Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 mai 2015

ANUL CAPREI de LEMN (Jupiter) 2015 - INFORMATII NOI


Anul Caprei de lemn (2015) si al lui Jupiter

Aforismul  anului (propunere): Modestia este direct proportionala cu evolutia! (ELTA)
Anul Nou chinezesc 2015 este al Oii sau Caprei de Lemn (sau al Mielului după Lauren Gorgo, n.n.), aceste animale fiind un simbol chinezesc al păcii, armoniei si seninătății. Anul 2015 este rezervat păcii și compromisurilor și care a început (!) pe data de 19 februarie 2015 și inspiră către prudență și supravegherea granițelor individualității și posesiunilor noastre materiale ori spirituale.
Paranteză:
Conceptul celor cinci elemente dupa Virgil Ionescu din cartea Zodiacul Chinezesc:
O parte fundamentală a filozofiei orientale o reprezintă interdependenţele dintre cele 5 elemente de bază ale vieţii; aceste interdependenţe se împart în două mari categorii:

Interacţiuni determinative (de geneză)

DIN METAL REZULTĂ APĂ

Chinezii asociază metalul cu aurul, dar în acest context el poate fi orice vas sau container care poate conţine apă, aşa încât putem spune că Metalul “domină” Apa. Pe de altă parte, metalul este singurul element care prin încălzire (topire) se transformă într-un lichid (apă).
DIN APĂ REZULTĂ LEMN
Apa aici înseamnă ploaie, rouă care fac ca viaţa plantelor să se dezvolte, deci un proces perpetuu de transformare în Lemn.
DIN LEMN REZULTĂ FOC
Focul nu există ca atare, dar poate fi produs prin arderea lemnului. Astfel putem obţine Foc frecând între ele două bucăţi de Lemn.
DIN FOC REZULTĂ PĂMÂNT
În mod simbolic, Focul reduce totul la cenuşă, care devine astfel parte a Pământului.
DIN PĂMÂNT REZULTĂ METAL
Toate mineralele se extrag din Pământ; generic, metalul se obţine din Pământ.

Interacţiuni condiţionate (de control)
Întreg universul este compus din 5 elemente. Ele se condiţionează reciproc şi sunt interdependente. Astfel:
FOCUL DOMINĂ METALUL
Metalul poate fi topit şi prelucrat, dar numai în prezenţa şi sub influenţa Focului.
APA DOMINĂ FOCUL
Nimic nu stinge mai bine Focul decât Apa.
PĂMÂNTUL DOMINĂ APA
Săpăm canale în Pământ pentru a iriga ogoarele sau construim stăvilare pentru a păstra şi folosi apa.
LEMNUL DOMINĂ PĂMÂNTUL
Copacii şi rădăcinile lor fixează solul şi îşi extrag hrana din pământ.
METALUL DOMINĂ LEMNUL
Chiar şi cel mai mare copac poate fi doborât de lama unui ferăstrău.
Plecând de la aceste axiome, observăm că nu există nici un element mai tare sau mai slab. Ca şi Yin şi Yang, ele sunt dependente unul de altul pentru totdeauna şi sunt egale ca intensitate. Aceste elemente sunt legate prin lanţul vieţii care pune în evidenţă existenţa lor şi nu există nici o luptă pentru supremaţie. Fiecare îşi are locul şi funcţia sa. Chiar şi în corpul uman aceste 5 elemente îşi menţin legăturile lor într-un mod direct, neconvenţional.
În medicina chineză, aceste 5 elemente domină 5 organe importante ale corpului:
METALUL domină plămânii
FOCUL domină inima
APA domină urogenitalele
PĂMÂNTUL domină splina şi pancreasul
LEMNUL domină ficatul
Astfel, de exemplu, dacă există o suferinţă a pancreasului, atunci plămânii sunt şi ei slăbiţi. Dacă rinichii funcţionează prost, atunci ficatul va începe să se deterioreze, ş.a.m.d. Aşa cum semnul lunar sub care ne naştem are o influenţă determinantă asupra personalităţii noastre, tot aşa şi elementul anului îşi pune amprenta asupra stării de sănătate, mai exact, ne indică organul nostru sensibil de care trebuie să ţinem seama. (Am închis citatul).

Horoscopul/Zodiacul chinezesc 2015 este conectat cu lemnul (JUPITER – planeta guvernatoare) si YIN (Oaia /Capra Yin). Elementul Yin ne vorbeste depre primavara, timpul cand noile ramuri se inalta spre cer gratie vigorii redesteptate de catre pamant, de fapt intreaga vegetatie este simbolizata de elementul Lemnului. Lemnul sugereaza preponderenta principiului feminin, creator si al începuturilor de tot felul. Lemnul Yin reprezinta forta prin care noile mladite isi croiesc drum prin pamant, cea datorita careia pasarile abia nascute strapung cu ciocul coaja dura a oului, forta ce îi permite copilului sa îsi faca drum din pantecele mamei spre lume.
În acelasi timp Oaia este un simbol al artei, asociata cu timpuri de liniste, evolutie si dezvoltare, fecunditate. Oaia /Capra poate sprijini vindecarea unor rani ale trecutului provocate de oameni ce au respectat prea putin rasa umana si însasi Viata.
Anul chinezesc 2015 prevesteste unificarea tuturor religiilor, a Credintei în UNIME, in Principiul Unic, caci binele preleva asupra raului, iar Fiii Luminii vor învinge asupra fortelor întunericului si agresivitatii oarbe... Cei buni vor devenii si mai buni, iar cei rai fiind in minoritate au sansa de a învata din experientele/lectiile trecutului, caci Gaia nu mai suporta entitati cu vibratii/intentii joase/josnice si reactioneaza prin respingere/expulzare,.. în felul ei...
...Ducem cu noi doar binele-pozitivul-constructivul-creatia-evolutia, nu raul-poluarea-autodistrugerea cu ganduri dusmanoase/negative - cum doriti sa le spunem – aceia nu mai au loc pe aceasta planeta a Iubirii si Întelepciunii – Geea-Gaia-Terra..., care vibreaza de circa doi în dimensiunea a patra, chiar in dimensiunea a cincea dupa uniii clavazatori... Energia care intra prin RA-Soarele s-a dublat, soarele nostru este un Portal, da, vedeti bine soarele - un PORTAL de energie si tot asa... mai avem multe de învatat/experimentat.

Spre exemplu, cum va fi vremea în Anul lui Jupiter?Din punct de vedere meteorologic, anul lui Jupiter (2015) se exprima sintetic prin AER, UMED si  CALD în USOR exces (coeziune, coordonare). Punct.


Bonus: CATEVA INFORMATII PENTRU CEI NASCUTI/INCARNATI IN ANUL CAPREI

Capra (Oaia)

          Trăsături definitorii: Capricioasă, pesimistă.
          Idealul în viaţă: Să aibă succes.

Capra are o fire dulce, emotivă, capricioasă. Poate fi agreabilă, insistentă, persuasivă, mai ales atunci când vrea să obţină ceva. Asaltul ei este foarte subtil, învăluitor şi în ultima instanţă, va ştii de minune să facă pe victima pentru a-şi culpabiliza adversarul. Este foarte fericită  şi mulţumită atunci când este lăudată şi când se află în centrul atenţiei. Sinceră, sensibilă, blândă şi adesea timidă, pare că cere tot timpul protecţie din partea oamenilor puternici.

Capra (Oaia) este foarte miloasă şi orice suferinţă o impresionează profund. Este o natură iubitoare ce îşi va revărsa afecţiunea asupra părinţilor, familiei şi a copiilor săi. În general îşi doreşte o viaţă tihnită, uşoară şi îmbelşugată, la adăpost de lupte, de conflicte şi de micile mizerii cotidiene.

Are metodele proprii de reuşită, care sunt adesea ocolitoare…
Adaptabilă, deşi se plânge de condiţiile în care trebuie să trăiască, Capra este foarte curată şi îngrijită.

Posibile defecte: Capra este înclinată prin firea ei  spre pesimism, aceasta o va afecta mai mult decât ar fi, poate, cazul. Uneori nehotărâtă, dezorganizată şi împrăştiată.

În dragoste: Devine foarte pasionată şi foarte romantică, aranjându-şi cuibul iubirii cu toate accesoriile necesare.

Profesii: Oaia (Capra) va fi o adevărată creatoare în toate domeniile (artă, ştiinţă, literatură, etc.). Se poate concentra pe deplin în aceste ramuri ale spiritualităţii umane ce sunt în strânsă legătură cu înfrumuseţarea şi îmbunătăţirea vieţii cotidiene. Îi vin “mănuşă” meserii ca: actor, arhitect, inginer, medic, regizor, scenarist etc.

Personalităţi: Thomas Edison; Cristofor Columb; Miguel de Cervantes, Honoré de Balzac; Nicolae Iorga; Franz Liszt; Constantin Nottara, Catherine Deneuve.

Viorel Comsa
Surse: Virgil Ionescu, Zodiacul Chinesesc si site-ul Diane.ro


Niciun comentariu: