Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 februarie 2014

Ce este Nodul Nord lunar?

Cum se poate explica astrologic afirmatia lui Iisus: „Calea-Adevarul si Viata - EU SUNT!”
Calea rezolvarii karmei este simbolizata de axa Nodul Nord-Nodul Sud lunar; Adevarul – Casa a X-a a cerului (cariera, actele, faptele entitatii)  si Viata (corpul fizic) – Casa I care este limitata de Ascendent in tema natala...
„Nodul Nord lunar indica cea mai importanta informatie cu care venim pe Pamant: lectia de viata. Informatia pe care ar trebui sa o cunoasca fiecare om in parte, pentru ca in jurul ei se construieste scenariul de viata
Pentru ca scopul vietii este unul foarte clar: evolutia. Pentru ca venim in repetate randuri, ca sa ne insusim diferite aspecte ale vietii pe Pamant. Venim sa ne dezvoltam diferite abilitati. Asta explica de ce ne nastem cu asa zisele talente native, pe care e foarte bine sa le valorificam doar ca... daca ne vom opri acolo, ne oprim din procesul evolutiv. Venim cu puncte tari si puncte slabe. E minunat sa fim constienti de toate, pentru ca vom sti pe ce putem sa ne bazam oricand, din ceea ce suntem si ce avem nevoie sa invatam, sa practicam si sa cautam modele in viata. Vom avea clar tendinta sa facem ceea ce stim mai bine, ceea ce ne-am insusit in alte experiente, cel putin in prima parte a vietii. Dar sufletul nostru va sti si va cauta acea cale noua, opusa celei pe care o cunastem. Nu trebuie decat sa-i urmam chemarea si sa ne asumam sa ne schimbam valorile, principiile si perspectiva din care privim viata. Si atunci cand pasim pe calea aceasta, pasim pe calea inimii noastre, care stie cine suntem ca suflet. 
In functie de lectia de viata, ne alegem familia in care ne nastem. Poate ca, de exemplu, am petrecut multe vieti in sanul unei mari familii, dedicandu-ne acesteia si depinzand, in totalitate, de ea. Si alegem sa venim intr-o familie in care mama e rece, dura, ostila chiar si, prin atitudinea ei, sa ne oblige sa ne gasim propriul loc in lume si viata, sa ne departam, sa nu avem, de data asta, un cuib cald in care sa ne ascundem. In schimb, sa ne gasim puterea in noi insine, sa fim pe picioarele noastre. Am cunoscut oameni in varsta, care au suferit o viata din cauza copilariei nefericite. Poate ca daca ar fi stiut ca au ales asta, pentru a invata ceva, poate ca daca si-ar fi asumat lectia si calea inimii, ar fi putut sa traiasca impacati cu trecutul lor si fericiti pentru propriile realizari. 
Putem sa privim conditiile de viata ca pe ostilitati pe care soarta nedreapta ni le-a rezervat, sau ca pe trambuline spre altceva, spre mai mult din noi insine. E ca si cum primim niste greutati cu care sa ne antrenam muschii spiritului. Ideea e sa ajungem sa traim in bucurie, sa putem vedea darurile vietii, sa ne depasim limitele, sa ne descoperim si sa ne dam voie sa evoluam, spre bucuria Esentei nostre.  
Este esential sa cunoastem aceasta informatie, pentru copiii nostri, ca sa stim de la inceput ce tendinte au si sa-i acceptam asa cum sunt. Cunoscand tema cu care au venit, putem sa-i indrumam, incet si bland, spre a merge pe calea inimii lor, fara sa incercam sa-i impingem spre ceea ce noi ne dorim pentru ei.  
Cred ca informatia este esentiala pentru cei care se ocupa de copii: parinti, educatori, invatatori, profesori, bone, instructori. De asemenea, mi se pare esentiala pentru terapeutii cu o abordare holistica. De foarte multe ori, o mare parte din cauza bolii se explica prin cat de mult isi urmeaza individul calea inimii, lectia de viata.  
Acest workshop de doua zile urmareste intelegerea fiecarei axe nodale in parte: Nodul Sud- tendinta nativa si Nodul Nord - lectia. Iar in a doua parte, vom face aplicatii practice pentru a intelege cum se reflecta asta, concret, in vietile si familiile noastre. Cum ne grupam ca suflete in familii si grupuri de suflete, in scop evolutiv. De ce alegem sa fim copii abandonati sau foarte alintati. Putem sa invatam cu blandete sau in conditii dure. Problema este ca am uitat ce am ales, atunci cand am pasit in densitate. Asa ca sa ne folosim de stiinta care se numeste astrologie, pentru a afla MACAR scopul cu care am venit in viata.” 

Autor: Dana Erdei
si...Viocomsa

Niciun comentariu: