Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 ianuarie 2014

Horoscop: Energiile lunii ianuarie 2014


Energiile lunii ianuarie 2014

 Jennifer Hoffman

 Ianuarie a inceput in forta, ca sa spun asa, deoarece am avut parte de o luna noua puternica pe 1 ianuarie, lucru care nu s-a mai intamplat de 19 ani. Acest aspect, cuplat cu un Venus retrograd, care ne poarta inapoi la sfarsitul anului 2005 si inceputul anului 2006, s-ar putea sa ne faca sa ne simtim ca si cum am merge inapoi si nu inainte, trecand in revista un trecut pe care mai degraba l-am da uitarii. Dar, atata timp cat avem la dispozitie un camp vast de energie si de potential, trebuie sa intram in ea, sa imbratisam potentialul, sa ne aliniem lui si sa il integram in viata noastra – toate acestea constituind teme foarte importante pentru anul 2014. Daca m-ati auzit spunand asta de 100 de ori, fiti pregatiti sa ma auziti spunand-o de inca 1000 de ori, deoarece nu conteaza cat de mult ne dorim ceva, trebuie sa fim aliniati la rezultat si sa avem capacitatea de a-l integra in viata noastra. Energiile lunii ianuarie sunt cu totul legate de ceea ce credem si gandim ca meritam.

 Venus este descrisa ca fiind planeta ce guverneaza banii, frumusetea si iubirea – dar, in realitate, este vorba despre valoare. Si valoarea are de-a face cu meritul. Suntem atat de dornici sa ne acordam timpul, gandurile si energia, lucrurilor pe care le pretuim – dar, de cele mai multe ori, acordam atentie lucrurilor pe care nu le pretuim, care nu ne bucura, nu ne aduc pace, iubire si belsug. Cu Venus retrograd toata luna, putem privi mai indeaproape la ceea ce are valoare pentru noi – incepand cu noi insine. Ne pretuim oare calea, viata si propria calatorie? Totul in viata noastra oglindeste ceea ce pretuim, dar are oare valoare pentru noi? Chiar il iubim? Un mod bun de a raspunde la aceasta intrebare este sa ne intrebam daca vrem mai mult, in cantitati nelimitate? Daca nu, atunci a venit vremea sa ne schimbam sistemul de valori si sa incepem sa vedem ce anume credem ca meritam.

 Toata lumea intreaba Ce vrei? si este atat de greu sa raspundem, deoarece nu stim cu adevarat. De obicei stim mai bine ce nu vrem, pentru ca avem deja prea mult in viata. Intrebarea ar putea fi formulata mai bine sub forma Ce merit? Functioneaza in modul urmator: ganditi-va la o situatie problematica din viata voastra – poate o situatie financiara proasta, sau faptul ca sunteti singuri, sau ca va simtiti neimpliniti. Acum, formulati-o in felul urmator: Merit sa fiu stramtorat. Sau Merit sa fiu singur. Sau Merit sa ma simt neimplinit. Cand pui lucrurile asa, suna prostesc, dar te ajuta sa vezi diferenta dintre locul in care te afli si locul unde vrei sa ajungi.

 Acum sa reformulam, merit sa am bani din plinmerit sa fiu intr-o relatie plina de iubire sau merit sa fiu implinit in toate domeniile vietii mele, acum. Acesta constituie un punct mult mai bun de plecare, in procesul de decizie legat de modul in care sa ajungi acolo unde iti doresti. Si, din moment ce (sper) nu credeti cu adevarat ca meritati sa fiti stramtorati, singuri si neimpliniti, veti crede cu mai multa putere in ceea ce meritati – si asta va va conduce spre locul in care vreti sa va aflati. Inaltarea ni se intampla fiecaruia dintre noi si lumii intregi. Ne inaltam sau ne ridicam vibratiile, ca parte a acestui proces. Si a merita, a fi valoros, demn si vrednic fac toate parte din acest proces.

 Inainte sa incercati sa faceti o alegere, uitati-va ce variante aveti si care le sunt rezultatele din punct de vedere a ceea ce meritati. Astfel, in acest proces va conectati cu alegerea, intr-un mod care va da putere si care creeaza un sistem de valori puternic. Cred ca functioneaza mai bine decat afirmatiile, care deseori sunt prea usor de facut, fara sa creezi o aliniere corespunzatoare si integrarea care sa le faca credibile, fezabile si realizabile.

 Luna noua din ianuarie lumineaza cuadratura Uranus/Pluto, aflata acum in al treilea an de activitate. Mai avem inca doua aspecte in acest an, in aprilie si in noiembrie, cel final fiind in martie 2015. A fost un proces lung, lent si domol. Daca nu credeti ca se intampla mare lucru, ganditi-va la modul in care se misca ghetarii si sapa in pamantul de sub ei. Marte in Balanta alimenteaza acest foc transformator, ca sa spunem asa, de acum si pana in luna iulie, cand iese din Balanta. Ne va reaminti sa continuam sa actionam, sa fim clari in legatura cu ceea ce meritam, sa fim in energia iubirii si sa folosim acest lucru ca imbold de alimentare a schimbarii pe care dorim sa o vedem in lume. Daca am permis crearea unei lumi a inumanitatii, a nedreptatii sociale, a disparitatilor economice, a cruzimii, intolerantei, discriminarii si apatiei, va trebui sa fim inspirati (sau in spirit), sa cerem dreptate sociala, egalitate economica, compasiune si bunatate, toleranta, focus asupra unitatii noastre si sa ne asumam rolul de creatori ai realitatii lumii, pentru a crea astfel, de jos in sus, transformarea care va deveni paradigma Noului Pamant. 

 Totul incepe cu noi, noi suntem maestrii energiei 3D – si orice decidem sa facem cu energia, este ceea ce se va intampla. Paradigmele 3D ale puterii dominante se prabusesc, dar nu vor ceda fara lupta. Paradigmele de dimensiuni superioare ale puterii comune asteapta in culise, noi trebuie insa sa le cream spatiul necesar. Asumati-va puterea, fiti clari si increzatori, fiti constienti ca sunteti pretiosi si ca aveti valoare si asta ne va permite tuturor – individual si colectiv – sa fim semnalul schimbarii pe care lumea il cauta.

 31 ianuarie este Anul Nou chinezesc si este anul Calului, un an foarte favorabil. Ganditi-va la toata frumusetea, gratia, viteza si puterea calului – asta ne aduce noul an. Este si ziua in care Venus devine direct, chiar cand Mercur se pregateste sa devina retrograd, pe 1 februarie, perioada sa de umbra incepand pe 23 ianuarie. Toata activitatea din aceasta luna ma face sa ma gandesc la o intersectie foarte aglomerata si in care singurul lucru care impiedica masinile sa se ciocneasca, este o fractiune de secunda intarziere. O cheie pentru a trece prin aceasta luna aglomerata (si la fel va fi pana in mai) este sa evitati distragerile si sa ramaneti concentrati pe calea voastra. Tineti minte ca tot ce faceti in viata voastra se extinde in lume. Puteti face diferenta – pentru ca voi sunteti diferenta.

Sa aveti o luna minunata!
(ii multumim Alexandrei pentru traducere)

Foto: Viocomsa (c)

Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman. All rights reserved. You may quote, copy, translate and link to this article, in its entirety, on free, non-donation based websites only, as long as you include the author name and a working link back to this website. All other users are strictly prohibited.

 

 

 

Niciun comentariu: