Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 martie 2015

ECLIPSA DE SOARE, LUNĂ NOUĂ ÎN PEŞTI şi ECHINOCŢIU

Eclipsa de Soare din 20 martie 2015 (informaţii utile şi subtile):
Eclipsele aduc încheieri şi începuturi importante. Pe cât posibil, ai încredere că indiferent ce pleacă, el face loc la ceva mai bun – cu cât suntem dispuşi să ne schimbăm, cu atât mai uşor va fi. Ascultă tăcerea dintre sunete… Găseşte pacea, linişteşte-te, pătrunde în interior sau observă ce apare. Foloseşte ziua de azi (20 martie), şi cea de mâine pentru meditaţie, plimbări în natură, activităţi creative sau spirituale – orice lucru te ajută să pătrunzi în interior şi să stabileşti o legătură cu divinitatea lăuntrică.
Eclipsa de Soare – un eveniment similar se va repeta peste cinci ani!
Joi, 19 martie este o zi grozavă să ne desprindem de tot ce nu ne mai serveşte. Unii dintre noi s-ar putea simţi un pic neliniştiţi sau nervoşi: eclipsele sunt momente de incertitudine, de natură uraniană... Prin urmare, orice s-ar putea întâmpla de acum şi până în 18 aprilie.
Pe cât posibil, rămâi împământat şi nu acţiona pripit: dacă te simţi împins să faci ceva, fă tot posibilul să observi imboldul (în afară de cazul în care se întâmplă ceva biologic). În particular, dacă eşti indecis în privinţa unei acţiuni, aşteaptă să se încheie perioada eclipsei, pe 18 aprilie, apoi dă-i bătaie.

Vineri, 20 martie este o zi extraordinară! La 11:37, Luna se aliniază cu Soarele, la 29 grade în Peşti, marcând începutul unui nou ciclu lunar (cu Ascendent în Rac/Cancer), cât şi al unui nou ciclu de eclipse. (Eclipsele au loc la aproximativ fiecare 6 luni.)
Eclipsele solare sunt Luni Noi deosebit de puternice, care aduc o upgradare a conştiinţei şi schimbare, în acest caz acest lucru se va desfăşura dincolo de anul următor. Când vorbim de eclipse, Soarele şi Luna sunt întotdeauna legate de unul dintre Nodurile lunare – în cazul de faţă, e vorba de Nodul Sud. Eclipsele pe Nodul Sud ne pot ajuta să ne eliberăm de energii sau ataşamente care nu mai sunt de folos evoluţiei sufletului nostru.
Eclipsele de Soare încheie mereu un ciclu de 19 ani şi încep un alt ciclu. Ele dezvăluie căi spre următorul nivel.
Aceasta este prima eclipsă în Peşti, de la jumătatea-sfârşitul anilor 90. În următorii doi ani va avea loc o serie de astfel de eclipse – următoarea va fi pe 9 martie 2016. Ultima oară când a fost o eclipsă de Soare în acelaşi grad din Peşti s-a întâmplat în 19 martie 1996.
E posibil să simţim o rezonanţă între momentul de acum şi acea perioadă – nu la fel – dar rezonant – gândeşte-te, deci la acea perioadă: Au existat încheieri şi începuturi importante? Ce a fost important? Dacă ar fi să existe o chemare în acest moment, pentru a aduce acele priorităţi la nivelul următor… unde te-ar conduce acel următor nivel?
Această Lună Nouă/eclipsă solară se formează după ultima cuadratură Uranus/Pluton, ce marchează un moment de cotitură. Peştii sunt ultimul semn din zodiac şi ne conectează cu călătoria noastră spirituală, unirea cu Sursa/Dumnezeu/Universul. La vibraţia lui cea mai înaltă, semnul Peştilor unifică toate dualităţile. El este total conştient de unitatea dintre toate lucrurile.
Totul este energie, totul este conectat şi totul este într-o mişcare/curgere continuă. Fiecare din noi este asemenea unei picături de apă, ce pare a fi individuală, dar şi o parte din imensul ocean al vieţii. Suntem suma tuturor părţilor: fizică, emoţională, mentală, spirituală… Ceea ce există face parte din întreg.
Neptun, Mercur şi Chiron sunt şi ei în Peşti (formează un Stelium cu Soarele şi Luna n.n.) în momentul eclipsei, amplificând mesajul de a trece de la emisfera cerebrală stângă la cea dreaptă, de la partea raţională la cea intuitivă. Un alt aspect este că această Lună Nouă are loc în ultimul grad al acestui semn: din nou suntem în pragul unei energii noi, ca şi cum am fi între două lumi. La o oră după eclipsă, Luna intră în Berbec; 12 ore mai târziu, Soarele face la fel, marcând primul echinocţiu al anului.
Aceasta este o perioadă de clarificare şi susţinere a celei mai înalte noastre căi. Vom simţi o uşurare precum şi o recalibrare: codurile „vechi” vor fi şterse, fiind descărcate programări noi. Pe cât posibil, caută să fi într-o stare liniştită, receptivă. Foloseşte ziua de azi (20 martie), şi cea de mâine (21 martie) pentru meditaţie, plimbări în natură, activităţi creative sau spirituale – orice lucru te ajută să pătrunzi în interior şi să stabileşti o legătură cu divinitatea lăuntrică.
Suntem de asemenea invitaţi să analizăm deconectarea noastră de lumea spirituală: Unde s-ar putea afla echilibrul sănătos cu lumea energetică, în anul următor? Din acest  moment până-n 18 aprilie, dă voie noilor modele să fie descărcate; rămâi centrat şi fă tot posibilul să te împământezi pornind de la interior. Când vorbim de corpul emoţional şi mintal, flexibilitatea ajută, la fel ca şi intrarea în neutralitate, adică în „starea de observator”. Asta nu va dura o veşnicie – în 4 săptămâni descărcările sunt încheiate!
Apoi vei putea să-ţi stabileşti intenţii puternice pentru următoarele 6 luni, dar cel mai bine ar fi să aştepţi 48 de ore – din cauza eclipsei, deci până duminică, 22 martie…
Deocamdată, iată câteva întrebări pe care ţi le poţi pune: Care lucru de care mă cramponez, mă împiedică să mă conectez cu divinitatea lăuntrică? Ce-ar fi dacă a avea încredere în perfecţiunea vieţii? Ce-ar fi dacă m-aş elibera de ataşamentul de a avea un singur rezultat?
Până duminică după-amiază energia Lunii din Aries-Berbecul se referă la demararea a ceva nou. Impulsurile noastre intuitive sunt puternice; ne simţim plini de energie, spontani, entuziaşti şi curajoşi – şi poate nerăbdători şi impulsivi. Excesul de energie e cel mai bine canalizat în activităţi fizice.
În sfârşit, vineri spre sâmbătă noapte (h. 00:46), are loc al doilea mare eveniment al zilei: Echinocţiul de primăvară: Soarele trece din semnul Peştilor cei visători, în cel al Berbecului, care merge într-un ritm rapid şi entuziast, în care va călătorii până pe 20 aprilie.
Asta înseamnă începutul primăverii în emisfera nordică, punctul energetic de cotitură de la un anotimp la altul. Echinocţiile sunt portaluri energetice, în care simţim interrelaţia dintre lumină şi întuneric, interior şi exterior, spirit şi materie.
În următoarele patru săptămâni suntem mai conştienţi de obiectivele personale şi simţim un imbold puternic de a  avansa, de a finaliza lucruri, de a ne apropia mai mult de obiectivele noastre. Suntem total conştienţi de instinctul nostru lăuntric şi de locul spre care ne îndreptăm.
Duminică este momentul cel mai potrivit pentru a ne stabili Intenţiile puternice de Lună Nouă.
Sursa: Conspect/fragment după Sonja Francis
Traducerea – Ana Nicolai. Mulţumim.

Multe binecuvântări.

Niciun comentariu: