noastră, exteriorizează natura noastră divină, ne ajută să ne facem Dharma - datoria noastră spirituală. Scorpionul în casa V aduce inocenţă, poveşti de dragoste, introspecție, complicaţii sentimentale, distracţii, un copil, o creaţie personală regală, multe speculaţii la jocuri de noroc…
Lună Nouă în Scorpion face un aspect benefic cu ghidul Chiron retrograd în Peşti, este o energie ce poate aduce vindecarea sufletului rănit într-o relaţie de parteneriat ori de afaceri.
În timpul acestei lunaţii se formează un aspect Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit în care planetele de la bază sunt în armonie (sextil – 60 de grade) iar vârful triunghiului este focarul acestui aspect ce arată scopul, calea de urmat. În cazul configuraţiei noastre, Luna Nouă în Scorpion şi Mercur în Scorpion sunt în sextil cu Jupiter n Fecioară şi toate aceste planete fac aspecte de inconjuncţie (150 de grade) cu Uranus retrograd în Berbec. Un Yod pare a fi una dintre configuraţiile cele mai dificile care poate apărea într-o hartă astrologică, este considerată o configuraţie karmică sugerând plăţi karmice şi un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumită zonă a vieţii.
Punctele de plecare către această misiune specială sunt ilustrate de planetele în sextil (cele două planete de la baza triunghiului isoscel), provocările sunt ilustrate de aspectele de inconjuncţie, iar misiunea specială, sarcina karmică sau degetul lui Dumnezeu este dată de planeta focar (vârful triunghiului). Luna Nouă în Scorpion (începuturi puternic transformatoare) de mână cu Mercur în Scorpion şi în aspect de sextil cu cu Jupiter în Fecioară fac planuri pentru viitor, este un aspect bun pentru semnarea unor contracte, pentru preocupări mentale, pentru înţelegerea unei probleme în ansamblul ei dar şi al fiecărui detaliu ce o formează. Într-un fel, acest aspect favorizează noile intenţii (Luna Nouă), comunicarea profundă care atinge sufletul, tinerii (Mercur) care ne permit să creştem, să credem că viitorul poate fi altfel (Jupiter).
Luna Nouă în Scorpion în aspect de inconjuncţie cu Uranus retrograd din Berbec provoacă emoţii fără nici o logică, instabilitate, un comportament rebel dar şi tendinţa de a acţiona nechibzuit supraestimând orice problemă, ignorând orice sfat, deci atenţie la problemele imprevizibile ce pot apărea în carieră, viaţa socială, prietenii, speranţe, funcţii înalte, dar şi în tot ce ţine de străinătate, cursuri superioare, adevăr, legi divine. Schimbări neaşteptate coboară asupra noastră parcă de nicăieri, şi totuşi, acest aspect forţează o mutare, schimbări profunde în conducerea ţării cât și părăsirea unui domiciliu, totul freamătă un cântec nebunesc de neînţeles.
Jupiter în Fecioară (planuri bine făcute), în aspect de inconjuncţie cu Uranus retrograd în Berbec fac să fie destul de dificil să integrăm idealurile noastre în schimbările imprevizibile care apar. Doar prin ajustări repetate putem să obţinem succesul fără a compromite speranţele noastre.
Yodul lui Dumnezeu cu planeta focar - Uranus retrograd în Berbec casa XI – „întâmplarea neprevăzută” este cheia acestui aspect. Uranus retrograd (se repetă ceva datorită unor abordări greşite) este adesea asociată cu revolte şi revoluţii, cutremure, ceva care erupe cu o forţă bruscă imprevizibilă şi schimbă totul în calea ei. Dar efectele/energia lui Uranus aduce o gândire originală, depăşirea unor limite tradiţionale, invenţii unice, propagă umanitarismul. Fie că acţionează într-un mod constructiv sau unul distructiv, Uranus determină progresul. La nivel personal, Uranus ne vorbeşte într-un limbaj ce tulbură, agită, şochează, aduce surprize, ideea genială, dar şi panica inexplicabilă. Când Uranus participă la „corul astral” nu poţi cânta cum vrei tu, aici planificarea nu ţine pentru că toată lumea este în aceeaşi barcă.
Nota noastră: (Re_vezi cazul #Colectiv din Bucureşti, 30 octombrie 2015, ora 22:32, ori recentele atentate din Paris, Franţa). Indiferent de ceea ce vine nu poate fi controlat.
De pildă, în această vară (6 august 2015, orele 17, am suportat o „calamitate locală” o furtună urmată imediat de grindină, timp de cca. 15-20 minute zona Ciceu-Harghita a suportat „gheaţă cât alunele”!..., un şoc/lovitură care a distrus o bună parte din recolte…
Concluzionând, lipsa de disciplină, emoţiile năvalnice pot agrava ori de câte ori o planetă e retrogradă, energia ei este concentrată, interiorizată aduce o întoarcere la problemele din trecut. Este o şansă de a reface sau de a reconsidera tot ce ţine de prieteni, relaţii sociale, relaţia cu străinătatea, cu legile, justiţia ce au fost abordate greşit producând erori grave care trebuie reparate, reformulate, reorganizate în următoarea perioadă. Hai să dam deoparte tot ce este inutil, învechit din viaţa noastră, avem nevoie de această criză, de frământări, revolte lăuntrice, reorganizare pentru noua direcţie/orientare…
Vorba lui Theodore Roosvelt:”Să faci tot ce poţi, cu tot ce ai, acolo unde te afli.”
Sursa: http://adriana-astro.com/
foto: viocomsa

Niciun comentariu: